Baştan söyleyeyim, "canın sağolsun" gerçekten tüm iyi niyetimle söylüyorum. Umarım işlerini halledip Balıkesir'e dönmüşsündür. Gitarı alıp almaman çok önemli değil diyorum. Önemli olan; bir ay bekletip -ki bence o tip bir söz 3-5 günlük bir sözden çok daha ciddi ve itibarlıdır- zamanı gelince sözünde durmaman. Olay günü haklı olarak çok gerildim ve forum halkını uyardım. Yanlış birşey değil bu davranışım.
01 demiş ki:
Sen bana ayın 17 sinde Kayseriye gideceğini söyleyerek bir kere olayı zora sokmuştun,ve bu durumda benimde ister istemez zor duruma düştüğümü enine boyuna tartışmıştık...
Allah aşkına söylesene, zaten 17 Haziran'a kadar alman gerekmiyor muydu? Bana ne zor duruma düşmenden? Bir ay beklemiş bir hafta daha beklesin mi diyorsun?
01 demiş ki:
Bana haber vermeden,sormadan soruşturmadan,yahu kardeşim sen gitar alacaktın başına bir işmi geldi demeden (telefonumu adresimi,e-mail mi msn imi cart curt herşeyimi biliyorsun 🙂 ) buraya abuk subuk şeyler yazıyorsun...
Şehir dışındaki bir insan (ki buraya geleceğpimi sana günler önceden belirttim,ne amaçla geldiğimi belirttim işlerimin uzaması durumunda işin sakata bineceğini filan filan..) nasıl gitar işiyle ilgilenebilir? Günde 13-14 saat çalışan bir insanım,bazen yorgunluktan kendi adımı unutuyorum,ki işimi gücümü bırakıp gitarlamı uğraşayım?
Seninle konuştuk ya: parayı yatırıp yatırmayacağını haber verecektin... Hadi bunu da geç, 1 ay söz vermişsin hiç mi saygın yok da böyle terbiyesizce gitarla mı uğraşayım diyorsun? Hadi ben o parayı başka bir yere kanalize etmiş olsaydım? Ben mahçup olmayacak mıydım? Bunları düşünemiyor musun? Haber vermemeni hala anlamyorum. Bir mesaj çekmek 5 dakikanı almaz... Dersin ki "Kusura bakma, durumumu msnde anlattım, alamayacağım." Ben de derim ki; "Bak 01 kardeş, olmadı bu yaptığın, neyse elden gelen birşey yok, ben nasıl olsa satarım, kolay gelsin" derim. Biz bu diyaloğa yaklaşamadık bile.
Ayrıca söylesene, araması gereken ben miyim sen misin? Umursamazlığını o günlerde anladığım için hiç çekinmeden tüm bu tartışmaları başlatan mesajı yazdım.
Hem günde 13-14 saat çalışırken gitarla mı ilgileneyim derken, Bursa'da üzerine 5 kuruş vermeden gitar takaslamak mı kolay yoksa bahsettiğim mesajı atmak mı kolay?
01 demiş ki:
Bunların hepsinden haberin vardı 🙂 ,ama sen gelip burda sanki hiç bir şeyden haberin yokmuş gibi,anlayamadığım bir amaç için uğraşıp duruyorsun...
Evet hepsinden haberim vardı. Her türlü sakatlığa rağmen gitarı paketledim, ev arkadaşıma söyledim gerekince devreye girip sana gitarı ulaştırması için -ki onu ayarlamak için yarım saat yalvarıp prosedürü anlattım onun o yoğun ortamında. Sonuçta herşey hazır fakat sen ortaya 21 haziranda çıkıyorsun... (20 desek daha doğru olur: Tarih: Sal 21.06.2005 0:16) Söylesene haksız mıyım?
Çok şükür ki canına falan birşey olmamış... Belki böylebir sebepten olsaydı gerçekten üzülürdüm. Fakat öyle olmadığı için yazıyorum...
01 demiş ki:
Amacın nedir arkadaşım?
Bir sıkıntın varsa eğer bunu ,bana ulaşarak halledebilirsin(halledebilirdin).
İşin en garip tarafıda bence,(farz etki ben seni iddia ettiğin gibi yarı yolda bıraktım),alış-veriş yapınca iyi,yapmayınca kötü oluyor insanlar bune zihniyettir?
Amacım açık. Madem burda bir piyasa var, olacaksa tam rekabet piyasası olsun. Herkesin piyasadaki bilgilerden haberi olsun... Saklayarak şimdiye kadar her türlü fayda gördüğüm (belki sen de dahil) foruma ihanet etmiş olurdum. Gitar nasıl olsa satılır...
01 demiş ki:
Müzisyenlikten vazgeçip resmen tüccar olmuşsunuz,ama ben esnaflıkta yapıyorum,tüccarlıkta esnaflıkta bu değil...
İnsan bazen "canın sağolsun " demesini bilmeli...
Böyle yorumluyorsan tamam öyle olsun. Hiç bir tüccarın böyle bir ortamda 1 ay mal ayıracağını sanmıyorum.
Canın sağolsun diyorum tekrar, iyi ki başına bir şey gelmemiş.
Tüm forumu rahatsız ettiğim için, böylesine özet bir başlıkta tartışma içinde bulunduğum için herkesten özür dilerim. Saygılar...