20 gün önce forumdan CaglarS nickli kullanıcıdan bir adet WD 500 gb External Harddisk aldım. Kendisiyle ilgili bazı sorunlar yaşadım. Kendisine birçok mesaj attığım halde bana 10 gün sonra foruma mesaj yazdıktan sonra döndü. Bazı konuları kendisiyle konuştuk. Durumun bir kısmının kendi iradesi dışında gerçekleştiğini ifade ederek düzeltmek için gereken herşeyi yapabileceğini ifade etti. Ben de kendisine güvenerek ilgili mesajlarımı silmiştim fakat şimdi kendisi tekrar bana dönüş yapmamaktadır. Telefonla arayarak telefon ve adres bilgilerini forumdan açık olarak vermememi rica ettiği için onlar dışındaki bilgileri ve yaşadığım deneyimleri forumdaki diğer kişilerin zarar görmesini engellemek amacıyla paylaşmak istiyorum.
KENDİSİYLE İLGİLİ YAŞADIÐIM DENEYİMLER:
20 gün önce forumdan CaglarS nickli kullanıcıdan bir adet WD 500 gb External Harddisk aldım. Kendisine uzun uzun paketleme konusundaki titizliğimi ve etrafına mutlaka köpük tarzı birşey koymasını belirttim. Fakat bana gelen paketi görünce gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Etrafına birkaç gazete koyulmuş ve üstüne bir bant bile yapıştırmamış. Gerçekten rezalet bir paketleme olmuş, yağmur, kar herşey girebilir o paketten. Harddisk değil köpek maması bile taşınmaz o paketle.
Ek olarak kargo dahil fiyat konuşmuştuk. En az 5 defa bu konuda mesaj atmama rağmen kargoyu bana ödetmiştir. Kuryenin kendisinin evden alım tarifesi dahil bana 15 ytl kargo ödetttirmiştir. Kendisinin evden alım lüksünüzü de bana ödetmiştir. En fazla 5 ytl tutacak kargoya 15 ytl ödedim.
Ayrıca sorun yok dediği harddiskten tıkırtılı sesler gelmektedir. Neyse ki pahalı bir ürün almadım kendisinden.
Kendisine attığım mesajların hiçbirisine cevap vermedi. Bana telefonla 10 gün sonra dönüp gereken ne varsa yapabileceğini söyledi ben de kendisine güvenerek mesajlarımı silmiştim. Fakat kendisi mesajlarıma halen cevap vermemektedir.
Forumda bundan sonraki kullanıcıların iyiliği için kendisinden alışveriş yapılmamasını şiddettle öneririm.
Dayamadım kargoladığı kutunun resmini çektim onu yolluyorum.
http://img5.imageshack.us/img5/4952/dsc01003wa.jpg
Daha birkaç şey daha var...
HDD sinin 1 yıllık olduğunu ve sadece birkaç defa taktığını söyledi. Fakat bu diskler SMART diye bir teknoloji ile donatılırlar ve bu harddiskin kaç saat açık tutulduğu bilgisi kayıtlıdır. Bu hardisk 473 gündür açık olarak kullanılmış gözüküyor. Hard disk spin up time 32 saniye ve bu 21 in altına düşerse çalışmıyor.
Çiziksiz dediği diskin üstünde çizikler var ayrıca diskten garip sesler geliyor. Bad sector yoksa da olşuması yakındır. Artık kargodan mı oldu daha önce de mi öyleydi bilmiyorum.
Ek olarak kargo bilgisini göndermesini istedim gönderdikten hemen sonra fakat yollamadı.
Ayrıca bu diskte müzik arşivi var dendi fakat diskte bir wav dosyası bile yok.
Eğer forumda başka bir account açarsa diye ismini de söylüyorum. Başka arkadaşlar da zarar görmesinler diye.
Kendisinin ismi soyismi, tc numarası ve adres gibi bilgileri ben de mevcut.
Telefonla arayıp rica ettiği için telefon ve adres bilgisini buradan vermiyorum ama kullanıcının gerçek hayattaki ismi :
Halil Çağlar Şeker
TC NO: 34450728856