Uzatmak istemiyoum fakat konuya ilişkin benzer bir şahsi deneyimim mevcut ve halen aklıma geldikçe utanıp sıkılırım. Fikir vermesi açısından, ve tekrar tekrar özür dilemiş olmak adına yazmak istedim.
Geçtiğimiz sene tam da bu zamanlarda elimdeki 7 tellilerden birini hiç istemeden ve bir an önce satılması amacıyla oldukça uygun bir fiyattan satılığa çıkarmıştım. İş değiştirmekte olduğum bir süreçti haliyle ev kirası, ihtiyaç kredisi borcu, osu busu gibi gayet gündelik sebeplerle bu ilanı açmıştım. Buradan
@oldiesngoldies ile görüşüp anlaşmıştık fakat bir yandan da hala içim gidiyordu. Eşim böyle bir ilan açtığımdan dahi habersiz, tamamen benim huzursuzluğumu sezip üzerime gelmesiyle konuyu öğrenmişti ve ilk tepkisi "derhal iptal ediyorsun, gitar satmak ne demek" şeklinde olmuştu.
Henüz aldı/verdi faslı da yaşanmadan durumu
@oldiesngoldies'e olabilecek en özet biçimiyle aktarıp satışın iptalini rica ettim. Sağ olsun ne olumsuz bir tepki verdi ne de başka bir şey. Fakat halen karşı tarafın hakkını yemiş gibi hissediyorum bu konuda. Sonuçta piyasada kolaylıkla bulunan bir alet değil. Öte yandan, belki borç harç belki kredi çekilip girişilecekti ki hayatımda yaptığım çoğu ekipman harcamasınn temeli kredidir.
Hayat boyu yakın çevresine ve diğer herkese karşı daima "sözü mühür" kabul edilen bir insan olmaya çabaladım/çabalıyorum. Fakat burada bunu becerememişim gibi hissediyorum şu olay yüzünden, tekrar özür diliyorum.