Bak hala o sinirli ruh haliyle değerlendirip hemen cevap yazmaktasın. Sana liseli demedim veya ima etmedim. Sadece @spitz tarafından yazılan tespitleri, liselileri yakından tanıyan birisi olarak beğendim.Oncelikle, ben liseli degilim.
Son 9 yıldır lisede öğretmenim ve liselilerle ilgili o tespitler kesinlikle doğru @ogulcaan yani seninle alakası yok
Siz forum ahalisini bırakıp kendi aranızda halletmeye bakın bu işi. O tuş orada duruyor ve beğenen beğenir, bir lafı beğenir veya kişiyi beğenir onlar ayrı konular. Beğenenleri geçiniz. Konu sizin aranızda.
Aslında sadece okuyup geçecektim ,fakat sindiremediğim için yazmak durumunda kalıyorum. @AykanKK Bey ile forumdan bir arkadaşım vesilesi ile ,taksit konusunda anlaşarak alışverişe karar verdik.Önce forumdan daha önce muhabbetim ve alışverişim olan kimselerden referans verdim ,sağolsun kendisi dinlemeden güvendiğini beyan etti.Maddi imkanım dolayısı ile ,ilk taksiti hemen ailemden borç olarak aldım.Parayı ertesi gün yatıracağım diye konuştuysak da ,Aykan Bey'i memnun etmek adına taksiti yatırmak için evden çıktığım zaman kendisinden ürünü nakit satın almak isteyen birisiyle anlaştığına dair mesaj aldım.Haliyle insan bozuluyor böyle durumlara.Mesajına bozulmamışım gibi cevap verdim ,sağolsun kendisi başka ihtiyacım olup olmadığını ,istediğim başka bir ürünü alabileceğimi ve aksilikten dolayı paranın önemli olmadığını söyledi.Çok teşekkür ederim yine de ince davranışı için.Burda asıl anlatmak istediğim şey ,herhangi bir dolandırıcılık olayı yok ,kavga yok ,dövüş yok ,fakat bir tek tespit edilip sopalanmadığımız kalmış.Çok üzüldüm bazı yorumlara ,yok efendim zaten kapora alınmadan satma ,yok liselilerden ayetler komiklikleri.Ne kadar hazırsınız taraf olup ,haklıyı haksızı ayırt edip ayaklanmaya sayın forum yandaşçıkları ?Bu kadar utanç verici yorumlarınızla şu an ben ne kadar afişe olduysam siz de oldunuz ? Ayrıca Aykan Bey ,ben aracı olan arkadaşı sizinle neredeyse yaşıt olmama rağmen arkadaş statüsünde görüyorum.Fakat arkadaşım hakkında,tartıştıktan sonra ,yaş beyan edip ,küçük düşürücü ifadeler kullandığınızı okuduğumda çok üzüldüm.Muhakkak O da üzülmüştür.Kalp kırmaya hiç gerek yok böylesine basit durumlar için.Onun size yönelik kırıcı davranışı için de özür dilerim ,sonuç olarak beni kollamak istedi.Fakat söylemleri elbet yanlış.Onunla zaten foruma yazmaya ve hatta sizinle tekrar konuşmaya bile gerek olmadığını konuşmuştuk hadise yaşanmadan önce.Bence bu tarz olaylar yaşandığında foruma kusmak yerine ,özel mesaj ve telefon konuşmalarıyla olay çözülmeli.Çözüm gelmiyorsa bu yola başvurulmalı.Umarım anlayışla karşılarsınız tekrar beni.Bu uzun ve sıkıcı ,vakit kaybettiren ,konu başlığından çok uzaklarda olan yazımı okuyan başta sevgili forum yöneticileri olmak üzere herkesten özür diliyorum ,umarım ne düşündüğümü anlatabilmişimdir.İyi forumlar dilerim.
Alacak olan veya aracı kapora vermediği sürece bence hiçbirşey söylemeye hakları yok zaten 🙂 Başıma çok defa geldiği için biliyorum, alacağım diyen vazgeçiyor, diğer alıcı da bu sırada başka yerden alışveriş yapıyor... Böyle de olabilirdi... Bence de doğrusunu yapmışsınız... Ağzım çok yandığı için, artık satıcı durumundaysam, karşıdakı kapora vermemişse ne kadar yalvarsa da, "söz veremem ilk gelen alır" diyorum, çıkıyorum işin içinden. Alıcıysam da, ben alıncaya kadar talibi çıkarsa satın diyorum. Kafam rahat oluyor 🙂
Sevgili Zinagah. İstisnalar kaideyi bozmaz.Abi iyi akşamlar öncelikle,şimdi ben bi konuya değinmek istiyorum.Bundan 4 sene önce galiba 11 ya da 12. sınıftım @VanHalen ile bir alış veriş yapmıştık. Hiç unutmuyorum bana dediği şey beni onure etmişti ki ''Açıkcası bu kadar genç bir alıcıdan beklediğimden daha iyi hitabet ve cevaplar aldım'' hatta mesajdan alıntı da yaptım. Neyse bu genellemeler hala benim içimi gıcıklıyor yahu. Hatta ve hatta muhattap olunan kişilerin hakkında yapılan (Egehan için yani) bilinmeden söylenen cümleler aslında pek hoş olmuyor şahsi düşüncem.
İyi geceler iyi forumlar ahali!
Merhaba oncelikle herkese. Ben Oğulcan Güler. 21 yasindayim. Asagiya konuyla ilgili yorum yapan ve begenen herkesi etiketliyorum cunku @AykanKK nin basina gelen tahlisiz durumdaki, ve sonrasindaki kirici tutumlarda orneklenen araci kisi benim. Buraya ya da baska bir yere konuyla alakali hicbir sey yazmadim. Fakat haberim olmadan benimle yasanan bir konu carpitilarak anlatilinca bu durumun iyi niyetli olmadigini ve @AykanKK nin beni dusurdugu durumu gormezden gelmemem gerektigini dusundum. Yaziya karsi en azindan kendimi savunma yazisi yazma gerekliligi hissettim. En onemlisi, bu @AykanKK ya bir cevap degil, olayin ozeti ve benim acimdan degerlendirmemi dile getiren zorunlu bir yazidir. Kendisiyle olan konusmamizi zaten ozelden sonlandirmistik ve herhangi bir yerde konunun tekrar tartisilmasinin bos ve gereksiz olduguna ortak bir karar kilmistik(garip degil mi??). Asagidaki bircok kisiyle az cok muhabbetimiz gecti. Bircok yardimi dokunan kisi oldu. Kendilerine cok tesekkur ediyorum. Yine de boyle bir durumdaki tutum ve dile getirilis bicimi, ya da ses cikarilmamasi beni cok kirdi. Demek ki her sey yasla, tecrubeyle olmuyormus. Herneyse olayin, benim nezhimde ozet ve degerlendirmesini asagiya yaziyorum.
Arkadasim @egehanbirge icin pedal hakkindaki konusma ve anlasma bolumunu ben yaptim. Sartlarda "anlastik". Benim sozumle Egehan bir ise giristi. Onlar da aralarinda konustular. Sonrasinda ogrendigim kadariyla baska bir alici cikinca @AykanKK satistan vazgecti. Ben de bunun uzerine "ozel olarak" bunun etik olmadigini ve ayip ettigini yazdim. Kendisi de borclarinin oldugunu ve dukkanla ilgili sorunlardan bahsetti. Borclar nedeniyle yaptiginin etikten muaf oldugunu dile getirdi. Benim icin bu mantikli bir mazeret degil, cunku sartlarina uymayan bir alisverise, mantikli, akli basinda bir insan bastan onay vermez zaten. Kendisiyle bir daha alisveris yapmayacagimi, cevremdekilere de bu durumu anlatip yaptirtmayacagimi soyledim. Bir de kucucuk dukkan soylemi var ki, konusma sirasinda yarim kalan, ve yarim kalmasi gereken bir konusmaydi bu. Ben @AykanKK nin aciklamasini okuyunca, sanki yaptigi isi kucumser gibi lanse edilmisim. Fakat tam tersine, kendisiyle olan ozel konusmamizda, yaptigi ise dukkan standarti deyip, boylesine kucuk bir meblag icin kendisine kaybettirdigi prestije laf etmistim. Bunun da zaten anlasildigini dusunuyorum o konusma sirasinda ama buradaki amac iyi olmadigi icin yapacak bir sey yok.
Saniyorum ozetle durum soyle, bir satis sirasinda dukkan, satistan cayiyor. Dukkanin kendisine (toplu bir kitleye degil, kendisine), "yaptigin ayip senin verecegin soze artik guvenmiyorum" deyince, musterinin bunu soyleme hakki olmadigini dusunuyor ve buradayiz.
Ben sahsim ve egehan adina, bu durumdan dolayi bir ozur bekliyorum acikcasi. Bu sozde gunah cikarma denen komik durumun, insan olarak utancini sizin adiniza duyuyorum cunku.
@devastator @Chardx @evrenozlu @hackeiommi @HmzGkgz @oldiesngoldies @spitz @aimlessmentality @mego1 @crushhh @cruiser_rider @astrocolls @Cibsın Lö Pol
Ben Teşekkür ederim Egehan güle güle kullan.Gece 23.30 da Ankara soğuğunda çıkıp para yatırdığın için de extradan teşekkür ederim.@andysat Deniz Abi'den satın aldığım ampli lambalarının gerek fiyatı gerekse kargo kutulamasından çok memnun kaldım.Kendisine burdan bir kez daha,özel ilgi ve alakası için teşekkür ederim. 🙂