metal_up_your_ass_ demiş ki:Ben kendim içki içmem tadı hiç cezbedici gelmediği ve kustuğum için 🙂 ama çevremde bazı içki içenlerin bana karşı aptalca yaklaşımları yüzünden bir bakımada seviniyorum.Öküzler içiyorsunuz bari içmeyenden sizene.Öyle değilmidir yahu.Özgürlükse bende içmemekten yana kullanıyorum özgürlüğümü 🙂) gelde anlat bizim taş kafalara.
özgürlük baabında yasaklar sınırlandırmalar "mahalle baskıları" içenlere karşı olduğu için özgürlük içmeyle, muhafazakarlık/baskıcılık içmemeyle ilişkilendirilebiliyor bu yüzden ülke olarak bi kafa karışıklığı, bağcıyı dövme sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz..
halbuki alkol kullanmayan insanların tümünün dini sebepler yüzünden alkol kullanmadığı aşikardır...
hem dini yasaklıyorsa içmeyebilir tabiki.. nasıl benim vicdanım bir karıncayı öldürmeye elvermiyorsa diğer insanlarda hayat kurallarını din ile (yada başka herhangi birşeyle) belirleyebilir... (nekadar mantıklı olduğu ayrı bir konudur)
diğer yandan tadı zaten pratikte pek cezbedici olamaz.. sonuçta "bozulmuş" bir yiyecektir bir bakıma.. ama ekmek olsun peynir olsun yoğurt olsun bunlarla aynı klasmandadır.. hatta ekmek mayasında belirli miktar alkol bile bulunur ama ekmek pişerken alkol buharlaştığı için varolduğu söylenemez..
yinede eğer tad diyorsanız "vişne şarabı"nı denemeden alkollü içki kullanmam demeyin.. demedi demeyin sakın.. çünkü o öyle böyle bişey değil hem tadı mayhoş değil aksine berrak ve muntazzam hemde güzel kafa yapıyor yahu.. ornitorenk gibi bişey (hem memeli hem gagalı hemde yüzüyor)