gericilikle kimin itham edilceğini sanıyorsun peki?
hükümeti konuşcam tabii kimi konuşcam, bu ülkede yasaları ben yapmıyorum...
hükümeti konuşcam tabii kimi konuşcam, bu ülkede yasaları ben yapmıyorum...
Güneş Gazetesi Yazarı Rıza Zelyut demiş ki:Türk milleti İçkicidir
Geçen günkü 'Fatih Şarap İçerdi' başlıklı yazım yine birilerini küplere bindirdi. Ne dinsizliğim kaldı ne Aleviliğim ne de fitnecilğim...
Nasıl olur da bir padişaha şarap içiyor, diyebilirmişim... Halbuki Emeviler; Abbasiler devirleri de başta olmak üzere; padişah sofralarında bol bol şarap içilmiştir.
Bu gerçeği birileri kabul etmek istemiyor. Belli ki bu insanlar; bütün Türk tarihini; İstanbul'un varoşlarında son otuz senede ortaya çıkan Vehhabi yaşam biçiminden ibaret sanıyor...
Tarihi kayıtlar ve araştırmalar gösteriyor ki İslam öncesi Türkleri; içkiyi kutsallaştırmıştır. Bunu; bugünkü Ukrayna'dan (Hatta Arnavutluk'tan) Moğolistan'a kadar uzanan çok geniş bir coğrafyada görüyoruz. Balbal denilen mezar taşlarının önemlilerinde; elinde kadeh tutan insan figürleri bulunmaktadır. Beli kemerli; kemerinde hançer (veya kısa kılıç) sokulu bu insanlar; Türk beylerini temsil eder. Şad, tigin, tarkan (tarhan) gibi 20 dolayında unvanı bulunan Türk beylerinin elinde tuttuğu bu kadehlere Türk kültüründe tolu (bugünkü dille, dolu) deniliyordu. Dolu iki elle tutulur, hakanın (sultan/padişah) önünde diz çökülür ve içindeki şarap ya da pirinç rakısı içilirdi.
İçki; Türk halkları tarafından İslam öncesindeki ilkbahar ve sonbaharda düzenlenen törenlerde de bol bol içiliyordu. Bunun; Sağrak biçiminde Selçuklu yaşam biçimine girdiğini de belgeler gösteriyor. Bırakın içkiyi; atalarımızın esrar ve afyon kullandıklarını da kaynaklar ortaya koyuyor. Şimdi; sonradan Müslüman olanlar; Türk milletinin bu özelliğini dinsizlikmiş gibi göstermeye kalkışıyorlar.
Ne demişler: Sonradan olmanın Müslümanlığına derman yetmez...
yazının tamamı:
piyanist demiş ki:Binlerce sene evvel islamiyet yoktu ama Türkler vardı...
O Türkler de benim atalarım
Ben atalarımın izindeyim... İçiyorum...
malveko demiş ki:Dostum Türkiye İran olur mu diye aylarca paranoyaklık döndü bu forumda.Tuncay Özkan gibi adamların peşinden bağırıp çağıranlara deli misiniz dedik,küfür işittik..Sonra adamın ne mal olduğu çıktı ortaya..Anlatmak istediğim şu:biri adam gibi çıkıp bu hükümeti neden beğenmediğini söyleyemedi bana.Ondan bundan duyduğunu anlattı o kadar..Biri dedi ki ''anam özelleştiriyolar yetişin''..Bizim genç de yetişirim deyip koştu peşinden..Başkası çıktı laiklik gidiyor dedi.Bizimki yine koştu peşinden..Bir başkası imf manyağı olduk dedi..onun da peşinden koştu..Acaba biliyor muydu imf ile en az bu hükümet zamanında eylemlerin gerçekleştiğini..Bilmiyordu tabi..Akp kömür dağıttı seçim kazandı dedi biri,koştu onun peşinden..Biliyormuydu seçimden yıllar öncesine dayandığını ve hala sürdüğünü bu uygulamanın..Bilmiyordu tabi.Arkadaşının birinden bir gaz e maili aldı ve forwardladı kendi hayatına..Şimdi de bu paşa çıktı başımıza..Gençlik onun peşinde.Koşun gençler ..İleri!