Amazondan tel almak güvenli mi

Entonasyon ile kastedilen akort kaçırmaması mı? .011 bütün markaları denedim ve belirgin bir fark görmedim. Kaldı ki dert de değil. Eski çağlardan beri bilinen 200 IQ bir yöntem vardır. Teli takarsın, ilk 1-2 gün Fa'ya akortlu çalarsın. Teller fazla fazla gerildiğinden esneme payı alınmış olunur ve sonrasında Mi'de akort kaçırmaz, veya çok yavaş kaçırır.

Orphee diğer tellerin 5'te birine falan geliyor. Temu'dan 5'li aldım vergiyle beraber 300'e geldi. Böyle bir f/p yok hiç bi yerde.
Daddario, pitbull, ernie ball üçünü de denedim hepsi en fazla 2 ayda kararmaya başladı (09-42 hepsi). Kasım ayında elixir aldım hala kararmadı. Ton olarak farkları var mı bence yok ama kararmada baya fark var iki ayda bir yeni tel alacağıma elixir alırım daha iyi. Fa'ya akort etmek çok iyi taktikmiş bunu deneyeceğim 👍

Ernie ball temu’dan aldım. Kesinlikle sahte.
Neresinden anlıyorsun? Karşı çıktığım yok, öğrenmek için soruyorum.

Daddario, pitbull, ernie ball üçünü de denedim hepsi en fazla 2 ayda kararmaya başladı (09-42 hepsi). Kasım ayında elixir aldım hala kararmadı.
Fark göremedim derken akort kaçırma hızı bakımından demiştim. Elixir gerçekten de tere karşı en dayanıklı tel. Adamlar boşuna patent almamış yaptıkları kaplamaya.

@Metalist Sahtecilerin ne kadar geniş yelpazede sahte ürün yaptıklarını bilmeden yazmışım, özür diliyorum. Demin bu teli aldım, 9 telli setin 338 tl'ye satılması mümkün değil. Gelince telleri iyice inceleyip mikrometre ile ölçüp incelemesini de yazıcam. Aldığın EB 12-62 sahte olabilir yani.

Slaughterhouse-crop - Kopya.webp

@Metalist Sahtecilerin ne kadar geniş yelpazede sahte ürün yaptıklarını bilmeden yazmışım, özür diliyorum. Demin bu teli aldım, 9 telli setin 338 tl'ye satılması mümkün değil. Gelince telleri iyice inceleyip mikrometre ile ölçüp incelemesini de yazıcam. Aldığın EB 12-62 sahte olabilir yani.

177811 eklentisini görüntüle
Hocam ben hala 9-46'nın sahte olduğunu düşünüyorum, kalın mi telleri arasında karşılaştırma yaptım evet 62 daha kalın ancak aşırı bir fark yok. 42 ve 46 arasında karşılaştırma yaptığımda ise arada dağlar kadar fark var. 12-62'nin sahte olduğunu düşünmüyorum ama 9-46 bence sahte. Bugün yine Amazon'dan(satıcısı da Amazon) Elixir Optiweb 9-42 siparişi verdim, daha önce de almıştım umarım yine aynı sıkıntıyı yaşamam çünkü 1400 küsür lira para ödedim. Sizce elime ulaşmadan iade etmeli miyim?

Soldaki 62 diğeri ise 46(!) 62'nin bir tık daha yakın çekim olduğunu göz önüne alalım.
IMG_6516.webp

Geri