@CoolDoG Peki bu adamlar niye poşete koyuyor ki tek tek telleri ? Tamamen pazarlama-plasebo etkisi mi o zaman ? Bir de vakumlu pakette tel almak gerekiyor bu soruna en iyi çare için ? Ernie Ball dahil kullandığım hemen hemen her marka telde buna denk geldim. Her pakette gördüğüm söylemek olmaz ama bir pakette bazen bir tel bazen iki tel böyle olabiliyor.
Pennamuzikten gecen sene dean markley kampanyasinda aldigim tum paketlerden oksitlenmis olarak cikti teller. Her seferinde luthierde rezil olup ondan tel almak durumunda kaldim. Hala 5 paket var korkuyorum acmaya. Aldigim yer telefonu acmiyor, maillere donmuyor. Ben de pennadan bir sey almiyorum artik.
ben erniee ball alıyorum oksitlenme vs olmuyor. Yada bana hiç denk gelmedi. Teorik olarak oksitlenmemesi gerekiyor, çünkü bize verilen paket içindeki havanın alınmış ve hiçbir şekilde hava akışının sağlanmadığını bilerek alıyoruz. Ama paketleme vs ne kadar düzenli yapılıyor orası tartışılır.
Tam ifade edemedim galiba, vakumlu da olsa anlamlı değil. Sıfır tel aldığınızda korozyona uğramış bölge varsa bu üretim hatasıdır. Üstte bunu anlatmaya çalıştım. Metalurjik açıdan iyi üretilmiş, iyi şekil verilmiş bir gitar teli iyi bir koruyucu oksit oluşturur ve kullanılmadığı sürece yıllarca formunu korur.
Peki beklemiş teller bu konuda fark eder mi ? Yani üretim tarihi önemli mi ? Genelde bu 5'li 10'lu kampanyalarda acaba beklemiş, üretim tarihi üstünden çok geçmiş paketleri mi kullanıyorlar ki sonuç bu oluyor ?
Bu kadar net nasıl konuşabiliyorsunuz..Gayet açık soruya gayet açık bir cevap..Kesinlikle söz konusu bile değil...