Iyi de bunu neden biz konusuyoruz ki.
Ilgilenenen arkadaslar
Tune-l Musical Instruments ile irtibata gecsin, desinler ki "Kardesim sapittiniz mi siz? 6.000 TL'ye (bu arada baktim da 9.500 mü olmus onlar?) Strat mi olur?".
Gerekli tüm cevaplar o kanal vasitasi ile gelecektir.
Aslında şu anda çok şaşıracaksın ama biz aslında bu konuyu konuşmuyoruz. Alternatif neler yapılabilir, Türkiyeden neden seri üretim yapan markalar çıkmıyor falan onları konuşuyorduk. Hatta bende konuşmuyordum konuşanların fikirlerini okuyordum ve tartışma olmadan devam ediyordu. Taki sen ve beni kaale almayan fanboy ( Böyle deniyor sanırım bir şeyin fanatiği için, hakaret yada başka bir niyetle yazmadım.. ) un gelip bana hakaret edene kadar. Bende öyle olunca daha okuyayım diye düşünürken kendimi burada bir şeyler yazarken buldum.
Neyse bak işin şaka tarafı konudan kopmadan diğer arkadaşları bilmem ama Amerikan Standart ların fiyatının artması bana normal geliyor. Yani adı üzerinde '' Amerikan '' , '' Türk '' değil ki TL ile işlem görsün adam orada yaşıyor e kendi ülkesinin asgari ücreti doğrultusunda 1,5 asgari ücrete standart ama kaliteli pek çok profosyönel müzisyenin sahnede kullandığı konser verdiği gitarlardan üretiyor hemde hazır önüne geliyor beğenmediğini almıyorsun.
Yani şimdi o adam o ülkenin para biriminde yaşıyor kısacası yumurtaya 1 $veriyor mesela, ekmeğe ete ona keza. E bu durumda o adama TL üzerinden satış yap desekde pek umursayacağını sanmıyorum. Ama işin şu yönüne bakarsan adamın kendi ülkesinde bundan 10 yıl önce sattığı gitarın fiyatıyla şu anki gitarın fiyatı arasında minimal bir fiyat farkı var. $ bazında tabi. Neden ? Çünkü o Amerikan, Amerikada yaşıyor, yerel para birimi Dolar.
Garip olan burada bir gitara 10 asgari ücret isteyen insanların orada 1,5 asgari ücrete gitar satması. Onlara asıl sormak lazım ya arkadaş burada işçilik olarak dünyaları istiyordunuz orada şu anda buradaki alım gücünün 1/4 ü belki bile azı olan rakamlara üretiyorsunuz diye. Yani zaten var ya Fender yapsa bunu yada Gibson orada da isyan ederler merak etme. Ha çok uçuk gitarları vardır elbet aged, master built falan filan ama bunlar her markada olan high end ürünler. Böyle standart custom shopları falan değil. Neyse yav..
Her halukarda ( normal karşılıyorum dediğim gibi ama garipsesek bile ) arayıp sormazdım. Neden arayıp sorayım ki ben en mantıklı enstrümanı almaya çalışan birisiyim neden fiyatını sorgulayayım adamı da telefonla arayıp. Fiyatı budur der işime bakar başka marka alırım. Ha ama oda çıkar buraya müzisyenler benim gitarlarımı almıyor, ne istediğini bilmiyor, görgüsüzler küstüm size zaten tatil için gelmiştim gidiyorum falan yazarsa onada gerekli cevabı verirdim. Zaten üzerine yazacak bir şey bulamayıp ya susarlardı yada konuyu döndürüp dolaştırıp aynı, herhangi bir argümanla destekleyemedikleri, mantığa dayanmadan sorguya getirirlerdi işte bizim fiyatımız kimseyi ilgilendirmez e sonra, benimde cebimdeki parayı nasıl harcadığım ilgilendirmez. eee ama sen benden gitar almıyorsun ne istediğini bilmiyorsun görgüsüzsün yani tekrar en başa getirip bir paradox oluşturarak çıkış noktası ararlardı.
Değil mi uzatmanın ne alemi var ? Ben söyleyeceğimi söylemişim tekrar tekrar aynı cevap veremeyeceği soruları neden insan duymak ister ki... Biz burada artık Amerikan Standart yerine ne alırız, yoksa para biriktirmeye devam o fiyat aralığında en iyisi hala omu değil mi onu konuşalım.
İyi forumlar diliyorum.