Anlaşılan koskoca bir karadeliğe sürüklenmişsiniz. Bin defa dedim, yine diyorum, bizim tip apartman dairelerinde lambalı amfi olmaz. Adam bedroom volume diyor da onların bedroom volume ile bizimkisi aynı değil. Yok master volume, attenuator, 0.1w falan diye gak guk edenlere bakmayın.
0.5w vs zaten geçiniz, headroom yok birşey yok.
Dsl5cr 2 sene kullandım. İster 0.5w, ister 5w farketmez. O amfi ultra gain kanalda 5w modunda saat 11 yönünde açılmaya başlıyor. Üşenmedim ölçtüm, 80db civarı heh birşeyler olmaya başlıyor dersin. 85db zaten yasal sınır apartmanlarda. Ha speaker distortion falan bahsetmiyorum bile. 0.5w bile attenuate ettim, yok arkadaşım, 0.1 bile çok fazla ki o oranda gain kanalı direk kompresyon hoşafı. Gainde çaldıklar la bir tarafta mi bir tarafta anam bildiğin çingene çadırı gibi. Cleanler yine az çok çekip çeviriyor kendini. E clean kanala önüne pedal atayım çaresizliğine giriyorsunuz, yok o da olmuyor, karakter kayboluyor.
Kulaklık meselesine gelince, kesinlikle en ufak masraf yapmayın. Gerçek lambalı amfilerde kulaklık çıkışı falan olmaz, zaten kulaklıkla işi olanın lambalı amfiyle de işi olmaz. Emulated out dediğiniz şey direk sizin preamp kanalı, dümenden tam bir marketing hamlesi. Kulaklığın şahını alıp taksanız o ses değişmeyecek. Speaker tone falan demişsiniz kulaklıkla, öyle birşey yok maalesef. Zaten 10inç speaker öyle ahım şahım değil dsl5 te.
E durum böyle olunca iş evde aslan beslemeye dönüşüyor. Two notes captor tarzı bir cab sim falan alınacak da vay efendim ses kartına girilecek, ordan işte amfi silent record edilecek, en azından preampdaki organik his duracak falan filan derken zaten iflas bayrağını çekersiniz.
Sesini açabiliyorsanız dsl5cr pedala vs ihtiyaç duymayan harika bir amfi, açamıyorsanız işinize yaramıyor demek oluyor. Uygun bir zamanda risk alıp deneyin, 5w modunda yarıya kadar getirin volume, gain de hadi yarıda olsun. Açın midleri, biraz reverb, önüne arkasına pedal vs istemez. Tadını çıkarın.
Ben olsam fazla uğraşıp batmadan satıp farklı ve daha pratik alternatiflere yönelirdim. Geçmiş olsun.