Amfi için kulaklık önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan rockien
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İyi günler, dsl5cr amfim var , emulated out çıkışı var, normal kulaklık takınca ses boğuk ve sönük geliyor, monitör kulaklık taksam amfinin hoparlör tonuna ne kadar yaklaşırım , özel tecrübesi olanlar var mı

Normal kulaklıktan kastınız nedir? Mesela mikrofonlu, 4 pole uçlu (Cep telefonlarında kullanılan tipte) kulaklık kullanamazsınız. Bozuk ses verir.
1786389855708.webp

Eğer stereo, yani 3 pole jack uclu kulaklık kullanmışsanız; yanlış olan bir şey yok. Yerine kullanacağınız başka hiçbir kulaklık daha iyi sonuç vermez.
İlaveten amfilerin Kulaklık çıkışlarından stüdyo kalitesinde ses almayı beklemeyin.

Edit: O amfide kulaklık çıkışı yokmuş. Emulated output a kulaklık girilmez.

Emulated Out'lar genelde Analog Cab Sim veriyorlar. IR gibi doğrudan kabin tepkilerini simüle etmiyor onlar. Basit high-cut tarzı post-EQ yapıyorlar bir hoparlörün sinyali şekillendireceği biçimde. Boğuk ve sönük diye tarif ettiğin sound'un nedeni bu. Hızlıca PA sisteme girmek için çoğunlukla Emulated Out'lar, yeniden hoparlöre girince post-EQ bir miktar iş yapabiliyor çünkü. Ancak her ne kadar headphone out diye pazarlansalar da kulaklığa oda hissini veremiyorlar. Eğer amfiyi kulaklıkla çalmak istiyorsan FX Loop'un send'inden amfiyi ses kartına girip, DAW'dan poweramp ve IR açarak ses kartına taktığın kulaklıktan duymak bir çözüm. Two Notes Wall of Sound hem poweramp, hem IR yapıyor. Bu öneriyi amfi kombo olduğu için veriyorum. FX'ten ses kartına girmek, kabin takılıyken amfiyi ses kartı+kulaklığa göndermenin bir yolu ancak bunda oksimoron bir durum olur: hem kabinden hem kulaklıktan ses alırsın.

En ideal çözüm; bir loadbox alıp, amfideki kabine giden kabloyu çıkarmak ve o çıkıştan loadbox'a girmek. Loadbox'ın Line Out çıkışına kulaklığını takarak ses kartına ihtiyaç olmadan amfiyi kulaklıkla çalabilirsin, eğer loadbox'ta IR özelliği varsa. Loadbox'ta IR yoksa Line Out çıkışını ses kartına takarak yine IR açabilirsin DAW'dan. Ama kabin çıkışını, yani poweramp çıkışını ses kartına gönderdiğinden poweramp simülasyonuna ihtiyacın yok bunda. IR yeterli.

NOT: İkinci çözümü deneyecek olanlar için asla kabin çıkışını arada loadbox olmadan ses kartına girmemenizi not düşeyim. Kabin çıkışlarının voltaj yüksekliği hiçbir ses kartı input'unun kaldıramayacağı bir değer. Input'u yakarsınız.

Normal kulaklıktan kastınız nedir? Mesela mikrofonlu, 4 pole uçlu (Cep telefonlarında kullanılan tipte) kulaklık kullanamazsınız. Bozuk ses verir.
184856 eklentisini görüntüle
Eğer stereo, yani 3 pole jack uclu kulaklık kullanmışsanız; yanlış olan bir şey yok. Yerine kullanacağınız başka hiçbir kulaklık daha iyi sonuç vermez.
İlaveten amfilerin Kulaklık çıkışlarından stüdyo kalitesinde ses almayı beklemeyin.

184856 eklentisini görüntüle

Cep telefonu için olan kulaklığı kullanıyorum,
Bu konuda bir bilgim yoktu

Emulated Out'lar genelde Analog Cab Sim veriyorlar. IR gibi doğrudan kabin tepkilerini simüle etmiyor onlar. Basit high-cut tarzı post-EQ yapıyorlar bir hoparlörün sinyali şekillendireceği biçimde. Boğuk ve sönük diye tarif ettiğin sound'un nedeni bu. Hızlıca PA sisteme girmek için çoğunlukla Emulated Out'lar, yeniden hoparlöre girince post-EQ bir miktar iş yapabiliyor çünkü. Ancak her ne kadar headphone out diye pazarlansalar da kulaklığa oda hissini veremiyorlar. Eğer amfiyi kulaklıkla çalmak istiyorsan FX Loop'un send'inden amfiyi ses kartına girip, DAW'dan poweramp ve IR açarak ses kartına taktığın kulaklıktan duymak bir çözüm. Two Notes Wall of Sound hem poweramp, hem IR yapıyor. Bu öneriyi amfi kombo olduğu için veriyorum. FX'ten ses kartına girmek, kabin takılıyken amfiyi ses kartı+kulaklığa göndermenin bir yolu ancak bunda oksimoron bir durum olur: hem kabinden hem kulaklıktan ses alırsın.

En ideal çözüm; bir loadbox alıp, amfideki kabine giden kabloyu çıkarmak ve o çıkıştan loadbox'a girmek. Loadbox'ın Line Out çıkışına kulaklığını takarak ses kartına ihtiyaç olmadan amfiyi kulaklıkla çalabilirsin, eğer loadbox'ta IR özelliği varsa. Loadbox'ta IR yoksa Line Out çıkışını ses kartına takarak yine IR açabilirsin DAW'dan. Ama kabin çıkışını, yani poweramp çıkışını ses kartına gönderdiğinden poweramp simülasyonuna ihtiyacın yok bunda. IR yeterli.

NOT: İkinci çözümü deneyecek olanlar için asla kabin çıkışını arada loadbox olmadan ses kartına girmemenizi not düşeyim. Kabin çıkışlarının voltaj yüksekliği hiçbir ses kartı input'unun kaldıramayacağı bir değer. Input'u yakarsınız.
Ayrıntılı açıklama için teşekkür ederim, gitarda belki orta seviyede çalabiliyorum ancak, ton sorununu çözmek için Fender gitar Marshall amfi ve sonra da yarım düzine pedal aldım ama şimdi apartmanda olduğum için kulaklıktan çalmam gerekiyor ve bu herşeyi en başa o kötü seslere götürüyor ve bu işin bir sonu yok para harcamaktan sıkıldım bilgisayarım da yok ,bu loadbox işi hem masraflı hem nadir göründü gözüme, ne yapacağımı bilmiyorum

Anlaşılan koskoca bir karadeliğe sürüklenmişsiniz. Bin defa dedim, yine diyorum, bizim tip apartman dairelerinde lambalı amfi olmaz. Adam bedroom volume diyor da onların bedroom volume ile bizimkisi aynı değil. Yok master volume, attenuator, 0.1w falan diye gak guk edenlere bakmayın.

0.5w vs zaten geçiniz, headroom yok birşey yok.

Dsl5cr 2 sene kullandım. İster 0.5w, ister 5w farketmez. O amfi ultra gain kanalda 5w modunda saat 11 yönünde açılmaya başlıyor. Üşenmedim ölçtüm, 80db civarı heh birşeyler olmaya başlıyor dersin. 85db zaten yasal sınır apartmanlarda. Ha speaker distortion falan bahsetmiyorum bile. 0.5w bile attenuate ettim, yok arkadaşım, 0.1 bile çok fazla ki o oranda gain kanalı direk kompresyon hoşafı. Gainde çaldıklar la bir tarafta mi bir tarafta anam bildiğin çingene çadırı gibi. Cleanler yine az çok çekip çeviriyor kendini. E clean kanala önüne pedal atayım çaresizliğine giriyorsunuz, yok o da olmuyor, karakter kayboluyor.

Kulaklık meselesine gelince, kesinlikle en ufak masraf yapmayın. Gerçek lambalı amfilerde kulaklık çıkışı falan olmaz, zaten kulaklıkla işi olanın lambalı amfiyle de işi olmaz. Emulated out dediğiniz şey direk sizin preamp kanalı, dümenden tam bir marketing hamlesi. Kulaklığın şahını alıp taksanız o ses değişmeyecek. Speaker tone falan demişsiniz kulaklıkla, öyle birşey yok maalesef. Zaten 10inç speaker öyle ahım şahım değil dsl5 te.

E durum böyle olunca iş evde aslan beslemeye dönüşüyor. Two notes captor tarzı bir cab sim falan alınacak da vay efendim ses kartına girilecek, ordan işte amfi silent record edilecek, en azından preampdaki organik his duracak falan filan derken zaten iflas bayrağını çekersiniz.

Sesini açabiliyorsanız dsl5cr pedala vs ihtiyaç duymayan harika bir amfi, açamıyorsanız işinize yaramıyor demek oluyor. Uygun bir zamanda risk alıp deneyin, 5w modunda yarıya kadar getirin volume, gain de hadi yarıda olsun. Açın midleri, biraz reverb, önüne arkasına pedal vs istemez. Tadını çıkarın.

Ben olsam fazla uğraşıp batmadan satıp farklı ve daha pratik alternatiflere yönelirdim. Geçmiş olsun.

Geri