Normal kulaklıktan kastınız nedir? Mesela mikrofonlu, 4 pole uçlu (Cep telefonlarında kullanılan tipte) kulaklık kullanamazsınız. Bozuk ses verir.
184856 eklentisini görüntüle
Eğer stereo, yani 3 pole jack uclu kulaklık kullanmışsanız; yanlış olan bir şey yok. Yerine kullanacağınız başka hiçbir kulaklık daha iyi sonuç vermez.
İlaveten amfilerin Kulaklık çıkışlarından stüdyo kalitesinde ses almayı beklemeyin.
Edit: O amfide kulaklık çıkışı yokmuş. Emulated output a kulaklık girilmez.
Cep telefonu için olan kulaklığı kullanıyorum,Normal kulaklıktan kastınız nedir? Mesela mikrofonlu, 4 pole uçlu (Cep telefonlarında kullanılan tipte) kulaklık kullanamazsınız. Bozuk ses verir.
184856 eklentisini görüntüle
Eğer stereo, yani 3 pole jack uclu kulaklık kullanmışsanız; yanlış olan bir şey yok. Yerine kullanacağınız başka hiçbir kulaklık daha iyi sonuç vermez.
İlaveten amfilerin Kulaklık çıkışlarından stüdyo kalitesinde ses almayı beklemeyin.
Edit: O amfide kulaklık çıkışı yokmuş. Emulated output a kulaklık girilmez.
Ayrıntılı açıklama için teşekkür ederim, gitarda belki orta seviyede çalabiliyorum ancak, ton sorununu çözmek için Fender gitar Marshall amfi ve sonra da yarım düzine pedal aldım ama şimdi apartmanda olduğum için kulaklıktan çalmam gerekiyor ve bu herşeyi en başa o kötü seslere götürüyor ve bu işin bir sonu yok para harcamaktan sıkıldım bilgisayarım da yok ,bu loadbox işi hem masraflı hem nadir göründü gözüme, ne yapacağımı bilmiyorumEmulated Out'lar genelde Analog Cab Sim veriyorlar. IR gibi doğrudan kabin tepkilerini simüle etmiyor onlar. Basit high-cut tarzı post-EQ yapıyorlar bir hoparlörün sinyali şekillendireceği biçimde. Boğuk ve sönük diye tarif ettiğin sound'un nedeni bu. Hızlıca PA sisteme girmek için çoğunlukla Emulated Out'lar, yeniden hoparlöre girince post-EQ bir miktar iş yapabiliyor çünkü. Ancak her ne kadar headphone out diye pazarlansalar da kulaklığa oda hissini veremiyorlar. Eğer amfiyi kulaklıkla çalmak istiyorsan FX Loop'un send'inden amfiyi ses kartına girip, DAW'dan poweramp ve IR açarak ses kartına taktığın kulaklıktan duymak bir çözüm. Two Notes Wall of Sound hem poweramp, hem IR yapıyor. Bu öneriyi amfi kombo olduğu için veriyorum. FX'ten ses kartına girmek, kabin takılıyken amfiyi ses kartı+kulaklığa göndermenin bir yolu ancak bunda oksimoron bir durum olur: hem kabinden hem kulaklıktan ses alırsın.
En ideal çözüm; bir loadbox alıp, amfideki kabine giden kabloyu çıkarmak ve o çıkıştan loadbox'a girmek. Loadbox'ın Line Out çıkışına kulaklığını takarak ses kartına ihtiyaç olmadan amfiyi kulaklıkla çalabilirsin, eğer loadbox'ta IR özelliği varsa. Loadbox'ta IR yoksa Line Out çıkışını ses kartına takarak yine IR açabilirsin DAW'dan. Ama kabin çıkışını, yani poweramp çıkışını ses kartına gönderdiğinden poweramp simülasyonuna ihtiyacın yok bunda. IR yeterli.
NOT: İkinci çözümü deneyecek olanlar için asla kabin çıkışını arada loadbox olmadan ses kartına girmemenizi not düşeyim. Kabin çıkışlarının voltaj yüksekliği hiçbir ses kartı input'unun kaldıramayacağı bir değer. Input'u yakarsınız.
Kulaklık amfileri var, uygun fiyatlı bir tane alıp geçin, ben öyle yaptım, çok da iyi iş görüyor.İyi günler, dsl5cr amfim var , emulated out çıkışı var, normal kulaklık takınca ses boğuk ve sönük geliyor, monitör kulaklık taksam amfinin hoparlör tonuna ne kadar yaklaşırım , özel tecrübesi olanlar var mı
Elinde bosta bir prosesor var ise ve bu prosesorde butun ayarlar (amfi pedal efekt vs.) kapatilip sadece cab. sim. acilabiliyor ise olur. Degilse bu proje icin prosesor almaya degmez (bence).Amfinin send çıkışından alıp prosesöre bağlayıp
Prosesörün tüm pedallarını kapatıp kulaklığından denesem fark eder mi acaba, son bir umut
Boşta prosesörüm var bir tane ama ton konusu hep problem bildiğiniz üzereElinde bosta bir prosesor var ise ve bu prosesorde butun ayarlar (amfi pedal efekt vs.) kapatilip sadece cab. sim. acilabiliyor ise olur. Degilse bu proje icin prosesor almaya degmez (bence).
Send çıkışından aldığında hoparlörü kapamanın imkânı yok. Amfiyi Mooer Radar vs. gibi ucuz bir eski nesil Cab Sim'e Send'den girsen de hoparlörün bağlı kalması lazım. Kabloyu yük olmadan çıkarırsan kabinden poweramp out'unu yakarsın. Arkadaşların dediği gibi keşke ekipmanları almadan nasıl kullanacağını önceden planlasaydın. Elindekilere zarar vermeden çalışacak tek çözüm loadbox ve ses kartı gerektiren, onlar da epey masraflı. Bulması zor değil lakin sırf Torpedo Captor X (dahili IR versiyon) 20k'dan başlıyor. DSL gibi bir amfi için bu masrafa değer mi bilemedim. Eğer DSL'den sonra başka daha iyi amfiler de eklerim, hepsini kulaklıkla duymak isterim diyorsan lambalı amfiyi kulaklıkla sürmenin tek standart çözümü bu.Amfinin send çıkışından alıp prosesöre bağlayıp
Prosesörün tüm pedallarını kapatıp kulaklığından denesem fark eder mi acaba, son bir umut
Send den çıkış alınıyorsa, yani poweramp a sahip olan speaker output kullanılmıyorsa sorun olmaz.Ancak bir kac sene once ekipman bilgisine guvendigim birinde DSL40 + Seymour Duncan Power Stage 170 gordum. Amfinin preamp katini kullaniyordu, send'den bu alete girip hoparlore bu aletten gidiyordu. Farkli konulara (beste, armoni vs.) odaklandigim icin returnde birsey var mi yokmu ya da speaker cikisinda bir sey var mi yokmu dikkatimi cekmedi hatirlamiyorum ancak cocuk uyurken daha sessiz kullanmak adina bu yonteme gittigini biliyorum. Zaten speaker cikisinda ayri bir kutu ya da pedal olsa dikkatimi cekerdi diye dusunuyorum.
Denedikten sonra sonucu yazarımMarshall DSL ailesinde durum nasil tam olarak bilmiyorum ancak cok dikkat edilmesi gerektigi kesin. Lutfen dikkatli ol, kitapciklari oku hatta gerekirse musteri hizmetlerine sor.
Hepimizin her ekipmani kiymetli, cikis trafosuna zarar vermeyi istemezsin, biz de istemeyiz.
Ancak bir kac sene once ekipman bilgisine guvendigim birinde DSL40 + Seymour Duncan Power Stage 170 gordum. Amfinin preamp katini kullaniyordu, send'den bu alete girip hoparlore bu aletten gidiyordu. Farkli konulara (beste, armoni vs.) odaklandigim icin returnde birsey var mi yokmu ya da speaker cikisinda bir sey var mi yokmu dikkatimi cekmedi hatirlamiyorum ancak cocuk uyurken daha sessiz kullanmak adina bu yonteme gittigini biliyorum. Zaten speaker cikisinda ayri bir kutu ya da pedal olsa dikkatimi cekerdi diye dusunuyorum.
Bu tam olarak senin istedigin (kulaklik ile calmak) ornek degil ancak bizi yavas yavas "send'den cikis alip mooer radar ya da prosesore girip onu da kulaklik ile dinlersin, return'e ya da speaker cikisina bir sey baglamana gerek yok" fikrine yaklastiriyor.
Tekrar edeyim bu yoruma guvenip hareket etme, detaylica arastir lutfen. Sonra sonucu da buraya yazarsan cok seviniriz. En azindan baska birilerine de referans olur.
Denedikten sonra sonucu yazarım