amfi mi ses kartı mı almalıyım

Merhaba elektro gitar alacağım fakat amfi mi ses kartı mı almalıyım bilmiyorum. Ses kartı hakkında pek bir bilgim yok internetten bakarak kullanabilir miyim? onun dışında yeni başlayan birine amfi mi yoksa ses kartı mı önerirsiniz? şimdiden teşekkürler.

mesela?
düşük fiyat bandı algısını tanımlamak lazım... insanlar hala 2-3 bin liraya amfi bulurum zannediyor... ha bulunur da 2-3 bin lira daha fakir kalırsınız onu alınca, amfiniz olmaz ... açıkçası günlük fiyat takip etmiyorum ama sanırım 10 binin altında artık pek düzgün şey kalmadı piyasada, üst sınır zaten sonsuz...

dijital ve modellemeden korkma.. yani tek özelliği 5000 tane amfi modellemesi yapıyorum diyen oyuncak amfilereden uzak dur, daha amfi gibi amfi bak

şu başlığı tara... tek doğrudur demiyorum ama iyi bir fikir verir sana:

Yeni basladigin için amfi daha iyi olacaktır tabi bu benim düşüncem çünkü yeri gelecek çalmaya çalıştığın parça ile birlikte çalmak isteyeceksin vs daha kolay olabilir ses kartı ile de olur mu olur tabi ki ancak program ekle kaldır ses signal gelmedi vs en başta soğumanı istemem yazılım tarafı da uğraştırabilir amfi ile bir şeyler öğrendikten sonra en azından keyfini aldıktan sonra ses kartına geçip çeşitli eklentiler ile ses alıp takılabilirsin. Şahsi düşüncem amfi konfor seviyeni artıracaktır

amfi ve gitarın etkileşimini anlamadan / hissetmeden, en basit efektlerin basit kullanımda ne anlama geldiğini anlamadan ses kartı ve program yoluna gitmek elbette yapılabilir ama bence gereksiz
pilot olmak isteyenler pırpır uçakla öğreniyor bu işi... nasılsa fizik kuralları aynı, düğmeler de benziyor diye Airbus ile öğrenmiyorlar... şimdi simülatör vb ile tabi uçağı düşürmeden öğrenmek mümkün ama her işin bir de izlenmesi gereken yolu var
daha amfide EQ nasıl kullanılır bilmeyen acemiler (ezmek için değil, yolun başında anlamında) buraya gelip Neural bilmemne preset'i ile Gate'i 100 yaptım ses kesildi ya da Tonex'le nasıl Duman tonu alırım diye sorular sormaya başlıyor...

Geri