Amfi tonu alamamak

Merhaba ben bundan yaklaşık 3 ay önce yeni gitar ve amfi aldım (Jackson js11)Harley benton hb-20r) gitara ve amfiye alıştım ve artık çaldığım şarkıların tonunu almak istiyorum ama bir türlü olmuyor amfiden çıkan tonlar genellikle aynı ve kirli dist. ve artık hep aynı tonu almaktan sıkıldım amfi kullanasım gelmiyor. Pedal almalımıyım, hangisini almalıyım yoksa ipucu vs varmıdır acaba? Romanya'da yaşıyorum thomanndan önereceğiniz pedalları alabilirim. (Grunge, rock tarzı dinliyorum)
 
Öncelikle dinlediklerinizin hepsi kayıt. Yani bir amfiden çıkan sesi mikrofon ile alıp kayıt edip üzerinde editler yaparak size sunuyorlar. Ayrıca dinlediğiniz insanlar 3 aydır gitar çalmıyor ve kayıt yapmıyor. Şuan o dinlediğiniz şarkılardaki ekipmanların aynısına sahip olsanız hatta o gitaristler kadar iyi gitar çalsanız bile o tonlara ulaşmak tecrübe gerektirir. Şuan harcayacağınız her para israf. Gitarınızı çalın ve kendinizi geliştirin.

Bu ton işlerinde nasıl tecrübe edinebilirim diye soracak olursanız. Bunun en ucuz yolu prosesor+referans monitör almaktan geçer. Çünkü prosesor içinde bir sürü efekt barındırır. Delay nedir Reverb nedir OD nedir bunları deneye deneye tecrübe edinebilirsiniz. Gitar ile haşır neşir olduktan bir süre sonra bu yola girebilirsiniz.
 
En ucuz yollu tone denemeleri için gidip bir Behringer UM2 ses kartı al, gitarını ve kablolu kulaklığını (ya da hoparlör) tak. Sonra pek çok bedava gitar efekt prosesör yazılımı var onları yükleyerek beğendiğin tonları oluşturmaya çalış. Diğer arkadaşın da dediği gibi bu uzun bir süreç anında olmaz, önünde uzun bir yol var.
 

Geri
Üst