Amfiden Tıslama sesi

Merhabalar forumda yeniyim. Blackstar ID:Core 10 V3 Amfim ve GRG121-DX elektro gitarım var. İkisini alalı daha bir ay olmadı. Amfimde özellikle crunch ve overdrive modlarında palm mute yaparken ve herhangi bir Power chord falan çalarken titreşim sesi gibi tisss diye bir ses geliyor. Cleande de özellikle Kalın mi telini çalarken oluyor neden acaba? Teşekkür ederim.

hoparlorunun basında sıkıntı var sanki patlamış vs olabilir
Hoparlörün patlamasıyla alakası yok,insanları yanlış yönlendirmeyin.Laf olsun torba dolsun diye bilmiyorsanız yazmayın lütfen.Blackstar'ın id core serisinde dip gürültüsü sorunu olabiliyor.İkinci nesilde genelde dip gürültüsü sorununu çözdüler diye biliyorum. Blackstar Architect yazılımını güncelleyerek sorunu muhtemelen çözebilirsiniz.https://blackstaramps.com/architect/

Hoparlörün patlamasıyla alakası yok,insanları yanlış yönlendirmeyin.Laf olsun torba dolsun diye bilmiyorsanız yazmayın lütfen.Blackstar'ın id core serisinde dip gürültüsü sorunu olabiliyor.İkinci nesilde genelde dip gürültüsü sorununu çözdüler diye biliyorum. Blackstar Architect yazılımını güncelleyerek sorunu muhtemelen çözebilirsiniz.https://blackstaramps.com/architect/
neden sadece palm mutelu kalın notalarda oluyor o zaman

neden sadece palm mutelu kalın notalarda oluyor o zaman
Palm mute,power chord çalarken hışırdama denilebilecek bir ses duyuyorsa bunun efektle,yazılımla ilgili olma ihtimali daha olası bir senaryodur.Muhtemelen başlığı açan kişi palm mute,power chord basarken daha yüksek sesten ötürü hışırdamayı daha net farkediyor olabilir.Ayrıca bir hoparlör hasar alırsa sesin tonunu komple değiştirip daha muddy(çamurlu) bir hale sokar.

Palm mute,power chord çalarken hışırdama denilebilecek bir ses duyuyorsa bunun efektle,yazılımla ilgili olma ihtimali daha olası bir senaryodur.Muhtemelen başlığı açan kişi palm mute,power chord basarken daha yüksek sesten ötürü hışırdamayı daha net farkediyor olabilir.Ayrıca bir hoparlör hasar alırsa sesin tonunu komple değiştirip daha muddy(çamurlu) bir hale sokar.
haklısın ondan da oluyor olabilir fakat hoparlorde oluşan küçük bir delik veya yırtık da aynı etkiyi yaratabiliyor. daha bugun yaşadım dediğin gibi bir etkisi olmadı sadece kesintisiz bir dip gürültüsü eklendi

Hocam öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkürler lakin yazılım güncellemesini aldığım gibi yapmıştım. Factory resetten sonra da yaptım. Sanırım 10W olmasından ötürü bass tellerinde distortion modunda patlatıyor sesi Volume'u çok acamaz miyim bunda?

Ve topraklama da bir sorun yok hocalarım. Dip ses sorunu yaşamıyorum böyle mesela volume açtığımda 5 seviyesine falan yaklaştığımda tıs tıs diye bir titreşim sesi geliyor palm mutede özellikle.

Geri