sen yine biraz anlıyorsun ben hiç anlamıyorum😀
preamp-power amp tüpler filan hiç anlamıyorum.anlatan birileride yok malesef..
AmericanDragger demiş ki:sen yine biraz anlıyorsun ben hiç anlamıyorum😀
xhornetxx demiş ki:Şimdi ben bu anfi olayından daha tam olarak anlamayan biri olarak soruyorum 😀
1Power ampin de tüplü olması sadece pre-ampin tüplü olmasına ne katar?
2)avt20 almaya karar verdm preamp i tüplü. Evde çalıcam konserde falan da mikrofonlasam olurmu? Yoksa çok güçsüzmü kalır.
3)AC/DC gibi tonlar arıyorum. Bunu avt nin lambaları verebilirmi.
4)Ts-9 ların lambalı anfilerde daha ii performansının olduğunu duymuştum.Sadece preampi lambalı olan bir anfide nasıldır?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
C_C_King demiş ki:preamp kati bulunmayan sadece power amp ve hoperlorlerden olusan bir amfi yaptirip. preampi kendi zevkime gore pedallardan saglasam ne derece basarili olur, fikri yada biligisi olan varmi?
Hmm anladım. Ama hala tubescreamer la ilgili ve konserle ilgili olan sorumun cevabını alamadım. Bilen arkadaş varsa önemle rica olunur 😀deliturko demiş ki:Hayır lamba overdrive a kendi dinamiklerini elbette katacak avt serisi güzel amfilerdir mg50 yerine avt20 daha iyi bir seçim ayrıca İngiliz yapımı.
ya wallahi düşündm abi ben 700 tl para verecem zaten 400 daha kasarım carvin vintage 16 alırım daha iyi bence. all tube amfi işte. Çünkü alacam all tube tadı vermeyecek ben gene başlıcam düşünüp taşınmaya. Türkiyede varmıdır carvin vintage 16 falan. mydukkanda gördüm 1.100 e satıo adamlar. Kullanan, bilen varmı nasıldır?deliturko demiş ki:TS iyidir hoştur genelde drive ı kapatıp sesi açar kullanıcı poweramp lambalarını overdrive ederek fazladan kazanç sağlar sololarda daha rahat duyulmak,tona daha bir hacim katmak için kullanıyor genelde.Mikrofonlamayıda ses yetmez ise yaparsın 20 watt yetersiz kalabilir mümkündür 8)
fellantis demiş ki:param ancak 15wattlık ampteq lg15'e yetiyor, ancak onda reverb yok, bunu merak ediyorum gercekten ev calısması için reverb o kadar gerekli mi?
xhornetxx demiş ki:ya wallahi düşündm abi ben 700 tl para verecem zaten 400 daha kasarım carvin vintage 16 alırım daha iyi bence. all tube amfi işte. Çünkü alacam all tube tadı vermeyecek ben gene başlıcam düşünüp taşınmaya. Türkiyede varmıdır carvin vintage 16 falan. mydukkanda gördüm 1.100 e satıo adamlar. Kullanan, bilen varmı nasıldır?deliturko demiş ki:TS iyidir hoştur genelde drive ı kapatıp sesi açar kullanıcı poweramp lambalarını overdrive ederek fazladan kazanç sağlar sololarda daha rahat duyulmak,tona daha bir hacim katmak için kullanıyor genelde.Mikrofonlamayıda ses yetmez ise yaparsın 20 watt yetersiz kalabilir mümkündür 8)
C_C_King demiş ki:emin ol degil, ama 0 alcaksan amteq i, 2. el marshall mg serilerine filan bak derim, calisma amfileri olarak guzel amfiler..