arkadaşlar marshall mg30dfx mi marshall valvestate vs15r mi alıyım? glam ve haevy çalıorm bi yardım edermisiniz
Artunsan demiş ki:Benim anlamadigim bir sey var, 1x12 kabinler genelde icinde 1x12 speaker bulunan kombo amfilerden daha pahali oluyor. Kombolarin icinde preamp bulundurdugu icin daha pahali olmasi gerekmez mi?
thomann.de 'den bakiyorum bu arada fiyatlara, Almanya'da yasadigim icin en uygun fiyatlar burda oluyor.
1- blues junior yerine tercih edilebilecek en iyi amfiler çünkü peslerde çok daha hacimliler bj ye göre ve en önemlisi olarak fx loop artıları var bjye göre.lic_x demiş ki:İyi forumlar herkese. Fender USA Telecaster (ash) kullanıyorum ve lambalı amfi arıyorum. Ev kullanımı sorun değil ama sahne için bakıyorum açıkcası. Tarz olarak, alternatif rock soundu, blues, clean çok kullanıyorum ve funky ritimler.
1- Tele ile tizleri abartmayacak
2- Clean performansı iyi
3- Gerektiğinde 2 gitarlı, davullu bir grupta mikrofonlamadan sahneyi götürebilecek bir amfi
4- Gerektiğinde ise mikrofonlarayarak büyük sahneleri de kaldıracak bir amfi
5- Tercihen FX loop
6- Combo, tercihen 30cm hoparlör
Bu kriterlere bakıp, araştırdığımda en azından 20 watt'lık bir lambalı amfinin işimi göreceğimi gördüm bu yüzden BJ, vintage16 gibi amfilerin işime yarayıp yaramayacağı konusunda endişeliyim.
Almışken 1 kere alayım olayında peder bey'le hem fikiriz ama genede Bogner, Matchless gibi amfiler alacak durumum yok. Laughing
Bana teknik olarak uygun olan amfiler olarak şunları buldum;
1- Fender Blues Deluxe ya da Hot Rod Deluxe
2- Line6 Spider Valve 112
3- Ashton Bluetongue 50
4- Marshall DSL-401 ya da TSL-601 (farkı watt haricinde nedir bilmiyorum)
5- Marshall MHZ-40 (haze serisi nedir ne değildir hiç bilmiyorum)
6- Orange Rocker 30
7- Bulunabilirse Peavey Classic 30 ya da 50 olabilir.
Alacağım amfiyi bir radyo programında mikrofonlanarakta kullanacağım, kafam bu konuda çok karışık. Clean'i amfiden, drive analog setup'ımdan alsam da bana yeter bu sırf program için o yüzden şöyle 5 watt'lık bir amfi (Valve JR, Marshall Class 5, Valvee B) alıp, programda rahat edip, konser içinse 4*12lik bir kabinle kombine şekilde çıkma olayı işi kotarır mı?
Arkadaşlar bu amfi işini Ocak'a kadar çözmem gerekiyor, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
lic_x demiş ki:İyi forumlar herkese. Fender USA Telecaster (ash) kullanıyorum ve lambalı amfi arıyorum. Ev kullanımı sorun değil ama sahne için bakıyorum açıkcası. Tarz olarak, alternatif rock soundu, blues, clean çok kullanıyorum ve funky ritimler.
1- Tele ile tizleri abartmayacak
2- Clean performansı iyi
3- Gerektiğinde 2 gitarlı, davullu bir grupta mikrofonlamadan sahneyi götürebilecek bir amfi
4- Gerektiğinde ise mikrofonlarayarak büyük sahneleri de kaldıracak bir amfi
5- Tercihen FX loop
6- Combo, tercihen 30cm hoparlör
Bu kriterlere bakıp, araştırdığımda en azından 20 watt'lık bir lambalı amfinin işimi göreceğimi gördüm bu yüzden BJ, vintage16 gibi amfilerin işime yarayıp yaramayacağı konusunda endişeliyim.
Almışken 1 kere alayım olayında peder bey'le hem fikiriz ama genede Bogner, Matchless gibi amfiler alacak durumum yok. Laughing
Bana teknik olarak uygun olan amfiler olarak şunları buldum;
1- Fender Blues Deluxe ya da Hot Rod Deluxe
2- Line6 Spider Valve 112
3- Ashton Bluetongue 50
4- Marshall DSL-401 ya da TSL-601 (farkı watt haricinde nedir bilmiyorum)
5- Marshall MHZ-40 (haze serisi nedir ne değildir hiç bilmiyorum)
6- Orange Rocker 30
7- Bulunabilirse Peavey Classic 30 ya da 50 olabilir.
Alacağım amfiyi bir radyo programında mikrofonlanarakta kullanacağım, kafam bu konuda çok karışık. Clean'i amfiden, drive analog setup'ımdan alsam da bana yeter bu sırf program için o yüzden şöyle 5 watt'lık bir amfi (Valve JR, Marshall Class 5, Valvee B) alıp, programda rahat edip, konser içinse 4*12lik bir kabinle kombine şekilde çıkma olayı işi kotarır mı?
Arkadaşlar bu amfi işini Ocak'a kadar çözmem gerekiyor, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
biraz daha drive istiyorsan laney lc30larada bakabilirsin çok klas bir lead tonu var. hemen hemen ikis aynı fiyat ve özelliklere sahip sadece lambaları farklı. vc30 biraz daha vintage olmasına rağmen lc30da süper vintage tonları vermekte. ikiside rahatlıkla alınabilir.lic_x demiş ki:Teşekkürler arkadaşlar. Orange için Motif müzik'le görüşecektim ulaşamadım bir türlü.
ghostknight; BJ yeterli olur demişsin ama ne olur ne olmaz şöyle 3-4 watt farktan ötürü sorun çıkarsa üzülürüm. O yüzden riske girmeden 20watt üstü bakacağım.
5 watt'lık alltube'lerden vazgeçtim+kabin olayından da haklısınız taşıma falan da dert olur adam gibi konserde kaldırmazlar.
Ve kafamda hiç yokken aklıma soktun halilpazarlama =) laney'i. Çok beğendim ben combo 1*12 modelini düşünüyorum şu an için. Senkop zaten İzmir'de var gidip bakarım hem. Fiyatı da tonları da gerçekten çok güzel.
FX loop var, spekar out var hem de 30 watt gayet güzel.
Marshall Haze 40'da aynı para ama iyi şeyler duymadım bu yeni model için üretim yerinden olsa gerek.
Laney'in clean kanalını beğendim baya zaten analog setup'ım var bu yüzden drive konusunda TS9'dan alıp amfinin drive ile boostlarım yeter de artar.
Mendoza demiş ki:arkadaşlar evde kullanabileceğim maliyet olarak cok aşırıya kacmayacak amfi önerebilirmisiniz. bir kaç pedallada takviye edebilirim boss ds-2 bende mevcut, bunların yanına boss ge-7 ve boss dn-2 yada boss od-3 eklemeyide düşünüyorum (hangi pedaldan daha iyi overdrive alabilirim?) böle bi setup kurmayı düşünüyorum buna uygun amfi önerileriniz nelerdir ? 2. el fikirleriniz daha uygun olabilir, daha ucuza daha iyi amfi modeli. roland cube mu? marshall yada randall mı?? şimdiden teşekkürler
KoNt87 demiş ki:Merhaba lic sorunu okudum bildiklerimi paylaşayım.
Halilpazarlama büyük coğunluğu atlamış fakat en önemli hususa değinmemiş.Dr.barlo'nun bj incelemesi var onu okumanı tavsiye ederim öncelikle.
Sonra da peavey classic 30 la bj u karşılaştırmaya gelelim.Bunu da cok araştırdım bu arada(denemeye fırsatım olmadı ama tonlarını canlı olarak dinledim diyelim)
Bj cok net bir amfi.Ufak ve kuvvetli.Davul kaldırır diyorlar.Speaker'ı da v30 la değiştirirsen geriye birşey kalmaz gibi.Pedallarla cok iyi anlaştığını duydum.Peavey ise biraz daha dengeli basslara sahip.Cok net değil diyenler var.Fakat lambalı ampli normal bir transistörlüdense daha iyidir(fakat blues junior'un cleanleri daha iyi)
Mikrofonlayarak stadyum konserini niye kaldıramasın?🙂 şaka bir yana güzel amfi fakat ülkemizde cok pahalı.laneyleri ben de merak ediyorum.Ashton a gelince reverb'ünde lamba var.fx loop var.Celestion speaker vardı sanırım.Bj da fx loop yok(bana yaramaz drive olsun yeterli😉 ) Peavey ise cook pahalı ve en kuvvetli 30 watt ampli diye gecer(butik amplileri bilemem ama doktorun yazılarını takip ediyorum) 2. eli 1000 dolar ve bence bj o aralıkta daha mantıklı..
Karar senin😉
halilpazarlama demiş ki:Mendoza demiş ki:arkadaşlar evde kullanabileceğim maliyet olarak cok aşırıya kacmayacak amfi önerebilirmisiniz. bir kaç pedallada takviye edebilirim boss ds-2 bende mevcut, bunların yanına boss ge-7 ve boss dn-2 yada boss od-3 eklemeyide düşünüyorum (hangi pedaldan daha iyi overdrive alabilirim?) böle bi setup kurmayı düşünüyorum buna uygun amfi önerileriniz nelerdir ? 2. el fikirleriniz daha uygun olabilir, daha ucuza daha iyi amfi modeli. roland cube mu? marshall yada randall mı?? şimdiden teşekkürler
bütçe ?
Mendoza demiş ki:halilpazarlama demiş ki:Mendoza demiş ki:arkadaşlar evde kullanabileceğim maliyet olarak cok aşırıya kacmayacak amfi önerebilirmisiniz. bir kaç pedallada takviye edebilirim boss ds-2 bende mevcut, bunların yanına boss ge-7 ve boss dn-2 yada boss od-3 eklemeyide düşünüyorum (hangi pedaldan daha iyi overdrive alabilirim?) böle bi setup kurmayı düşünüyorum buna uygun amfi önerileriniz nelerdir ? 2. el fikirleriniz daha uygun olabilir, daha ucuza daha iyi amfi modeli. roland cube mu? marshall yada randall mı?? şimdiden teşekkürler
bütçe ?
200-300 tl ayırabilirim
Borte demiş ki:Selam millet amfilerde pek bilgim yoktur o yüzden bana full lambalı amfi önerilerinde bulunabilirseniz çok sevinirim. Metal müzik için yapılmış olması yeterli.
aklımda olanlar
marshall tsl 601
peavey c30 (gaini düşük ve ayrıyetten metal performansı iyi değil deniyor ne kadar doğru bilmiyorum)