Konuyu geçen gün görmüştüm. Troll diye cevap yazmamıştım. Bugün yine görünce ciddiyetsiz bir mesaj yazayım diye girdim ama konu ciddiymiş.
Öncelikle ciddiyetsiz cevabım:
Amfisiz soloyu ağzınla çalabilirsin. Aldığım eğitimlerden birinde temel armoni, solfej vs. çalışırken 4 tane akor bir ritim belirleyip gitarla o akorları dönerken ağzımla üzerine solfej şeklinde melodi mırıldanıyorduk. (bu eğitim çeşidi gerçek ama yine de direkt ağzınla deyip geçseydim çok ciddiyetsiz olurdu)
Daha ciddi bir cevap vermeye çalışayım:
Elektro gitarı amfiye bağlamazsan bir miktar akustik ses çıkar. Ancak bu ses çok çok düşük bir sestir. Zaman zaman (geceleri sessiz olmam gerektiğinde) ben de bu şekilde elektro gitarı amfiye balamadan egzersiz yapıyorum.
Sana bu şekilde kullanmayı önermem. Elektro gitarın sesi amfide oluşur ve gitarı, pena vuruşlarını, notaları, sol el hareketinde bir hata olduğunu vs. amfiden duyup o şekilde öğrenmek doğru olanıdır. Aksi durumda iyi olmayabilir. (kötü olur mu bilmiyorum ama iyi olmayacağı kesin)
Amfilerde clean dediğimiz bir ton ayarı var. Sanki akustik gitar sesi gibi temiz ses çıkıyor. Şarkıların bir bölümü bu ayarla çalınıyor.
Amfilerin bir de drive dediğimiz bir ton ayarı var (bunun adı değişebiliyor, drive, overdrive, distortion, hot vb. olabiliyor) sololar da genellikle bu ayarla çalınıyor.
Gitar ve amfi aldığında her ikisini de kullanabilirsin. Sadece gitara bütçen varsa da kulaklık amfisi, irig gibi daha ucuz alternatifler olabiliyor. Hiç biri bedava değil tabii ki ancak onları araştırmanı öneririm. Forumda oldukça fazla açıklama mevcut.