_81_ demiş ki:handcuFF amfin gerçekten güzelmiş ben musicmanlerde lamba olduğunu biliyordum ama 4 tane olduğunu bilmiyordum tonu nasıl peki?ve senin amfi kaç yıllık üretim tarihini falan biliyo musun?bu aralar ilgileniyorumda bu tür amfilerle...
HandcuFF demiş ki:Benim amfim 1974-1977 arası üretilmiş MUSIC MAN 212-HD 130W. ve 65W kullanma opsiyonlu Spring Reverb ve Tremolo. 2 adet 12 inch eminence alnico hoparlör. 2 kanal ve her kanalda 2 input toplam 4 input. her kanal için bright/normal anahtarı, 1.kanal için Volume/Treble/Middle/Bass, 2. kanal için Volume/Treble/Middle/Bass/Reverb/tremolo Intensity/tremolo Speed. Master Volume, Deep/Normal anahtarı, Low-Off-High güç anahtarı.
Arka panel de 4ohm/8ohm hoparlör anahtarı Standby anahtarı, Reverb/Tremolo için footswitch, harici hoparlör çıkışı ve tamı tamına 45 kg 🙂
Amfinin preamp kısmı solid state ve faz dönüştürücüsü olarak 1 adet 12AX7 ve power katında da 4 adet EL34 lamba kullanılmış.
Amfi hakkında edindiğim bilgilere göre Leo Fender(fender in kurucusu)tarafından dizayn edilmiş. Görünüm olarak Fender Twin Reverb ün aynısı. Rahmetli Leo Fender'in Marshall ve Fender soundunu aynı amfide elde etmek için yaptığı bir dizaynmış. Clean soundları twin reverbe çok yakın. Zamanında hemen her müzisyenin kullandığı bir marka Music Man. 1980 de amfi üretmeyi bitirmişler. O nedenle bu amfi hakkında çok fazla bilgi yok. Türkiye de kimlerde vardır onu da bilmiyorum ama eski gitaristlerde bulunması olası. Eric Clapton da dahil olmak üzere iyi gitaristlerin eskiden tercih ettiği bir amfi.
En kötü özelliği Çok ağır olması(45 kg) ve çok gürültü yapması. Kesinlikle evde kullanılacak bir çalışma amfisi olarak üretilmemiş. Ben Clapton modu denen ve master volume 6-7 civarı alarak sesi kanal volume den kontrol ederken 1 den yukarı çıkamıyorum. Çalışma amfisi olmadığı içim kulaklık çıkışı vs bulunmamakta doğal olarak.
Türkiye de music man kullananlar varsa tanımak isterim. Bilgi alışverişi için iyi olur.
manyetik_porecesi demiş ki:Ellerine sağlık hocam maşallah diyorum başka birşey demiyorum. Keşke benim de böyle hünerlerim olsa...
istanbulda PERA vardi, yine Ev Araba fiyatina :twisted:yakko demiş ki:türkiyede yok. bayilik alayım dedim şartlarıda ağır geldijuice demiş ki:Birde ENGL amfi satan müzik mağazası varmı...?