Amplitube wah pedal kullanımı

Merhabalar evde fiziki pedal kullanmıyorum amplitube ve ses kartı üzerinden kayıt gerçekleştiriyorum ama wah pedalı anlık olarak kontrol etmek mümkün değil pedaldaki gibi bunun bir çözümü çaresi var mıdır sanal amfi modellemesinde kullanan var mı. Teşekkürler.

1111.webp

M vave chocolate ile preset değişimi, efect aç-kapa. M audio expresion ile wah yada volume wireless olarak kontrol edebilirsiniz.
Efekt aç kapa ile wah düzeyi hep aynı kalır ama yani ses çok kesik kesik olmaz mı seciye artırıp azaltmak gibi olmaz pedaldaki gibi. Yani siz kullanıyorsanız tabii daha iyi biliyorsunuzdur o yüzden soruyorum.

M-Audio EX-P gibi cihazlar var ama belli ses kartlarıyla çalışıyor sanırım. Eskiden direksiyon setlerindeki gaz frenle sanal wah kontrol edenler vardı ama nasıl yapılıyordu hiç hatırlamıyorum.

M vave chocolate iyimiş bak bilmiyordum.
Gercekten çok mantikliymis evde logitechin bi direksiyon konsolu var araştırayım ben bunu teşekkürler.

Efekt aç kapa ile wah düzeyi hep aynı kalır ama yani ses çok kesik kesik olmaz mı seciye artırıp azaltmak gibi olmaz pedaldaki gibi. Yani siz kullanıyorsanız tabii daha iyi biliyorsunuzdur o yüzden soruyorum.
Ne demek istediğinizi tam anlamadım ama ben şöyle kullanıyorum: M vave chocolate ile preset değişimlerini yapıyorum (ritim, solo, clean tonları arası geçiş), M audio expresion pedal ile o presete ne atadıysam (wah, volume) onu kontrol ediyorum.
M vave wireless midi olduğu için, ona bağladığınız expresion pedal da wireless olmuş oluyor.

M vave chocolate ile preset değişimi, efect aç-kapa. M audio expresion ile wah yada volume wireless olarak kontrol edebilirsiniz.
M-vave Chocolate hakkında bir kaç sorum olucaktı.
Cihaz kablosuz bağlandığında kendi başına (standalone) olarak bilgisayara MIDI komutları gönderiyor mu? Kablosuz bağlanma protokolü nedir (Bluetooth/2.4Ghz) Yoksa CME WIDI Master gibi ekstra cihazlara gerek duyuyuor mu?
Bir de long press, double tap gibi komutların programlanabileceği bir software mevcut mu?

M-vave Chocolate hakkında bir kaç sorum olucaktı.
Cihaz kablosuz bağlandığında kendi başına (standalone) olarak bilgisayara MIDI komutları gönderiyor mu? Kablosuz bağlanma protokolü nedir (Bluetooth/2.4Ghz) Yoksa CME WIDI Master gibi ekstra cihazlara gerek duyuyuor mu?
Bir de long press, double tap gibi komutların programlanabileceği bir software mevcut mu?
Bildiğim kadarıyla yanıtlayayım, bende cihazı alalı daha 3-4 gün oldu.
Kablosuz bağlandığında midi komutlarını gönderiyor (ben standalone pluginlerle bu şekilde kullanıyorum, Neural DSP-Audio Assault). MacBook Pro ile direk Bluetooth üzerinden bağlanıyorum, ekstra başka bir cihaza gerek yok ancak herhangi bir prosesörü kablosuz olarak kontrol etmek isterseniz aynı markanın midi Bluetooth adaptörü var, onunla kullanıyorsunuz. Kablo ile bağlamak isterseniz pedal yazan kısımdan bağlayabilirsiniz.
USB üzerinden Pc-Macbook bağlandığında CubeSuite uygulaması ile midi programlamasını yapabiliyorsunuz (kısa basışta overdrive aç-kapa, uzun basışta preset değiştir vs), cihaz üzerinde bulunan Pedal girişinin (TRS) ne işe yarayacağını (başka bir prosesörü vs kontrol etmek için TRS/Midi mi yoksa Expresion pedal girişi mi olacağı) bu program üzerinden belirliyorsunuz.
Bu bahsettiklerim bendeki M Vave Chocolate (eski versiyon) için geçerli. Yeni Plus versiyonu çıktı, onda başka cihazları usb girişlerinden kablo ile kontrol edebilmek için Host bağlantısı gibi yeni birkaç özellik daha var.

Geri