analog mu prosesör mü

gitaristkedy

gitaristkedy
bunun çok tartışılması yapılmış ama ben derdimi anlatarak sizlerden tavsiye istiyorum. Ben yaklaşık 10 yıldır falan gitar çalıyorum son 4-5 yıldır elektro ile beraberim, elimde 15 watt mooer amfi var. Üniversitede okuduğumdan dolayı ara ara sahne alıyorum ve aklımda bazı farklı fikirler var. En basiti prosesör alıp bi daha bir şey aramamaktı( almayı düşündüklerim mg30 ya da boss me90) fakat prosesör alın diyen insanların bile sahneye analog+amfi ile gitmesinden ötürü şu anki bütçemle en azından analog pedal dizip sahneye çıkıp seneye de amfiyi yükseltmek gibi bir düşüncem var. Tüm yazımı bunu düşünmeye harcadım lütfen beni aydınlatın.(yaklaşık 20-25k bütçe var)
 

Coşturmayın gene ortalığı. Ama analog en iyisidir 🙂

Mekana bağlı. Amfiyi mikrofonlayabileceğiniz bir sahne ortamı var m? Onu yaptınız, mekanın PA sistemi durumu kaliteli ve dengeli mi? yoksa boşverin. Alın bir prossesör, girin mixera.
 
Coşturmayın gene ortalığı. Ama analog en iyisidir 🙂

Mekana bağlı. Amfiyi mikrofonlayabileceğiniz bir sahne ortamı var m? Onu yaptınız, mekanın PA sistemi durumu kaliteli ve dengeli mi? yoksa boşverin. Alın bir prossesör,

Coşturmayın gene ortalığı. Ama analog en iyisidir 🙂

Mekana bağlı. Amfiyi mikrofonlayabileceğiniz bir sahne ortamı var m? Onu yaptınız, mekanın PA sistemi durumu kaliteli ve dengeli mi? yoksa boşverin. Alın bir prossesör, girin mixera.
Mikrofonlama zor ama line out olmasına güveniyorum amfide, bi de sabit bir yerde çalmadığımız için(şu an etkinlikten etkinliğe çaldığımız için tek yerde çıkmıyoruz) ses sistemi durumları çok değişiyor
 
bir sürü şart var, kısıt var .... hiçbir senaryonun en iyisini bulman mümkün değil..
kısaca headrush Core veya Flex Prime veya Ampero II, Mooer GS1000 ayarı bir şey al bitsin gitsin
 
Seyirciye duyurmak istediğin yani sistemden çıkacak ses daha büyük öncelikse senin için, koşullar da çok uygun değil ise prosesör daha iyi alternatif olur sık sık mekan değişiyor diyorsun madem. O bütçelerde Flex Prime iyi seçenek, live kullanacaksan external bir midi controller ile "chocolate falan gibi" desteklemek gerekebilir belki efekt açıp kapatıyorsan çok sık vs durumlar için, üzerinde az switch var çünkü bildiğim kadarıyla. Kullanım alışkanlıklarını bilemiyorum dolayısı ile Flex Prime kesmeyebilir.

Eğer benim hissiyatım duyduğum önemli, banane izleyenden diyorsan hiç bir şey "iyi bir amfinin" yerini tutmaz tabi ki ama mevcut amfi ne kadar tatmin eder seni sahnede bilemiyorum. Muhtemelen kendini bile pek duyamazsın.

Üçüncü bir yol da var, madem bir alışkanlığın var ve o yolda ilerlemek gibi bir niyetin var analog pedal yatırımını yine yapıp tonex tarzı bir amfi kabin simüle eden cihazla "şimdilik" amfiyi simüle edip ileride bütçe oluştuğunda iyi bir amfi alıp yoluna öyle de devam edebilirsin. En azından duruma göre her zaman bir B planın da olmuş olur ileride. Yanında amfi götüremeyeceğin durumlar için elinde böyle bir ekipman olması her zaman iyidir.
 

Geri
Üst