+1Amfiden başlanmalı 🙂
Kusura bakmayın düşünemedim bunu 🙂 Amfim Yamaha GA-15 , gitarım CORT kx5 FR çaldığım tür ise rock - metal tarzlarıyla ilgileniyorum . Prosesörümü genelde amfiye bağlamazdım sadece gitar - prosesör ve kulaklığımı takar çalardım . Prosesörüm Digitech RP 90Sorunuz çok açık olmamış. Amfiniz nedir, gitarınız nedir en önemlisi hangi tarz çalıyorsunuz? Daha açık belirtirseniz daha çok yardım alabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar sorum basit , prosesörümü satıp analog set dizmeyi düşünüyorum . Hangi pedal türünden başlamalıyım . 1-2 'şer tane alıcam her ay . Şuan sadece aklımda Electro Harmonix Metal Muff var , ilk bundan başlasam olur mu ? Yada siz ne öneririsiniz ?
Ben bulunduğun durumda analog setup'a girmemeni tavsiye ederim. Analog setup, gitar ve amfin iyi olduğu zaman performans verir. Bulunduğun durumda dijital ekipmanlar gitarınla beraber daha iyi performans verecektir. Daha güzel tonlar elde etmek istiyorsan ya da bir değişiklik arıyorsan (anladığım kadarıyla elindeki ekipman seni pek tatmin etmiyor artık) rock ve metal tonları için Line 6 amplifi ve Roland cube serisi modelleme amfiler tavsiye ederim, forumda bolca bulabilirsin. Elden çıkarması da kolaydır. Bu amfi değişikliği seni uzun süre oyalar. Bu sırada da daha iyi bir gitar için para biriktirebilirsin.Kusura bakmayın düşünemedim bunu 🙂 Amfim Yamaha GA-15 , gitarım CORT kx5 FR çaldığım tür ise rock - metal tarzlarıyla ilgileniyorum . Prosesörümü genelde amfiye bağlamazdım sadece gitar - prosesör ve kulaklığımı takar çalardım . Prosesörüm Digitech RP 90
Ben bulunduğun durumda analog setup'a girmemeni tavsiye ederim. Analog setup, gitar ve amfin iyi olduğu zaman performans verir. Bulunduğun durumda dijital ekipmanlar gitarınla beraber daha iyi performans verecektir. Daha güzel tonlar elde etmek istiyorsan ya da bir değişiklik arıyorsan (anladığım kadarıyla elindeki ekipman seni pek tatmin etmiyor artık) rock ve metal tonları için Line 6 amplifi ve Roland cube serisi modelleme amfiler tavsiye ederim, forumda bolca bulabilirsin. Elden çıkarması da kolaydır. Bu amfi değişikliği seni uzun süre oyalar. Bu sırada da daha iyi bir gitar için para biriktirebilirsin.
Basit bir soruya neden basit bir cevap verilemiyor bu forumda? Adam analog pedal diyor, millet amfi diyor. Yahu beyler tamam olması gereken bu, amfi çok önemli ama adamın sorusuna yanıt vereceğinize bu yapılan biraz ahkam kesmek olmuyor mu?:bored:
Abi anlaşılan sen evde hobi amacıyla gitar çalan ve yavaştan bir ekipman toparlama hedefinde olan birisin. Amfinin önemli olduğu doğrudur, maddi ayarlarmalarına göre bu fikri de vakti gelince düşünürsün. Benim tavsiyem, madem ki metal ve rock diyorsun, öncelikli olarak distortion, sonrasında delay-reverb-wah. Bu üç efekt hemen hemen her pedal boardda değişmeyen parçalardır. Bunlar dışında solo atarken güzel sustain alabilmek için bir compressor, daha sonra renk vermesi açısından flanger,phaser,chorus,tremolo ekleyebilirsin.
Marka olarak ben vaktiyle Metal Muff kullandım. Güzel bir pedal ancak biraz daha yumuşak tonlu bişeyler düşünebilirsin. Çünkü metal muff tuşe hissiyatını biraz öldüren bir pedal. Yumuşak da vursa bangır bangır, tellere asılsan da bangır bangır ses veriyor. Boss Metal Zone MT-2 düşünülebilir. Ya da Lambalı Drive pedallarına bakabilirsin.