Ankara içi luthier önerisi

Açılan başlıklar eski olduğu için tekrar sormak istedim. Sap ayarı, tel yüksekliği vs. Ayarları yaptırmak için gitarı nereye götüeebilirim güvenilir yerler nerelerdir? Do re veya zuhal müzik gibi yerlerde bu ayarlar yaptırılabilir mi?

Hocam konuyu tekrar hortlatıyorum, gitarimin bildigim kadariyla lehimlerinin yenilenmesi (manyetik switchine elleyince ses gidiyor, cizirdiyor...), jack girisi yalama oldu bi tamire ihtiyacı var.
Ankaraya 120 km uzaklıkta Çankırı'da oturuyorum. Tek başıma otobusle gidip akşamı gelmeyi düşünüyorum. Anlatmak istedigim çok vaktim yok, kriterlere uyan işinin ehli fiyatları çok tuzlu olmayan bir öneriniz var mıdır? Sarp bey yazmışlar gidip memnun kalan oldu mu ? Tesekkur ederim.

Hocam konuyu tekrar hortlatıyorum, gitarimin bildigim kadariyla lehimlerinin yenilenmesi (manyetik switchine elleyince ses gidiyor, cizirdiyor...), jack girisi yalama oldu bi tamire ihtiyacı var.
Ankaraya 120 km uzaklıkta Çankırı'da oturuyorum. Tek başıma otobusle gidip akşamı gelmeyi düşünüyorum. Anlatmak istedigim çok vaktim yok, kriterlere uyan işinin ehli fiyatları çok tuzlu olmayan bir öneriniz var mıdır? Sarp bey yazmışlar gidip memnun kalan oldu mu ? Tesekkur ederim.
Dostum, öğrencimin klasik gitarında klavye ve tel arası mesafe fazlaydı, Sarp denen arkadaşı bizzat öve öve tavsiye ettim. 23 Mart'ta gitarı verdik, en geç 28 Mart'ta alırsınız dedi, gitarın üzerine bir kağıdı benim adımı yazarak yapıştırdı. Bugün 16 Mart, gitarı hala alamadık. Wapp yazışmalarım hala mevcut, en son dediği gitarın üstüne kimin adını yazmıştık?, klasik gitar mıydı?, gitarın markası neydi?...Öğrencim gitarın markasını hatırlamıyor dememin üstüne kendileri; ''Bi insan gitarının marka modelini bilmez mi?'' yanıtını alarak öğrencim suçlu oldu... Gitar konusunda hiçbir bilgiyi hatırlamayan Sarp bey, dün akşam nihayet gitarı tamir ettiğini söyledi. Ben de bugün kendisine ücreti sorduğumda ... TL diye söylediğimi hatırlıyorum dedi, kendisine demedim ama daha onaracağı gitarı bulamayan adam haftalar önce söylediği ücreti hemencecik hatırlayıverdi. Bunun üzerine bizi bu kadar bekletmesi ve uğraştırması neticesinde öğrencim için bir fiyat indirimi talep ettim, kendisi wapp'ta bunu okumasına rağmen 3 SAAT sonra yine bana dönüş yapmamasından ötürü aradım. Kendileri; ''Sen benimle wappta pazarlık ediyorsun, buna cevap vermezdim zaten, sen bana bir daha gitar mitar getirme'' diyerek beni çok şaşırtmış ve haftalarca bekletip sonrasında gitara kayıp süsü verilmiş gibi bize hissettirerek, lakayt ve saygısızca konuşarak, insanı çıldırtıcı tavırlarıyla karşılaşabilme ihtimalinin olması vesilesiyle kendisine gitarını emanet etmen konusunda yaşadığımı İÇİM ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE paylaşmak istedim. Kolay gelsin.

Sarp Abi oldukça yoğun, işini de iyi yapıyor ama gitarınızı yoğunluktan dolayı hemen geri alamayacağınızı kabullenmeniz gerekli. Darlama ile de durumun çözüleceğini düşünmeyin.

Sarp Abi oldukça yoğun, işini de iyi yapıyor ama gitarınızı yoğunluktan dolayı hemen geri alamayacağınızı kabullenmeniz gerekli. Darlama ile de durumun çözüleceğini düşünmeyin.
Sarp abin çok yoğundur illaki, 4 günde elinde demeyecek o zaman, biz de sandalye üzerinde oturup boş boş bekleyen insanlar değiliz. Ayrıca orada vurgulamak istediğim SAYGISIZ ESNAF kavramı. Ona da Sarp abi yoğun, o yüzden saygısız, dersen seni saygıyla karşılarım dostum.

Yanlış anlamayın ben direkt size cevap olarak değil, foruma bir yorum eklemek amacıyla söylemiştim. Ben kendisiyle şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ama darlayan bir arkadaşımla ufak anlaşmazlıklar olmuştu onu kastettim, ama neden yanlış anlaşıldığını şimdi gördüm kusura bakmayın. Dediğim gibi ben sorun yaşamasam da size saygısızlık ettiyse bir şey diyemem, onun hatası.

Yanlış anlamayın ben direkt size cevap olarak değil, foruma bir yorum eklemek amacıyla söylemiştim. Ben kendisiyle şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ama darlayan bir arkadaşımla ufak anlaşmazlıklar olmuştu onu kastettim, ama neden yanlış anlaşıldığını şimdi gördüm kusura bakmayın. Dediğim gibi ben sorun yaşamasam da size saygısızlık ettiyse bir şey diyemem, onun hatası.
Çok teşekkür ederim, estağfirullah. Dediğim gibi dostum, zaten öğrencimi oraya ilk etapta yönelten bendim yıllar önceki gitar bakımı sebebiyle. Ancak içtenlikle şahsi olarak yaşadığımı paylaşmak istedim. Düşüncelerin için tekrar teşekkür ederim.

bugün yaşadığım “luthier” temalı olayı siz saygı değer forum üyelerine de anlatayım, aklınızda bir fikir oluşsun.

geçtiğimiz haftalarda çok çok ucuza eski bir squier elektro gitar aldım. Haliyle eski olduğu için de çoğu parçası içime sinmedi ve luthierıma danışarak birkaç yeni parça aldım (potans, burgu, üst eşik, 5 yollu switch, pickguard).. bu parçaların değişimi ve leveling işlemi için her zamanki luthierim olan Sarp’a götürdüm gitarımı. Kendisini ben gitara ilk başladığım zaman dore müzikten Tolga önermişti. Bugüne kadar hiçbir gitarımı ondan aldığımda kötü şeyler hissetmedim işçiliği kesinlikle harika titiz, bu konuda kesinlikle iyi; hakkını vermek lazım. Ancak insanlığı için aynısını söyleyemem. Size gördüğüm ve gerçekten NORMAL karşıladığım şeyleri anlatayım: kendi çevresini ön planda tutuyor, dükkanda sadece onları barındırmak istiyormuş gibi bir intibası var. E bir de sinirli ve bıkkın tavırları var. Bunlar normal, günümüz Türkiyesinde şaşırılacak şeyler değil ancak yaşadığım deneyimin sonrası gerçekten olayı farklı bir raddeye getiriyor.

24 Eylül günü gitarı teslim ederken hiçbir fiyat pazarlığına başvurmadım, keza oradaki insanlar da şahittir buna, benim nezdimde emeğin pazarlığı olmaz. Ne zaman alacağımı sorduğumda da iki hafta sonra alacağımı söyledi. Ben de kendisine acelem olmadığını söyledim, hem eski müşterisi olduğum için, hem de yoğunluğunu bildiğim için. Gel zaman git zaman aradan 40 güne yakın bir süre geçti, aralarda kendisini aradığımda “yoğunluğum var yetiştiremedim önümüzdeki hafta başı bakalım” gibi ifadeleri çokça ișittim ve hepsine de “tamamdır abi sorun yok” dedim ancak en son geçen hafta sürecin çok uzamasından/ atölyeye her uğradığımda benim çantamın yerinden kıpırdamamasından bıkmış olacağım ki aradım ve gitarı yarın almam gerekiyor dedim, “atölyenin halini biliyorsun, söz verdiğim gitarlar insanlar var” gibi terslemeyle karışık bir cevap aldım ve ona da tamam dedim biraz daha sabretmek adına. Bugün ise atölyenin oradan geçerken uğrayıp ne zaman hallolur diye sormak istedim ancak șöyle bir cevapla karșılaştım “bilmiyorum bir sürü gitar var araya sıkıştırırız falan” bunun üzerine ona kendi verdiği “söz”leri hatırlatınca sinirlendi yok ișiniz görülsün diye uğraşıyoruz yok başkasına götür gitarını o zaman yok al git falan filan gibi șeyler duyunca ben de gitarımı aldım çıktım, bir daha da uğramam 🙂 Sonuçta ben bu hizmet için bir para ödüyorum, bu bir hayır işi değil ve kimse kalkıp bu iși hayrına yapıyormuș gibi tavır sergileyemez. Üstüne üstlük beni azarlayamaz, kendisine her ne kadar yaşından dolayı saygı duysam da sınırlarımı aşmasına izin veremem. Bugüne kadar yirmiye yakın insan yollamışımdır yanına ancak bu saatten sonra tavsiye etmem kendisini, ha yine söylüyorum kendisini asla kötülemiyorum, çok iyi işçilik fakat insanlık sizin için önemli değilse götürün; saygısızlık görünce şaşırmayın.

Kendisi sevdiğim bir abi idi ancak son zamanlarda yaşdan mıdır, yaşantıdan mıdır bilinmez çok değişti. Umuyorum ki ileride pişmanlık duymaz. Saygılar.

Geri