Selam dostum, bu işler gitaristliğin nasıl gelişiyorsa onunla beraber gelişir. Okursun, öğrenirsin, uygularsın, zarara da girersin ama sonuçta bir yere varıp kurduğun setup'a bir anlam verebilirsin. Ben de işe processor ile başladım, çalındı sonra analog devam ettim. Baktım dip ses var, tonlar tam istedğim gibi değil, kullanış hoşuma gitmedi hepsini değiştirdim ve genişlettim board'umu. Güzel demişler, denemek çok önemli, al ve dene hocam, bütçeni yazmadığın için de bişey diyemiyorum ama sonuçta kelepir aletler alırsın forumlardan. Ayrıca JOJO falan gibi markalardan pedal alacağına MS Pozitron gibi el yapımı olanları dene, bir çok üst düzey pedalın klonlanmışları var onlarda, ayrıca isteğine göre de şeyler yapıyorlar. Örnek vermek gerekirse ben 11 tane pedalımı besleyecek özel bir enerji kaynağı yaptırdım, fişi takıp açma düğmesine basıyorum sadece. Pedallardan ne beklediğin önemli, kullanımdan ne beklediğin önemli. Bana yalnızca bir delay tonu yetmiyordu, devamlı şarkı arasında da ayarlamak olmayacağı için 3 tane ayrı ton kaydedebileceğim bir pedal aldım, drive da aynı şekilde, birbirinden farklı drive tonlarını seviyorum o yüzden 18 tane ton kaydedebileceğim bir cihaz aldım. Sen de bunları düşün, sonra kesinlikle youtube'dan pedalların tanıtım videolarını izle, çok faydası oluyor. Dinlediğin şarkılardaki tonlara bak, bunları nasıl almışlar araştır. Youtube ve başka sitelerde ünlü gitaristlerin pedallarını tanıtıyorlar; () İstediğin setup'a ulaşmak için planlı şekilde çalışıyorsun. En son ulaştığın seviyede kablo, pedal, amfi, güç kaynağı, manyetik vs hepsinin nasıl etki ettiğini öğreniyorsun. Elektro gitaristlerin işi bu yüzden daha zor ama diğerlerinden farkını daha bariz belli etme şansın var tonlarınla.
Gitar olarak bence ibanez, jackson'dan ziyade fender meksika, Squier gibi strat tarzı H-S-S manyetik dizilimli bir gitar tercih et.
Amfi olarak da tüplü olmasını ön plana koy ama programa çıkmayıp da uzun bir süre (birkaç yıl) sadece evde veya arkadaşlarınla takılmak niyetindeysen bu masrafa girmene gerek yok, 15-20 watt transistörlü bir amfi yeter. Bu parayı pedallara harca ki öğrenmeye de şimdiden başla. Yok tüplü diyorsan Fender Blues Junior ayarında Boston Superblues diye bir amfi var, marka olayını boşver, ben Fender de kullandım, dediğin boston çok kelepir ve güzel bir amfi, araştır.
Kolay gelsin, bu forumda zaten sana yardımcı olmaya gönülüü bir sürü insan bulursun 🙂