Arkadaşlar 0.73mm pena kullanıyorum ama ne güzel bir hissiyatı var ne elimde duruyor ne de rahatça ritm atabiliyorum.Sizce hangi ölçülerde pena kullanmalıyım.
Aslında sorun incelik kalınlığı da geçti de elimde durmuyor pena öncelikle çok kaygan sololarda idare ediyor ama özellikle 5-10 dk dan sonra elimde durmuyorkişiden kişiye değişen bir durum bu.750 kişi birden farklı ölçüler söyleyebilir.en iyisi senin deneyip karar vermen.0.73 rahatsız ise daha kalına doğru yönelmen gerekiyor bence.
benim de durmuyor 😀 sebebi de ter. yüzeyi tırtıklı ya da böyle oyuklu olan penalar var.onlara bir bak 🙂Aslında sorun incelik kalınlığı da geçti de elimde durmuyor pena öncelikle çok kaygan sololarda idare ediyor ama özellikle 5-10 dk dan sonra elimde durmuyor
Aynen hocam her 10 dkda elimi ve penayi siliyorum sol elim hiç terlemez aslında ama sağ elim sırılsıklam 😀benim de durmuyor 😀 sebebi de ter. yüzeyi tırtıklı ya da böyle oyuklu olan penalar var.onlara bir bak 🙂
Hocam aman diyim bir ömür boyu penayla dolaşmayalım😀Çare japon yapıştırıcısı!
1 mm'den aşağı pena kimseye tavsiye etmiyorum. Tele vurduktan sonra penanın eğilip bükülmemesi lazım. Ben en az 2mm kullanıyorum.Arkadaşlar 0.73mm pena kullanıyorum ama ne güzel bir hissiyatı var ne elimde duruyor ne de rahatça ritm atabiliyorum.Sizce hangi ölçülerde pena kullanmalıyım.
Teşekkür ederim önerileriniz için1 mm'den aşağı pena kimseye tavsiye etmiyorum. Tele vurduktan sonra penanın eğilip bükülmemesi lazım. Ben en az 2mm kullanıyorum.
Başlangıçta biraz zor olabilir ama alışmanızı tavsiye ederim. Tuşeye etkisi büyüktür penanın.
Nispeten sivri bir ucu olmasını da yine öneririm.
Üstünde zımpara gibi bir yüzey bulunan bir modeli vardır Ibanez penaların. Onlara bakabilirsiniz.
Jim Dunlop Jazz III gibi yüzeyi tırtıklı penalarda işinizi görebilir.
Bende ritimlerde kolay olacağını düşündüğüm için ince kullanıyordum lakin böyle hem solo hem ritim konusunda düşüş oldu,çok elim terlemez sol elim hiç terlemiyor neredeyse büyük ihtimalle dediğiniz sebepten terliyor sağ.normal jazz 3 kullanıyorum, 1.38 mm kalınlığı var. ultex modeline geçmeyi düşünüyorum, onlar 2 mm. Tavsiyem çalıştığınız şarkılara kalın pena ile yavaş çalışmanız, eliniz ancak öyle alışır. İnce penada büküleceği için kas hafızası daha geç gelişir, her vuruşta pena eşit dinamiğe sahip olmaz çünkü. Fiziksel açıklamasına gelirsek, tele vurduğunuzda pena elinize moment uygular ve bu ince pena eğilerek elinize gelen momenti sönümleyeceği için rijit olan kalın penaya göre daha rahatsız hissettirecektir. Kendinizi kasmanızdan dolayı eliniz terliyor, bazı insanlar daha fazla terler bunlar istisna tabi, ama genel olarak eldeki terlemenin sebebi gerginliktir.
Ritimlerde (funk vb) yumuşak penalarla daha iyi sonuc alınıyor gerçi ama kalın solo çalmak için en ideali.
Bu penalarin namını duymuştum gerçekten ama bulamadım şu anda
.96 ve 1.14 kullanıyorum gayet memnunun. Modeli Dunlop gator grip standart sanırım.
Galiba sadece ben ince kullanıyorum forumda 😕🙂yarin ilk iş bir müzik markete girip kalın pena istiyorum demem lazım.😀Müzik markete girdim ve "En kalın penadan almak istiyorum" dedim. Tuşede çekiç gibi ses gelse de seviyorum kalın penayı 😀