Kırmızı küçük JazzIII artık 20 yıldır elime yapışmış idiyse de 2 yıl kadar önce çalım tarzımın iyice başkalaşmasıyla ortaya çıkan tuşe kaybı, temiz çalamama, elde rahat tutamama gibi sorunlarla başladığım arayışımı yine jazzIII ile sonlandırdım.
Fakat tam olarak aynı pena değil; tortex serisi 1.50mm kalınlıkta ve beyaz renkli olanına geçtim. Bunun bir de siyahı var. Malzeme aynı fakat sanırım bir densite farkı var, çünkü siyah olanının uç formu biraz daha hızlı bozuluyor. Yine de ikisini de tavsiye ederim. Özellikle kontrol ve tuşem inanılmaz fark etti. Muhtemelen daha da değiştirmem.
Bu aralar pek kolay bulunmuyor. Zira mydukkan ve dore'de her seferinde mevcut oluyordu, faka şuanda son aldığım 12'li paketten geriye 2-3 tane kaldı ve son baktığımda hala yoktu. En kötü birilerinden rica minnet dışarıdan getirteceğim. Karışmasın bu arada; yine küçük boyutlu olanını kullanıyorum.
Askı olarak da perri's leather'ın geniş sırt bantlı siyah bir modelini kullanıyorum. Epeydir dimarzio cliplock kulladım, hala da 2 gitarda takılı duruyor ama ilk fırsatta onları da perri's yada benzeri bir model ile değiştireceğim. Sentetik malzeme resmen ızdırap oluyor uzun çalımda.