Aria 714 std hss vs lea elektro gitar seti

elektro gitara yeni başladım , bundan 1 hafta önce bir acemilik yapıp çarşıdaki herhangi bir müzik aleti satan dükkandan elektro gitar aldım. 12k ya adam amfiyle beraber verdi . aradan 2-3 gün geçti bana gitar bi değişik geldi araştırdım markası Lea'ymış ve amfisi yanında set halindeymiş Hepsiburada'da ( https://app.hb.biz/bPj4cJ76X8dI ) 8k olduğunu gördüm ve hemen adamla bi ton kavga ederek zar zor iade ettim . bütçem 12 bin Aria 714 std hss amfi de midex mga-25bg düşünüyorum.
linkleri: Aria 714STD HSS BK Elektro Gitar Fiyatı | MyDukkan
Midex Mga-25bk Şarjlı Elektro Gitar Amfisi 25 Watt Gain Bluetooth Usb Distortion - Fiyatı, Yorumları

aklımda kalan soru bunu sipariş ettiğimde kalite farkı belli olur mu eğer elime ulaştığında yine aynısının laciverti gelecekse 8 bine lea'yı alırım 4k cebimde kalır.

Son düzenleme:
Lea, Midex, Kozmos, Boston, hatta Aria ... bunlar ne yav, piyasayı böcek gibi bastılar...
hepsi aynı ... bir fark göremezsin, kalitesizlikte buluşuyorlar
Oncelikle aria sizden bile yasli bir gitar markasi. Iki kati fiyata ibanez gio falan alinca o paranin hakkini alamiyorsunuz malesef. Bu kadar on yargili olmayin. Tamam midex bilmem ne mobilya odunundan hallice kaynagi pazari belirsiz gitarlar neyse de.Donner,mooer,aria,jet guitars,harley benton gibi markalar butcesi olmayan adam icin guzel urunler cikartabiliyor.

Baslangic gitarindan cok sey beklemeyin ama gidip de sirf ustunde bilindik marka yaziyo diye 2 kati da para vermeyin. Youtube ve yabanci forumlarda butcenize uygun gitarlari inceleyin kullanici yorunlarinanbakin ve mumkunse magzada deneyip alin ve sap ayarini falan yaptirin.
2. el alacaksaniz duzgun markalara ve baslangic serilerine bakabilirsiniz elbet ama sifir olacaksa iyi dusunun derim.

tamam Aria'ya haksızlık etmeyelim diğerleri ile aynı değil 🙂
bu arada Mooer de fena değil gitarları ama Donner filan sokmayalım o listeye

demek istediğim %90 oranla "bütçe" diyerek bu alt ürünlere razı olanlar senesi dolmadan yandım Allah diye satıp gidip bir tık üstünü alıyorlar ve daha çok para harcıyorlar aslında ... Aria'yı tenzih ederek diyeyim o zaman, Ibanez GIO veya GRX serileri dahil ucuz, mantıklı, F/P görünen şeyler uzun vadede öyle değiller... müzik işi keyif işi, baştan iyi cihaz almak kesinlikle alınan zevki de motivasyonu da arttırır.

ben demiyorum herkes ESP alsın... ben hastası olmama rağmen artık ESP almıyorum hatta alamıyorum o fiyatlar açıkçası, LTD daha ucuza aynı işi görüyor. mesela..

markadan bağımsız global tavsiyem: ... set diye satılan her şeyden uzak durun... set denilen şey satan açısından tek başına satamayacak kadar kötü veya lüzumsuz şeyleri paket edip avantajlı diye kaskallarsak alan olur kafasıdır ..... set almak alan açısından da ne yapacağımı bilmiyorum ama öğrenip araştırmaya da kasamayacam, kolayından alayım bitsin kafasıdır ki bu zaten 6 aya bırakırsınız bu işi demek

@solitude71 @ervin @musci @gokhanakcagoz şu anda elektro gitar bütçemi 10bine kadar çıkarttım manyetikleri hh olarak 2 gitar beğendim başka arkadaşlarım da önerdi. Jackson js11 mi yoksa stagg les paul mu temiz 2. el de alabilirim
bide amfi olarak 4bine midex mga-25bg düşünüyorum.

images (3).webp images (5).webp midex-mga-25bk-hd-sarjli-elektro-gitar-amfisi-25-watt-usb-bluetooth-distortion-kulaklik-ve-ka...webp

bütçe çok dar ise amfiden başla... en kötü gitarla bile idare edersin ton anlamında ama Midex amfi ile tost makinası, ya da şarjlı el süpürgesi arasında fark olmaz... Katana Mini veya ikinci el ID:Core V3 veya V4 kovala bari ama kendine saygın varsa Midex amfi filan alma

gitar için bir şey diyemem... açıkçası benim ilgi alanımın da bütçemin de çok altında, o yüzden birbirinden ayrıştırabileceğim şeyler değiller...

Amfi Nux mighty lite mk2 al 5 bin gibi bi fiyati var.Jacksona paran yetisirse alabilirsin guzel gitardir olmazsa aria 714 de guzeldir.Sadece aldigin yerde sap ayari yapmalarini iste.Amfi konusunda onerimde iddaliyim bu amfi cogu kucuk amfiyi tokatlar fiyat performans olarak. Icine guzel bir kac tane ir dosyasi atman yeterli.

Geri