burda millete ayrıntıları anlatmadım.eğer emanet verdim gitarı böyle yaptılar desem konu sapacaktı.2000 yılında üniyi kazanınca armağan olan bir gitarımdı.markası scorpion.izmirdeki kuzenim hediye etmişti.o zamanlarda bende ibanez takıntısı vardı halen de vardı.al bunu kullan dedi bu da onun yan sanayisi diye hediye etti.üni geldiğimde gelirken kuzenime bıraktım gitarı tarih temmuz 2000ni.neyse ben üniye başladım üni iş güç parttime derken;ankarada ne gitar kursuna gidebildim ne de gitara zaman ayırabildim.gitarı aklıma bile getirmedim.takii üni mevzuniyetim geldiğinde kuzenim bana mevzuniyette ne alıcan bu sefer diye ahmakça soru sordu.o an aklıma benim bu scorpion geldi.ona sorunca izmirde duruyor tellerini gevşettim falan dedi.bana inandırıcı gelmedi.teyzeme sorduğumda telefonda gitarı hatırlamadığını söyledi.bende kuzenin yakasından tutup izmire gitarımı almaya gittim.kuzen önce sattım dedi.kaça sattın dedim hık mık diyince ne yaptım dedim oda parçalarını kullandım dedi.lipstick_ demiş ki:bu gitar elime gelmişti.. trio müzikteydim.. adamolacağı hiç aklıma gelmezdi. gitarı birisine emanet etmiş gitar o hale elmişmiş 🙂 neyse. ellerine sağlık dostum.floyd rose u bizim ordan alacaktı almadı ne yaptı acep 🙂
Deadmeat demiş ki:Gitarımın boyası yıprandığı için, hem de ahşap görüntüsünde olmasını istediğim için boyayı zımparalayıp vernik atmak istiyorum.
Sorularım şunlar:
1. Ağacımın rengi oldukça açık ve vernik işleminden önce boyayarak koyulaştırmak istiyorum. Alkol bazlı ahşap boyası ya da pinotex denen boyalar istediğim sonucu verecek gibi görünüyor, oldukça akışkan ve kolay uygulanan boyalar. Bunları kullanabilir miyim?
2. Ahşap boyası kullanırsam finish için ne kullanmam uygun olur?
3.Ağaçtaki derin ezikleri tutkalla karıştırdığım ağaç tozuyla mı kapatmalıyım, daha iyi bir yöntem var mı?
4. Son olarak, gitarın sap kısmında oldukça farklı (parlak ve sert) bir vernik kullanılmış, sap kısmı için gerçekten de özel bir vernik mi kullanmalıyım?
Şimdiden çok teşekkürler..