niye pardon? heavy metal dinleyen yada rocker olan insan sarhoş mu gezer? :? çok saçma..
heralde bunu demek istemedin yanlış anladıysam şimdiden özürler..
ben konser alanlarından veya metal cafe lerden bahsettim.oralarda gerçektende ayık bulamazsın.ama tabiki öyle bir genelleme yapmıyorum.perpetual_desolation demiş ki:niye pardon? heavy metal dinleyen yada rocker olan insan sarhoş mu gezer? :? çok saçma..
go_hell demiş ki:ben konser alanlarından veya metal cafe lerden bahsettim.oralarda gerçektende ayık bulamazsın.ama tabiki öyle bir genelleme yapmıyorum.perpetual_desolation demiş ki:niye pardon? heavy metal dinleyen yada rocker olan insan sarhoş mu gezer? :? çok saçma..
bu gün tahtada konu anlattım(üniv. 4 sınıf öğrencisiyim!) ve sonunda hoca bana konuyu niye tahtaya anlattığımı sordu.kendimi zor tuttum valla.yok sınıfa hiç dönmemeişimde yok heyecanlıymışımda.çok b*ktan durumlar bunlar ya yani insanların karşına çıkıp birşeyler anlatmak.hatırlıyorumda peder bi ara bana hoca ol derdi 😆
aslında bende yeni öğrendim ki antisosyallik asosyalliklten baya farklıymış.yok canım ben antisosyal değilim.sadece asosyalim 😉pitch-dark demiş ki:Asosyallik ve sosyallik arasında çok ince bir çizgi vardır aslında.İnsan ne tamamen asosyaldir ne de tamamen sosyal..
Sosyal olmak deyimi genelde gezmek,tozmak,ortam yapmak vs.gibi algılanabiliyor.Fakat aslında bu kavram biraz daha geniş bir alanı kapsamaktadır.Hayatın kimi dönemlerinde insan daha önceki faaliyetlerine ilgisiz kalabilir,kabuğuna çekilmek isteyebilir fakat bu durum kalıcı olduğunda psikolojik bir problem halini alır.
Asosyalliğin önemli bir nedeni de kişinin çok hızlı yaşamış ve hayatını kısırlaştımaya ihtiyaç duymuş olması olabilir.
Fakat böyle durumlarda evde kös kös oturmaktansa birey internet yolu ile ya da gazete dergi,kitap,tv,radyo yolu ile kendisini güncelde tutabilir ve bu düşüşü engelleyebilir.Fakat buradaki en vah dedirtecek sorun,aynı dünyayı paylaştığı "insan"denen varlıktan uzaklaşmaya başlamasıdır.
Sanırım ben de mixed-social bir insan oluyorum.Ama boş kaldığımda mutlaka birşeyler bulurum kendime.Mesela 1 ay hiç sinemaya gitmiyorum.Kimi dostlarımdan uzak tutuyorum kendimi.Ama şuan yine başladım hızlı yaşamaya,öğrenmeye..Ruh durumuna göre değişen bir kavramdır diyor sözümü bitiriyoru 😳 m.Yaşasın antisosyaller,seviyorum onları!
dene bir ara bakalım hoşuna gidicek mi!Gutemensch demiş ki:Asosyal olmak kötümüdür ki?
tek kelimeyle...imkansız!Gutemensch demiş ki:Bende asosyal sayilirim.Hic rahatsiz olmadim.Ondan durumun mahiyetini tartismak istedim.
for_2 demiş ki:go_hell çoşmuşsun yine.bende senin gibi düşünüyorum ama 5.5 milyar insan 5.5 milyar farklı karakter var dünyada.belki de arkadaş ıstranca ormanlarında çok gizli bir ağaç kavuğunda yaşıyordur.ara sıra net cafe lere girip hemmen kavuğuna geri dönüyordur di mi? 😆
neyse bullshit bir yana bir insanın asosyal olup ondan etkilenmemesi söz konusu olamaz.
Ladyrock demiş ki:para var = sosyal
para yok = asosyal
_Unforgiven__ demiş ki:Bu kadar boktan bir ortam içinde olduğumuz için onlara(asosyallaere) hak vermek lazım
Paradiserose demiş ki:_Unforgiven__ demiş ki:Bu kadar boktan bir ortam içinde olduğumuz için onlara(asosyallaere) hak vermek lazım
Niye ki o?isteyen her ortamda kendi kafasında insanlar bulabilir.Yani ortama (herhalde türkiyeden bahsediyosun) bu kadar kötü demenin alemi nedir anlayamadım.