ekino demiş ki:Evet bilimsel bi kanıtı yok,ama deneysel kanıtları var.Astral seyahat sayesinde,hayatı boyunca hic bulundagı biryerdeki,tanımadıgı insanlar hakkında ayrıntılı bilgi veren insanlar gibi..pitch-dark demiş ki:Bu halisülasyondan başka bir şey değil. Hurafe bu astral seyahat olayı. Hayal görmek gibi bir şey ve bilimsel bir kanıtı da yok. 🙂
Ruya gormek ne kadar gercekse ve ne kadar hayaliyse,astral seyahat de bir o kadar gercek ve bir o kadar da hayalidir..Ruya gordugunu soyleyen bir insanın sirofren oldugunu iddia edemeyeceginiz gibi astral seyahate cıktıgını soyleyen bir insanı da sizofren olarak nitelendirmeniz yanlıs olur.pitch-dark demiş ki:ekino demiş ki:Evet bilimsel bi kanıtı yok,ama deneysel kanıtları var.Astral seyahat sayesinde,hayatı boyunca hic bulundagı biryerdeki,tanımadıgı insanlar hakkında ayrıntılı bilgi veren insanlar gibi..pitch-dark demiş ki:Bu halisülasyondan başka bir şey değil. Hurafe bu astral seyahat olayı. Hayal görmek gibi bir şey ve bilimsel bir kanıtı da yok. 🙂
Deneysel kanıtları bilimsel sonuçlar doğurabilir yalnızca. Çünkü bilimsel yöntemlerle yapılması gereklidir. Deneyim her zaman gerçekleri ifade etmez. Bu bahsettiğiniz belki de bir deneyim. Deneyimler öznel, deneyler ise nesneldirler.
Sonuçta bu insanın şizofren olmadığı ne malum? Ya da biliçaltı ile ilgili bir durumdur olsa olsa. Adam bir film izlemiş etkisinde kalmıştır. Falan filan.. Öznel durumları, mutlak gerçekmiş gibi kabul edemeyiz. O zaman herkes bu astral seyahat yöntemini öğrensin de dünya turuna çıksın en basitinden 🙂, onca uçak,gemi bileti masrafından da kurtulmuş oluruz.
ekino demiş ki:Ruya gormek ne kadar gercekse ve ne kadar hayaliyse,astral seyahat de bir o kadar gercek ve bir o kadar da hayalidir..Ruya gordugunu soyleyen bir insanın sirofren oldugunu iddia edemeyeceginiz gibi astral seyahate cıktıgını soyleyen bir insanı da sizofren olarak nitelendirmeniz yanlıs olur.pitch-dark demiş ki:ekino demiş ki:Evet bilimsel bi kanıtı yok,ama deneysel kanıtları var.Astral seyahat sayesinde,hayatı boyunca hic bulundagı biryerdeki,tanımadıgı insanlar hakkında ayrıntılı bilgi veren insanlar gibi..pitch-dark demiş ki:Bu halisülasyondan başka bir şey değil. Hurafe bu astral seyahat olayı. Hayal görmek gibi bir şey ve bilimsel bir kanıtı da yok. 🙂
Deneysel kanıtları bilimsel sonuçlar doğurabilir yalnızca. Çünkü bilimsel yöntemlerle yapılması gereklidir. Deneyim her zaman gerçekleri ifade etmez. Bu bahsettiğiniz belki de bir deneyim. Deneyimler öznel, deneyler ise nesneldirler.
Sonuçta bu insanın şizofren olmadığı ne malum? Ya da biliçaltı ile ilgili bir durumdur olsa olsa. Adam bir film izlemiş etkisinde kalmıştır. Falan filan.. Öznel durumları, mutlak gerçekmiş gibi kabul edemeyiz. O zaman herkes bu astral seyahat yöntemini öğrensin de dünya turuna çıksın en basitinden 🙂, onca uçak,gemi bileti masrafından da kurtulmuş oluruz.
Deneysel kanıtlar bilimsel sonuclar dogurabilir evet,ama deneysel kanıtları bilimsel sonuclar dogurmaz.
ekino demiş ki:Deneysel kanıtlar bilimsel sonuclar dogurabilir evet,ama deneysel kanıtları bilimsel sonuclar dogurmaz
Demek istedigim su ki:herkes ruya gorur ama ruyasında ne gordugunu ispatlayamaz.Bu yonden bakarsanız astral seyahat yasadıgını soyleyen,bir insan da bunu yasamıstır ama kanıtlayamayabilir.pitch-dark demiş ki:Politik bir yanıt olmuş. Demek istediğinizi pek ayrımsayamadım. Çok uçlu gibi yani...
Rüya bilinçaltı ile ilgili bir durumdur ve hak verirsiniz ki rüyalar gerçek değildirler. Astral seyahati rüya gibi bir olay ile eş tutmanız benim iddiamı doğrular nitelikte. Bilmem farkettiniz mi? 🙂
Kaldı ki ben astral seyahate çıktığını iddia eden bir insan kesinlikle şizofrendir falan da dememişim değil mi? Bu örnekleme amacıyla kullanılmış bir deyimdi.
ekino demiş ki:Deneysel kanıtlar bilimsel sonuclar dogurabilir evet,ama deneysel kanıtları bilimsel sonuclar dogurmaz
demişsiniz. Ama anlayamadım yine ne demeye çalıştığınızı. Yani tartıştığımız şey deneyim ve deneyler arasındaki nesnellik ve öznellik.
Kurduğum cümlenin tersini alarak kurmaya çalıştığınız bağlantı neydi?
Yineliyorum; Deneyim her zaman gerçekleri ifade etmez. Yani bilimsel değildir. Ben bana Amerika'nın her hangi bir eyaletine, astral seyahat yöntemi ile gittiğini söyleyen bir insana, inanırım ama bunun hayal gücü ve beyin ile bağlantılı olduğunu düşünürüm. Yani o kimse gerçekten o an orada değildir. Sadece orada olduğunu hayal etmiş ve kendini kandırmış bir bireydir diye düşünüyorum.
film gerçekten çok iyi açıklıyo kuantum fiziğini mutlaka izlenmesi gerek bence filmi izleyince bu tarz soru işaretleri de kendiliğinden yanıtlanmış oluyo zaten...tylerzen demiş ki:kuantum fiziğine küçük bir adım atmak istiyen varsa internetten indirebileceğiniz "what the bleep do we know" adlı belgeseli izlemekle başlayabilirsiniz
Belgesel hakkında :tylerzen demiş ki:arkadaşlar kuantum fiziğiyle biraz ilgili olsanız astral seyahat denen olayın aslında ruhla inle cinle bi ilgisi olmadığını anlarsınız 😀işin özü olay beynin kullanım gücü ile ilgili;
astral seyahatle ilgilenmek istiyosanız öncelikle kuantum fiziğinden başlayın derim yoksa böyle cin peri ruh üçleminde bazı insanların alay konusu olursunuz 😉
kuantum fiziğine küçük bir adım atmak istiyen varsa internetten indirebileceğiniz "what the bleep do we know" adlı belgeseli izlemekle başlayabilirsiniz
gamzem demiş ki:bu bas dönmesini istemiyorum diyorsun fakt astral seyahette insanlar bas dönmesi,kulakların cınlaması gibi seylerden dolayı vazgecerler bunlar ruhunun bedenden ayrılmasının asamalrıdır,devam ederseniz bunlar gececektir ve ilk denemenizde odadan dıarıya cıkmamanızı ve 5 dkdan fazla kalmamanızı tavsiye ederim.