niye_hep_ben demiş ki:
bende bu tip şeyler yaşıyorum ama kendi bilincimle değil tam olarak. rüyanın rüya olduğunu anlıyorum ona göre hareket ediyorum bazen.. fakat benimkisi biraz daha kötü... karabasan olabilir...bi anda bilincim yerine geliyo uyanıyorum fakat kımıldayamıyorum..yattığım odada birileri varsa beni uyandırsın diye ses çıkarmaya çalışıyorum..eğer o kişi beni uyandırmaya geliyorsa onu görüyorum fakat gözüm kapalı...genelde annem yada babam uyandırır ama başka biyerde kaldıysam ve odadaki kişi alışık değilse ona beni uyandırması için direktif bile veriyorum...(uyanmam için dokunman gerek..gibi..)ve bu sırada çok kötü bi durumda oluyorum..can çekişiyo gibi...genelde rüyanın rüya olduğunu anladığım anda başlıyor...astral seyahate ilgi duyan bi arkadaşım ipe turmanma olayını yapmamı syledi ama cesaret edemedim çünkü bunun olduğu sırada çok acı çekiyorum...yapmayada cesaret edemedim (bu olay yatmadan önce dua okusam bile oluyo)
''Uyku felci'' diye bilinen bir olaydır senin yaşadığının bir kısmı; REM uykusu esnasında oluşan, normal bir olay vücudun geçici olarak hareket edememesi, fakat bu doğallık aniden uyanmak ile, ya da bir açık rüyanın getirdiği uykuda olduğun gerçeği ile bölünürse, zihnin uyanır, fakat bedenin bir süre hareket edemez.
Rüyanın rüya olduğunu anlamak, yani açık rüya, aslında benzerine bolca rastlanan bir durum; hatta bunu ilham almak için kullananlar bile mevcut. Ki kendi görüşüm, açık rüyaların çok eğlenceli olduğu yönünde (neler yaptım bir bilseniz dilim dilim kesersiniz beni... id'in dibine vurdum diyebilirim).
Öte yandan, ana konuya daha bağlantılı olan olayı birkaç kez yaşadım, son zamanlarda arttı, fakat tamamen tanımlayamam - yaşamanız gerekirdi. Ama ruhun bedenden ayrıldığını düşünmüyorum; şahsen, daha çok, bilincin tamamen fiziksel bir tepkimenin sonucu olarak oluşmadığı ve tamamen beyinde bulunmadığına yönelik savı daha çok dikkate almaya meyilliyim.
En son yaşadığım, ki dündü, şöyle oldu; bir filmin içinde olduğum rüyasını görüyordum. Sonra, birden, filme kaptırıp gittiğim, aslında bilgisayarın başında olduğumu gördüm. Bilgisayar başına oturduğumda yatağım arkamda kalıyor, başım da genellikle sol tarafımda. Haliylen anlık bir ''Bir saniye... ben yattım en son. Ben buradaysam o zaman...'' şeklinde bir dürtü ile arkama baktım, ve yatakta yattığımı gördüm. Sonuç belli sanırım.