bir deniz akvaryumu forumunda artık kullanmayacağım akvaryumu satıyorum; "efb" nickli adının ercan olduğunu söyleyen bir vatandaş ilanım 500 lira fiyatla açmışken bana pm attı, "-400 lira vereyim" dedi. dedimki "-olmaz, 400 liraya benzer bir tank satın almak istesem satan var mı?"
sonra gel zaman git zaman ilanı 400 liraya çektim, bu vatandaş bana yine pm attı, -350 lira vereyim, aramızda ulaşım mesafeside var, gelip gitsem köprüydü, mazottu, 50 liram gider"..... kafamı bozdu yine -olmaz" dedim..
sonra bir bebeğimiz oldu ve tankı evden çıkartmam şart oldu. ilanı 350 ye çektim, aynı eleman beni bu sefer telefon ile aradı dediki;
-eşime resimleri gösterdim, mobilyasının rengini beğenmedi, boyama masrafımız da var, 300 liraya olurmu"
bu benim şirazemi bozdu, ilanı kaldırdım, satmıyorum dedim..
ben kendi akvaryumumla beraber bazı ekstralarda veriyorum, bunlardan birisi 36x3w powerled armatür. google'a deniz akvaryumu için powerled yazarsanız, sıfır fiyatlarını görürsünüz..
bu elemanı merak ettim, efb nickini inceledim.. lavuk benimkinden daha küçük bir tankı aydınlatmasız 450 tl ye satıyor.. indirim talep edenlerede atarlanıyor, bedavaya mı verek diyor..
malesef ama malesef türkiyedeki yerleşik kültür ve mahali sistem insanları eğitimsiz bıraktığı gibi, alış-verişten meselek icabına kadar profesyonellikten uzak bir sokak ağzına teslim ediyor.