Hatta
@RobertCray burayı da güzelce oku.
Öncelikle inançlı arkadaşlarımdan özür dileyerek başlıyorum. Amacım kimsenin inançlarını aşağılamak değil. Yalnızca din olgusu karşısındaki fikirlerimi dile getirmek. Tabi inancın dogmatik yapısı gereği, bir çok insan fikirlerimi, inanç karşıtı bulacakları için doğrudan hakaret olarak algılayabilirler. Yapabileceğim bir şey yok, onlar için üzgünüm yalnızca.
Türk halkındaki İslam sevgisini şuna benzetiyorum. Hani bazı anneler vardır, oğulları her türlü haylazlığı yapar fakat anaları her zaman onları korur. Her suçunu örtbas eder. Benim
oğlum yapmaz öyle şey der. İçten içe bilse de oğlunun gerçek karakteri ile yüzleşmeye cesaret edemez.
Şimdi ortada Kuran ve ayetleri var. Her şey net. Apaçık yazılmış Hristiyan ve Museviler ile dost olmayın diye. Erkek 4 kadınla evlenebilir demiş. Eşinizi (haififçe) dövünüz demiş. Kafirleri gördüğünüz yerde öldürünüz diye emredilmiş. Miras paylaşımı ile ilgili ayette bariz matematik hatası yapılmış. (araştırın) Dünya düz sanılmış. vb. vb.
Ve günümüzde bu ayetleri savunmak için de, çoğu zaman ayetin indirildiği dönemdeki özel durumlar sebep gösteriliyor. Yok öyle yazmaz deniyor. Yazar ama onu iyi anlamak lazım, öyle değildir o deniyor. Falan filan.
Yani videodaki sakallı dayı nasıl dümdüz aklını Kuran'a uydurmuşsa, çoğu insan da İslam'ı kendi aklına uydurmaya çalışıyor. İkisi de yanlış.
Ve bana sorarsanız ben derim ki, teyze kusura bakma ama senin oğlan biraz serseri.
En kibarca bu şekilde ifade edebiliyorum.
Şikayet etmek istersen özelden Tc no, ikamet adresi, vergi ve esnaf sicil no bilgilerimi gönderebilirim. Kal sağlıcakla.