kleopatra demiş ki:avrupalılar filmi gerçekten sanat için yapıyorlar... amerika'daki çoğunluk gibi insanları eğlendirmek değil amaçları... daha vurdulu kırdılı, veya hareketli olan fimleri bile bir farklı oluyor...
birlikte ve daima lilya nın yönetmeni aynı kişi ve çok iyi olmasalarda iyi filmler.üç renk üçlemesindeki filmlerin derinliği de gerçektem çok iyi.emir kusturica,bernardo bertolucci,pedro almadovar,scola ettora avrupanın dahi yönetmenleri.aslında vidoq çeken pitof tanda çok umutluydum ama holywod a gidip kedi kadın gibi yılın en kötü filmi çekilen bir filmi çekmesi bende hayal kırıklığı yarattı.ayrıca buzdan hayaler de bize uzak bir coğrafya dan izlanda dan gelen bir film ve iyi bir film.carolgerber demiş ki:Sade,göşterişsiz ama etkileyici filmler zaten en beyendiğim filmler ve de avrupa sinemasıyla beraber amerikan bağımsız sinemasının da bu tür örnekleri çok aslında.Son dönemde Elveda Lenin,Meleklerin Düş Yaşamı,Birlikte,Daima Lilya,Üç Renk üçlemesinden Kırmızı ve de Mavi avrupa sinemasından şu an aklıma gelen çok sevdiğim filmler.
ucar demiş ki:aslında vidoq çeken pitof tanda çok umutluydum ama holywod a gidip kedi kadın gibi yılın en kötü filmi çekilen bir filmi çekmesi bende hayal kırıklığı yarattı.
hollywod un herşeye parasal yönden bakmasıyla ilgili bir durum bu.ama yönetmende tavrını ortaya koymalı.yoksda yeteneğine yazık olur.vaillant demiş ki:ucar demiş ki:aslında vidoq çeken pitof tanda çok umutluydum ama holywod a gidip kedi kadın gibi yılın en kötü filmi çekilen bir filmi çekmesi bende hayal kırıklığı yarattı.
ne yazık ki avrupalı yönetmenler, hollywood'a gidince her zaman başarılı olamıyor 😉
kosovian demiş ki:avrupalıların hayata bakışıyla amerikalıların hayata bakışı arasındaki fark filmlere de aynen yansımış bence
weled demiş ki:american filmleri izlemektense avrupa yapımı filmleri izlemeyi tercih ederim . son zamanlarda zaten avrupa yapımı filmlerde ilerleme olduğu açıkça görülüyor..