O hoh hooh hooo! 2007 Barış Getirsin Dünyaya, Barış Getirsin Rock Severlere.
Burdaki konuşmalarda bir alemki. Kaç zaman oldu köye uğramamıştım hala bıraktığım yerden devam ediyor. Bir dönem anacığımın izlediği soap opera diziler gibi mubarek. Nerde bırakırsak bırak geri döndüğünde gene aynı yerden aynen devam.
Barış'ın rock meselesine ilişkin bende bir iki satır karalayım istedim. Bana göre Barış önüne çıkan bir fırsatı değerlendirerek kendini tanıtma şansını denemiş ( eskiler bilir, müzikle uğraşanlar gazetelerin açtığı yarışmalara katılırlardı. En baba rockcılarımız bile zamanında bu gazetelerin mecmuaların yarışmalarına katılmıştır. Üstelik orada halk değil sadece jüri heyeti olurdu. Eeeee devir değişti, tv yarışmaları ile pek çok eve, pek çok farklı kültüre sızılı veriliyor. Hatta paaaattadanak 24 saatinizle en önemli jüri HALK'ın kucağına atılıveriyorsunuz) müzikle uğraşan, bu alanda bir kariyer edinmek isteyen genç bir arkadaşımız. Eeee, doğal olarak n'aaptı? 2000li yılların olanaklarından yararlandı. Bana kalırsa en çok cesaret isteyen bir atılımdı. Doğrusu şahsen 24 saatimin izlendiği bir eve mesleki kariyerimi yönlendirmek üzere girmeye ben cesaret edemem. Because sonunda A-ha! İşte böyle bir yığın işi bilen bilmeyen jüricikler toplanır etrafımda maaazallah!!!
Bu yarışma sayesinde Barış pek çok farklı kültüre süzülüverdi. Çok farklı kesimlerden insanlara Rock'ı öğretti. Rock'tan bi haber olan insanlar 'Aaa! Bu hoş bir şey miş yahuu. Du bi daha dinleyim bakayım' dediler. Belki zamanında kendilerine ulaşamamış rockcılarımız yerine Barış onlara ulaşabildi. Bu yarışmaya katılmasını kınamak yerine ben ROCK MUSIC adına GURUR duyuyorum. Çünkü önemli olan bir müziği çok farklı kesimlerede ulaştırabilmektir. Bence Barış'ın şimdiki en büyük başarısı budur.
Ayrıca, oyunculukta da Barış başarısının sinyallerini yarışma sırasında da vermişti. Dizideki oyunculuk başarısı hiçte süpriz olmadı. Haa! Tabiki ilk deneyim olarak değerlendirildiğinde çok büyük bir potansiyel olduğu aşikar, herkesce görülebiliyor. Dizinin içeriği, vb. ise bir sitcom, bir komedi veya melodram olarak iyi. Bunlar ayrı konulardır farklı yerlerde tartışılır. Ben sadece Barış'ın potansiyeli olarak bir değerlendirme sunuyorum burda. Yarışma da Sayın ve Sevgili CAN GÜRZAP "Tanrı, Barış'a öyle iltimas geçerek yaratmışki, bütün yeteneklerle onu donatarak yaratmış" sözlerini hala hatırlarım...BARIŞ'I İZLEMEYE DEVA EDİN DAHA ONDA NE CEVHERLER AÇIÐA ÇIKACAK: BİR GÜN ONU BİR TASARIMCI; BİR RESSAM OLARAKTA GÖREBİLİRSİNİZ; HİİİÇ ŞAŞMAYIN.
Barış'ın kendi deyimiyle düşmeden bulutlarda koşmasını ve müzik yolundaki yürüyüşünü heyecanla izlemekten ve onu dinlemekten keyif alıyorum. Onun müzik macerasında nerelere yolculuklar yapacağını merak ediyorum. İzlemeye ve dinlemeye devam.
BARIŞ AKARSU SENİN TEK RAKİBİN GENE BARIŞ AKARSU'DUR.