Onu ilk kez 2004 yılında ATV'de yayınlanan Akademi Türkiye Yarışması'nda izlemiştim, o gür sesini işittiğimde kendi kendime "yeni bir Cem Karaca geliyor" demiştim.
Barış Akarsu, ne yazık ki aramızdan ayrıldı... Tedavi gördüğü Özel Bodrum Hastanesi'nde görevli Doktor Servet Barış Barış, Akarsu'nun aramızdan ayrıldığı haberini açıkladı.
Yakınları, arkadaşları ve sevenleri günlerce hastane kapısında iyileşmesi için dua etmişti. Doktorların "Hazırlıklı olun" açıklamasına rağmen umutlar hiçbir zaman tükenmemişti.
Ne yazık ki doğum gününü kutlamaya giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamsal fonksiyonları durma noktasına gelen Barış Akarsu, tedavilere yanıt vermedi ve geçtiğimiz gün aramızdan ayrıldı.
Barış Akarsu, hayatımıza Akademi Türkiye Yarışması ile girmişti. Daha sonra bu yarışmayı birinci olarak bitirdi. Yarışma içerisinde Haluk Levent'le beraber şarkı söyleyen Barış, daha sonra iki albüm çıkardı.
"Yalancı Yarim" dizisi ile sevenlerini daha da artıran Barış için binlerce insan göz yaşı döküyor.
Onunla tanışmam 2005 yılında oldu
Benim Rock müziğe olan tutkumu herkes biliyor, sıkı bir de Haluk Levent hayranıyım. Barış Akarsu, adamıza ilk kez 2005 yılında Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) yılsonu balosuna konser vermek için gelmişti.
Ben de görevim icabı oraya gitmiştim. O günlerde "Islak Islak" albümü yeni çıkmıştı. Onun o geceki sahnesini izledikten sonra bir kez daha geleceğin en güçlü sesi olacağına inanmıştım.
Girne Amerikan Üniversitesi'nin balosundan bir gün sonra ise bu kez "Old Tünel Bar"da başarılı bir program yapmıştı
Konserinde "Islak Islak" parçasını seslendirdiği zaman tüylerim diken diken olmuştu. Bu parçaya ben de eşlik etmiştim.
Konser sonrası kendisi ile konuşma fırsatı buldum, çok cana yakan ve sevimli bir insandı. Barış, Kıbrıs'ta yeniden konser vermek istediğini söylemişti bana, dün gibi aklıma.
Ve Barış, aynı yıl ise Güzelyurt ve Mağusa'da konserler verdi ve bu konserlerde söylediği parçalarla Kıbrıs'ta da geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştı.
Barış, 2005 ve 2006 yıllarında Türkiye'de sayısız konserler verdi. Sonra ise Barış Akarsu Star TV'de yayınlanan "Yalancı Yarim" dizisi ile şöhretini daha da artırdı.
Ve bunun da meyvesini aldı. Her yıl düzenlenen genel eksel Kral TV ödül töreninde rock müzik dalında "En iyi Rock" sanatçısı ödülünü kazandı.
Bu ödül törenine çok iyi arkadaşım, dostum olan Haluk Levent'in davetlisi olarak ben de katıldım.
O gece ödülü aldıktan sonra söyledikleri dün gibi kulaklarımda çınlıyor: "Bu ödülü aldığım için çok mutluyum. Bu geceyi ve bana destek veren, bu ödülü almamda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayatımda aldığım en büyük ödül."
Evet, Barış böyle konuşmuştu.
Ödül töreninden sonra ise kendisi ile sohbet etme fırsatı buldum. Beni görünce; "Vay kardeşim, nasılsın baba ya" demişti.
Ödülü aldığı için kendisini tebrik etmiştim ve bana önümüzdeki ağustos ayında Kıbrıs'a geleceğini söylemişti. Yanımda ise hem benim hem de Barış'ın en yakın arkadaşı Umut Kuzey de vardı.
Kaza geçirdiği haberini duyduğumda inanmak istemedim. Gözyaşlarım sel oldu, çok üzülmüştüm. Dostum, arkadaşım bir de hayranı olduğum birini kaybetmiştim.
Ve dün son yolculuğuna uğurlandın. Sen demiştin "Ne olur ıslak ıslak bakma öğle", oysa ben bir haftadan beri ıslak ıslak bakıyorum dostum. Yıkıldım, kalbim parça parça, dualarım gözyaşlarıma karıştı.
Bir gün biz de öleceğiz, dalgalı saçlarımız solacak, yüzümüz gözümüz buz tutacak, arkadaşlar dostlar yalan... Orada yalnız kalacağız, giden kurtulmuştur ama gel bir de kalana sor...
Mekânın cennet, yattığın yer nur olsun dostum Barış...
Orhan İsmailoğlu