Sevgili dostlar, basçılar. Bas gitar grup müziğinde olmazsa olmazdır, duyguyu, o müziğin heyecanını aktaran değerli bir enaturman bunda hepimiz hemfikiriz. Fakat grup müziği dışında biraz daha genel bir çerçevenin içinde bu ensturmanın birazcık sığ bir alet olduğunu düşünüyorum. Bunun en büyük sebebi ise tek başına çalındığında aktardığı duygu türünün çok spesifik ve sınırlı olması. Sadece belli bir kademeye kadar dinleyici ile iletişime geçilebilir. Tekrardan söylüyorum ki grup müziğinde çok önemli bir yeri var evet, fakat genel olarak müzik dünyasında önemli bir yeri var mıdır sizce, (gitardaki bas teller, piyanodaki bas notalardan bahsetmiyorum bas gitarın direkt kendisinden) Elektro gitarist bir arkadaşımla saatlerce bu konuyu tartışık. Belki de ben flamenko gitarist olduğumdan dolayı ve flamenko da bas gitara çok ihtiyaç olunmadığından dolayı böyle düşünüyorum. Bir diğer durum ise kelimenin bittiği yerde sanatın devreye girdiğini düşünüyorum, sadece bas gitar ile iletilmek istenen derinliğin iletebileceğini sanmıyorum. Farklı düşünen biri varsa bu konu üzerinde tartışmak isterim.