Selamlar arkadaşlar tekrardan. Bugün ESP LTD EC-256 modelini deneyimleme şansım oldu. Gözlemlediklerimi size aktarmak ve bir fikir alış verişi yapmak istediğim için yazayım dedim. Öncelikle
@solitude71 hocamın da söylediği üzere, depodan çıkmış bakımsız telleri eski bir gitar bekliyordum ama gıcır gıcır, yeni tel takılmış güzel bir alet geldi o yüzden incelememi daha sağlıklı gerçekleştirdim. Gitarı alır almaz önce klavyesine baktm. Giderkenki bekletim; sapın kalın olacağı, klavyenin rahatsızlık vereceği ve tellerin yukarda kalacağı yönündeydi. Sanki klavyede notalara basarken akıp gidemeyecekmişim gibi bir beklentiyle gittim ama aksine sapı oldukça ince, ergonomik ve telleri klavyede gezinirken rahatsızlık vermeyen bir yapıyla karşılaştım. Yalnız, heyecandan unutmuş olsam gerek, klavyenin en sonundaki perdelere, o ince notalara bakmayı ve oradaki çalımın (kasadan sebepli) rahat olup olmayacağını deneyimlemeyi unuttum 😅 Onu artık satın alım yapmaya karar verip gidersem tekrar inceleyeceğim. Bunun haricinde şu an tabi elimdeki gitardan ağır bir alet olsa da bana aman aman ''of bu ağırmış ya'' dedirtmedi. Belki benim ağırlık hassasiyetimden dolayıdır bilmiyorum ama sorun çıkaracakmış gibime gelmedi. Kucağıma alıp birkaç bir şey çalmaya başlayınca sanki ''olay bu ya, oldukça rahatmış. böyle beklemiyordum'' dedim. Sonra gitarı amfiye taktırıp oradaki müzisyen bir arkadaştan tüm tonları tek tek çalmasını istedim. Bu tonlara ve çalıma canlı şahit olunca açıkçası iyiden iyiye mest oldum. Sanki beni oldukça tatmin etmişti. Hoş gerçi kullanılan amfiye ben bile bağırsam ses güzel çıkar orası ayrı.
Daha sonrasındaysa gitarla alakalı biraz daha detaylı olarak merak ettiğim şeyleri konuştuk, ''strat mı les paul mü?'' ikilemimden bahsettik ve bana sağ olsunlar yardımcı oldular. Burada
@StoneDeaf hocamın bahsettiği tesviye işini sordum, çünkü ben şu an doğal olarak gerekli mi gerekli değil mi anlamıyorum. Ve onlar da bana bu gitarları sattıklarından bu yana pek kimsenin gelip ''ya bu gitar biraz rahatsızlık veriyor, tesviye yapalım'' dediğini duymadıklarını söylediler. Belki ben ihtiyaç duyarım bilmiyorum, bunu nasıl anlayacağımı da bilmiyorum 😅 Çalımla alakalı sormayı unuttuğum bir şey de bu sağda solda sık gördüğüm ''Sol telinin akort kaçırması'' oldu. Bunu da satın alıma gidersem hem orada konuşmak hem de konusu açılmışken
@StoneDeaf hocama sormayı istiyorum. Böyle bir sorunla karşılaşıyor musun, bir çözümün oldu mu diye sorayım hocam sana
🙂
Son olarak da NUX Mighty Plug Pro hakkında konuştuk. Aleti öve öve bitiremediler, bu kadar öveceklerini beklemiyordum, belki de adamlar ekmeğindedir 😂 Nasıl bir kulaklığa ihtiyacım olur diye sordum ve onlar da çok ahım şahım bir studio kulaklığına ihtiyacım olmadığını söylediler (örneğin bu noktada ben AKG K92 ve K52 gibi bir kulaklık da edinmeyi düşünüyordum). Elimde bulunan, kendi bilgisayarımda oyun oynamak amacıyla kullandığım Razer marka oyuncu kulaklığımı da kullanabileceğimi söylediler. Bu ürünü kullanırken, amfiye kulaklık takınca gelen o düşük seviyeli, net olmayan kötü kaliteli sesten ziyade, amfiye gitarı bağlayınca çıkan sese yakın bir ses duyacağımı söylediler kulaklığımda. Bu ürünü de değerlendirmeyi düşündüm bu sebeple.
Kısacası deneyimlerim bunlar oldu, C-6 Plus'ı bugün deneyimleme şansım olmadı fakat onu da bir görmek istiyorum o sebeple birkaç güne onu da gidip inceleyeceğim. Ama sanki ne almak istediğimden neredeyse emin olmuş gibiyim. Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim, fikirleriniz benim için çok değerli. Belirtmek istediğin her türlü fikre ve yapacağınız katkılara açığım
🙂