Bence sen neyden bahsettiğini bilmiyorsun.
"Gitar çalmaya önce klasik gitardan başlanır, sonra elektroya geçilir" kadar yanlış ve mesnetsiz bir yaklaşımın var.
"Piyano çalmak istiyorum, 600 liram var" diyen birisine verilecek tek mantıklı ve doğru cevap "O paraya piyano malesef yok." olur. Klasik gitar ile elektro gitar çalmanın öğrenilemeyeceği gibi, keman ile çello öğrenilemeyeceği gibi, blok flüt ile flüt öğrenilemeyeceği gibi darbuka ile davul öğrenilemeyeceği gibi Org ile piyano ÖĞRENİLMEZ.
Eğer 600 lirası varsa 600ünü de piyano eğitimi veren bir kursa yatırmalı bence
Hem de orgla piyanonun farkını anlamış olur
Merhaba;
bende piano öğrenmek icin once org almaya karar verdigimden dolayı araştırırken bu konuya kadar geldim ve gordum ki piano severler aralarına yeni dost istemiyorlar
🙂
şaka bir yana;
anlamaya çalıştığım bir nokta var. ben son zamanlarda piano çalmaya merak sardım, çeşitli piano çalanların videolarını izliyorum gaza geliyorum heyecanlanıyorum, icimde deli bir piano çalma istegi doğuyor ve diyorum ki;
ben piano öğrenmek istiyorum fakat!
- ya benim için piano çalmak, piano çalanı izlemek kadar güzel degilse?
- ya bi anlık heyecansa?
- ya becerim ve zamanım buna yetmeyecekse?
bu sorularıma cevap bulmak icin atıyorum
10000-15000 tl ye yukarıda
Dog The Bounty Hunter üstadımın bahsettiği Nord, Steinway ya da Bösendorfer markalarını mı almalıyım ?
bu arada merak edip "Bösendorfer" markasına baktım da fiyatları 500,000 ile 1.000.000 TL arasında değişiyormuş. hadi 2. el 200,000'e buldum diyelim, simdi ben verdiginiz ornege gore piano öğrenmek icin.. neyse bu konuya girmeyeyim
🙂
benim amacım "
concerto" vermek degil ki. (her şey yolunda gitse de 30'undan concerto versem. kim istemez)
ben once bi 500 tl'lik "
Orgla oyuncakla" denemeler yapsam, elim bi tuşa değse, böyle hani 10 parmağımı tuşlara yerleştirmesini öğrensem. parmak egzersizlerini çalışsam,
kucuk kurbağa kuyruğun nerede şarkısını çalmayı denesem, nota okumayı ve nota ile tuşlara basabilmeyi öğrensem, baktım oluyor, baktım yapabiliyorum
"Bösendorfer" olmasada (bak yine gülesim geldi) ucuz yollu bi caiso yamaha roland gibi dijital piyano alsam 3000-4000 tl karşılığında, daha da ilerletsem daha iyi piano alsam,... bu sekilde hayat geçip gitse olmaz mı ?
Dog The Bounty Hunter üstadım yanlış anlamazsan; keşke über zengin olsam da bassam parayı alsam Bösendorfer'i koysam çalışma odama. ben Fazıl Say değilim, ben daha tuşlara basmayı bilmiyorum, kusura bakmayın param olasa da
Bösendorfer almam 🙂
yapıcı bir açıklama ile org ile bu camiaya giriş yapılıp yapılamayacağı konusunu anlatabilir misiniz ?
Dog The Bounty Hunter üstadım siz cevap yazacaksanız eğer lütfen derin nefes alın ve sinirlerinize hakim olarak sabırlı bir şekilce açıklayıcı bir mesaj yazın.
saygılar..