Merhaba arkadaşlar ,
Gitarım da bend sorunu yaşamaktayım. ( Cort X6 ) Telleri değiştireli yaklaşık 3 ay oldu fakat çoğu sololarda beni zorluyor. Birkaç bend den sonra ellerim acımaya başlıyor. Tel markası Fender. Acaba bunun üstesinden nasıl gelebilirim ?
Şimdiden teşekkürler.
Hocam ellerin çok terlemiyorsa bile, her çalıştan sonra telleri silip kaldırıyorsan bile, çok nemli bir ortamda yaşamıyorsan bile, 3 ay tel değişim aralığı açısından
uzun bir süre. Ancak ellerin acıması çok değişken bir olay, özellikle henüz başlangıç seviyelerindeysen (1-2 senelik) parmak uçların hala yumuşak olabilir. Bunun gibi bir sürü etmen var da ben o konuya girmeyeceğim tabi.
Yeni takılan telde benim gözlemim hep aynı;
-tansiyon açısından daha çok zorlar (bend'i zorlaştırır)
-tel tertemiz olduğu için rahat kayar, eli kesmez (bu da bend'i kolaylaştırıyor aslında)
Yalnız yeni tel için bahsettiğim süre öyle 3 ay falan değil; maksimum 1 haftadır.
Zamanla teller biraz daha yumuşuyor bana göre ama zaten 9 numara bile sert geliyorsa, bence sana lazım olan biraz daha sabretmek. Yumuşaklık konusunda yukarıda da yazdığım gibi Rotosound öneriyorlardı yumuşaklık için. Ancak 9 numara bir tel pek de acıtmamalı eli bence. Biraz dönemsel bir durum olabilir bak bu da aklında olsun, bazen parmaklar katman katman olabiliyor ve bir de tel eskimişse, el kesecek kıvamdaysa vay haline... Kıssadan hisse, telleri çok eskitmemeye bak
🙂