Bigsby licencedler kore uretimi olan modelleri. Yine tek bir firma bigsby adina uretiyor.Ebay'de fiyati uygun olanlar Bigsby Licensed olanlar yani baska bir firma ya da firmalar tarafindan Bigsby'den izin alinarak uretilen benzerleri.
Bigsby Licensed lardan memnun olmayan baya bir review izlemis/okumustum
hocam kusura bakmayın ama bu konuda kimsenin görüşünü almanıza gerek yok herkse zaten görüşünü bir sürü konuya yazmış yabancı forumlarda da belirtilmiş bu sefer gerçekten de aramamışsınız
Şu videoda söylenenler doğru mu? Sustainden yemediği falan?
Gitar Teknikleri / Fiziksel Eğitim Videoları / Bigsby Tremolo Kullanımı / Bu videomuzda bigsby tremolo sistemi kullanımı ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. / gitarteknikleri.com
görünüş değil görüşten bahsettim 4000000 sonuç varken neden birde burdan fikir istiyorsunHocam görünüş değil, tamamiyle merak ettiğim bir sistemdi. Bu arada herkese teşekkür ederim cevabı için? Cidden nasıllar? Kullananlar memnun mu?
Yahu bırakın şu ıvır zıvır ayrıntı işleri, oturun gitar çalın, çalışın. Sen daha yolun başındasın. Daha açıkçası, Bigsby senin neyine? Hele bir tuşeni, vibratonu, bendini oturt önce. Belki zamanla başka tip gitarlara döneceksin. O zaman ne işine yarayacak Bigsby?
Konuya gelince, araştırmadığın da belli. Yoksa yukarıdaki soruyu sormazsın. Konu ile ilgili bilgiler gerekli forumlarda var.
Belki şimdi birileri üzerime çullanacak fakat:
Abartılmış bayağı. Markadan izin alınarak üretilen yan ürünlerden almak daha mantıklı her türlü. Bir tremolodan bizi Amsterdam'a uçurmasını isteyemeyiz. Bu yüzden çok abartılı geldi bana.
Bigsby fabrikasyon olarak üzerinde bulunmayan gitarlar için bir lüks. Ancak, bigsby taktırmak isteyen de zaten ne istediğini bilen biridir. Yoksa gider herhangi bir vibrato sistemli gitar alir. Sadece şekil olsun mantigiyla takacaksaniz da, o sizin bileceginiz is. Ama dedigim gibi, lüks.
Ayrica Hakan abinin "ugrasma bunlarla, git bend falan calis" demesi uzerine "1.5 yıldır gitar caliyorum, bendini oturt ne demek" karşılığı pek olmamış. Hele ki 1.5 yıl gibi kisa bir süredir gitar caliyorsan. Ben 7 senedir elektro gitar, 4 senedir bas gitar calmaya "calisiyorum". Hakan abi bana dese ki "git bendini oturt" diye, "eyvallah, haklisin" derim. Ben 7 senede her defasinda %100 verimle bend yapamiyorum mesela. Ama sizdeki ozguven de olmadi hic, hele 1.5 yildir gitar caliyorken.
Son olarak aga, hacım, hocam, kanki, panpa, bro, vb. kelimeleri kullananlarla forum bugüne kadar cok guzel dalga geçti, bilesiniz. Üslup sorunu var forumda. Ha bir de, Türkçe sorunu. Bu iki sorun, forumun temel sorunu oldu galiba.
Arkadaş bu özgüvenle sen 6 aya kalmaz Bigsby'yi imal bile edersin, meşazını aldık biz senin 🙂Aga toplam 1.5 senedir çalıyorum bendini oturt ne demek? 😀 Pek kaynak bulamadım ben.