Sadece bilmediğini kabullenemeyen değil aynı zamanda saldırgan ve barbar bir toplumuz. Şiddet eğilimi Türkiye ' de yetişmiş hemen her bireyde mevcut. Şiddet eğilimi en fazla torpulenmiş birey dahi forum, facebook gibi sanal ortamda insanların kişiliğine kadar saldirmaktan geri kalmıyor, hızını alamayan ise tehditler savurup düelloya davet ediyor. Bu iki olumsuz özellik birlikte barındıran bir kişilikle ise iletişim kurmak imkansız ve insanı inanılmaz yıpratıyor. En yakın örnek, gigmastera sahip içini açıp incelemiş bir elektronik mühendisi olarak hibrit diyorsun. Birisi çıkıp hayir tek bir solidstate bile yok diyor. Halbuki birak sinyal yolunu hemen her lambali ampli solidstate dogrultucuya sahip. Ben mühendis olarak içini açıp bakmadığım veya şemasını incelemedigim bir ampliye all tube diyemezken, solidstate dediği şeyin ne olduğunu dahi bilmeyen adam çıkıp rahatlıkla all tube diyebiliyor. Duzelttigin de ise kişiliğin de dahil topyekun saldırıya maruz kalıyorsun. Onemseyip cevap verdiğinde, verdiğin cevaba bakılmaksızın saldırının şiddeti artıyor, cevap vermediginde illa aynı familyada birileri olaya dahil olup bu saldırıya devam etmeyi kendine görev ediniyor. Argümanda hep aynı, insanları aşağılıyorsun, ama gerçek bu değil, sadece aşağılık kompleksinizin size verdiği mesaj bu. Senin bilmediğin ortada, eğer bu ezik birseyse zaten benim seni asagilamama gerek yok. Ama sen bilmediğini bilip gel bir sor bakalım işimi gücümü bırakıp sana anlatmaya çalışıyor muyum, çalışmıyor muyum gör. Bu forumda belki direk bana soru soran onlarca kişiye özel mesaj ile sayfalarca açıklama yapmışımdır, cevap vereceğim diye yeri geldi yazayım derken ders dinleyemedim, yeri geldi treni kaçırıp derse gidemedim. Okadar iyi anlıyorum ki neden insanlar bu ülkeden kaçıyor, iki yıldır yurtdışında yaşıyorum, her saniye ülkem burnumda tütüyor ama şu foruma hemen her girdiğimde dönmekten vazgeçiyorum.