bir elektro gitarın ömrünün bittiği nasıl anlaşılabilir?

gitarım başlangıç bir hss squier strat, 2 yıldır kullanıyorum. son zamanlarda gitarım bana yeterli gelmiyor çalımda zorluklar yaşıyorum (tüm gerekli bakımları yaptırmama rağmen) gitardan tavuk gıdaklaması gibi sesler çıkıyor gitarımın ömrü yavaştan bitiyor mu bilmiyorum. yardımınıza ihtiyacım var ey türk satanistler

Tövbe tövbe bize niye satanist dedinki abi durduk yere. Konuya dönecek olursak gitarın ömrünün bitmesi gibi bir durum yok bence gerekli modifiyeler ve bakımlarla uzun süre kullanılabilir bir gitar. Eğer gitarınızın size yetmediğini düşünüyorsanız manyetik modifiyeleri yapabilirsiniz veya yeni bir gitar alabilirsiniz.

Çoğu gitar için söylemek zor olsa da ibanezin belli modellerinde şu inlay düz çizgi haline geldiğinde gitarın ömrünün bittiğini anlıyoruz:

1733435578102.webp

Ayrıca gitarınız aktif manyetikliyse ve duracell pil kullanıyorsanız pilin götüne ve başına baskı uygulayarak yandaki şeritten ömrünü kontrol edebilirsiniz.

Gitar ömrü biten bişey değildir…
Her suçu gitarda aramayın artık. Baktınız olmuyo çalmayı bırakabilirsiniz…
Adam sormuş gitarın ömrü bitmiş mi diye, bir soru sormuş. Neden böyle salak saçma çıkarımlardan bulunuyorsunuz anlamıyorum cidden, bazen forumda acayip kasiyosunuz insanlarla dalga geçiyorsunuz. Adam doğru düzgün soru soruyor siz dalga geçiyorsunuz bence hiç hoş bir durum değil. Demekki konuda pek bilgisi yok, öğrenmek istiyo size soruyor neden bu kadar kasıyorsunuz?

Ve sen bu soruyu sorduğu için arkadaşa çalmayı bırakabilirsiniz yazmışsınız, Gerçekten insanları azarlıyor bir tavırda konuşuyorsunuz ve heves kırıyorsunuz.

Bahsettiğim durum; sadece bu konuda değil, bir çok açılan konularda gördüğüm bir durumdu değinmek istedim.

Birisi ey satanistler der, birisi sitenin havuzuna gitar düşürür, diğeri aynı soruyu sormak için 5 tane başlık açar, öbürünün gitarından tavuk sesi çıkar, diğeri 300 tane beste yaptım siber suçlara şikayet edeceğim der... siz bu mantıksızlıklar içinde mantık aramayın. Biz 15-20 yaşlarında büyüklerimize soru sorarken icazet isterdik. Şimdi "Duman tonu nasıl çıkıyor yeaa morrrukkk" diyen yeni nesil türedi. Bizim sorunumuz bu. Araştır, video izle, forumdaki eski koruları oku, araştır vallahi daha çok aklında kalır. Ben hala 2010 yılındaki konulara arada bakıyorum 35 yaşında adamım sence kafayı mı yedim? Yok kardeşim saygısı olmayan adama cevap falan yok! İsteyen istediği yorumu yapsın. Biz böyleyiz.

Adam sormuş gitarın ömrü bitmiş mi diye, bir soru sormuş. Neden böyle salak saçma çıkarımlardan bulunuyorsunuz anlamıyorum cidden, bazen forumda acayip kasiyosunuz insanlarla dalga geçiyorsunuz. Adam doğru düzgün soru soruyor siz dalga geçiyorsunuz bence hiç hoş bir durum değil. Demekki konuda pek bilgisi yok, öğrenmek istiyo size soruyor neden bu kadar kasıyorsunuz?

Ve sen bu soruyu sorduğu için arkadaşa çalmayı bırakabilirsiniz yazmışsınız, Gerçekten insanları azarlıyor bir tavırda konuşuyorsunuz ve heves kırıyorsunuz.

Bahsettiğim durum; sadece bu konuda değil, bir çok açılan konularda gördüğüm bir durumdu değinmek istedim.
Uzun zamandır gözlemliyorum, özellikle bu forumda ve genel olarak Türk gitar topluluklarında ciddi bir ego patlaması ve kompleksli tavırlar hakim. Sürekli olarak, tabiri caizse, kendini tatmin etmek ve başkalarıyla dalga geçmek adeta bir alışkanlık haline gelmiş. Anlamıyorum, hepiniz annenizin karnından Hendrix ya da Clapton olarak mı çıktınız? Öyle bir ego sergiliyorsunuz ki insanın aklı almıyor.

Fark ettiğim bir şey daha var: Yabancı platformlara bakıyorum, insanlar genç ya da acemi demeden birbirine destek oluyor, yardım ediyor. Bizde ise ego mastürbasyonu ve aşağılamak taşşak geçmekten başka bir şey yok. Yeni başlayan ya da soru soran biri mutlaka hedef haline getiriliyor. Ne bu kendini üstün görme sevdası? Gerçekten yeteneğiniz varsa bunu başkalarını ezerek değil, müziğinizle gösterirsiniz.Ben artık belli insanların buraya müzik,gitar konuşmaya değil ego mastürbasyonu yapmaya geldiğini düşünüyorum

Bu sadece bu forum için değil, genel olarak Türk gitar toplulukları için bir eleştiri.

Mesela hiç tanımadığı insana “salak saçma çıkarımlarda bulunuyorsunuz” diyen birisiyle de muhabbetim aynı olurdu…
Gitar yapabilmek için 10larca belki 100lerce yaşında ağaçlar seçilir. 700 yıllık olanı da vardır muhtemelen. Burda arkadaş gitar çalamıyorum demek yerine sadece 2 senedir kullandığı gitarın ömrünün bittiğini düşünmüş… ne israf ama değil mi… O ağaç, bu arkadaşın elinde bir gitar olarak değil de ressamın defterinde bir kağıt olarak işlenilseydi asıl hak ettiği değeri alırdı. Değil 2 sene belki 500 sene ileriyi görebilirdi.
~~
Sosyal medyanın 15 saniyelik videolarının sonucu bu hızlı tüketim her yerde karşımıza çıkar olmuştur. Ve üstel olarak artmaya da devam eder. En son gördüğünüz gibi yiyemediğimiz şeyler de tükenir olmuştur.

Herhangi bir gitar üzerinde öğrenilecek şeyler 2 seneyle sınırlı değildir. Gitar sizden zamandan bağımsız olarak hep daha iyidir(özellikle de başlangıcınızda)… Kötü olan, beceremeyen insandır…
Bakınız soru sorup akıl danışacağı, belki 17 belki 50 yaşındaki insanlara hitabında “satanistler” demiştir. Hitabı bile becerememiştir ne de olsa …
Bazen yaptığımız yardımların, önerilerin, fikirlerin, gösterdiğimiz yolların, sunduğumuz ayak izlerimizin yani deneyimlerimizin çoğu boşadır. Tıpkı şuan uzun uzadıya sizi yanıtlamam gibi… Ne kadar anlatsak da dolmayacak içlere sahip birileri hep vardır.
Düşünüp sunabildiğim en iyi tavsiye de gitar çalmaması oldu. Çünkü buna daha yakın. Nasıl söylediğimin çok bir önemi yok.
~~
Küresel olarak baktığımızda bu çılgın tüketimcilikle beraber üstel artış, bizi -bahanesiz olarak her daim gitar çalmayı seven insanları- da bundan bikaç yıl sonra etkileyecek. İklim değişikliğine kadar yolu var… Yanlış kişinin elindeki ağaçlar, doğru kişinin elinde olmadığından israf olacak. Bu en küçük israfın bile grafikte payı büyük.

Hevesini umarım kırabilmişimdir. Bir ağaca küçük katkım olmuş olur.

Ben artık belli insanların buraya müzik,gitar konuşmaya değil
Çok doğru eleştiri. Forumdaki çoğu insan olarak da zaten bunu düşünüyoruz. Yırtınılan şey bu artık insanlar gerçekten faydalı bir forumda konuşmak istiyor. Aynı soruyu 400 defa cevaplandırmak değil..

Ama sanki eleştiri hedefinizdeki kişiler yanlış 🙂

Egoyu tam olarak bilmediğinizi görebiliyorum. Faydacılık diye bir şey var biraz araştırın… çakma kullanıcı adıyla burda kimsenin ego mastürbasyonu yapmaya ihtiyacı yok

Son düzenleme:
Birisi ey satanistler der, birisi sitenin havuzuna gitar düşürür, diğeri aynı soruyu sormak için 5 tane başlık açar, öbürünün gitarından tavuk sesi çıkar, diğeri 300 tane beste yaptım siber suçlara şikayet edeceğim der... siz bu mantıksızlıklar içinde mantık aramayın. Biz 15-20 yaşlarında büyüklerimize soru sorarken icazet isterdik. Şimdi "Duman tonu nasıl çıkıyor yeaa morrrukkk" diyen yeni nesil türedi. Bizim sorunumuz bu. Araştır, video izle, forumdaki eski koruları oku, araştır vallahi daha çok aklında kalır. Ben hala 2010 yılındaki konulara arada bakıyorum 35 yaşında adamım sence kafayı mı yedim? Yok kardeşim saygısı olmayan adama cevap falan yok! İsteyen istediği yorumu yapsın. Biz böyleyiz.
O havuz olayında, hangi gitarı alsam konularının açılması konusunda size katılıyorum, aynı konuyu günde 3 kere atanlar falan oluyor onlara ben de ayar oluyorum. Fakat konuyu açan arkadaş sadece düzgünce belki de araştırıp bulamayacağı ya da bulabileceği fakat kendi gitarının durumunu merak etmesi oldukça normal geliyor.
Mesela hiç tanımadığı insana “salak saçma çıkarımlarda bulunuyorsunuz” diyen birisiyle de muhabbetim aynı olurdu…
Sen de hiç tanımadığın, nasıl gitar çaldığını bilmediğin bir insana "Baktınız olmuyo çalmayı bırakabilirsiniz" yazmışsın hatırlatırım.

Adam zaten gitarın ömrünün bittiğini sanmış ve sormuş. Gitarı atmış mı? Gitar çöp mü olmuş? Hayır. İnsanların hevesini kırabilmeyi bir insanın bir enstruman çalmasına, bir sanat icra etmesine karşı olman, ona çalamayacağını söylemen gerçekten saçma bir durum bence.

Engellediğim bir şahıs sanırım başlık açan kişiye sen çalma demiş galiba. Yazdıklarınızdan bunu anlıyorum. Neden şaşırdınız? Bu adamlar koca koca gitaristlere mod bilmiyor hep aynı modu çalıyor kalıbından çıkamıyor diyebilen insanlar. Sen çalma demiş çok mu. Bakın bunlar bir tek Türkiye'de olur. Biz millet olarak çok biliriz. Ahkâm keseriz. Nefes tüketmenize gerek yok. Ben dayanamadım tükettim. Müthiş egolu 2 tane şahsı engelledim. Kafam rahat. Engelleyin geçin.

Engellediğim bir şahıs sanırım başlık açan kişiye sen çalma demiş galiba. Yazdıklarınızdan bunu anlıyorum. Neden şaşırdınız? Bu adamlar koca koca gitaristlere mod bilmiyor hep aynı modu çalıyor kalıbından çıkamıyor diyebilen insanlar. Sen çalma demiş çok mu. Bakın bunlar bir tek Türkiye'de olur. Biz millet olarak çok biliriz. Ahkâm keseriz. Nefes tüketmenize gerek yok. Ben dayanamadım tükettim. Müthiş egolu 2 tane şahsı engelledim. Kafam rahat. Engelleyin geçin.
Aslında şaşırmamak lazım, günlük yaşamda da bu tip insanlar çok. Bu çok bilmiş tavırlar, insanları aşağılama, önyargı vs. artık Türk toplumuna yer etmiş durumda.

Geri