Adam sormuş gitarın ömrü bitmiş mi diye, bir soru sormuş. Neden böyle salak saçma çıkarımlardan bulunuyorsunuz anlamıyorum cidden, bazen forumda acayip kasiyosunuz insanlarla dalga geçiyorsunuz. Adam doğru düzgün soru soruyor siz dalga geçiyorsunuz bence hiç hoş bir durum değil. Demekki konuda pek bilgisi yok, öğrenmek istiyo size soruyor neden bu kadar kasıyorsunuz?
Ve sen bu soruyu sorduğu için arkadaşa çalmayı bırakabilirsiniz yazmışsınız, Gerçekten insanları azarlıyor bir tavırda konuşuyorsunuz ve heves kırıyorsunuz.
Bahsettiğim durum; sadece bu konuda değil, bir çok açılan konularda gördüğüm bir durumdu değinmek istedim.
Mesela hiç tanımadığı insana “salak saçma çıkarımlarda bulunuyorsunuz” diyen birisiyle de muhabbetim aynı olurdu…
Gitar yapabilmek için 10larca belki 100lerce yaşında ağaçlar seçilir. 700 yıllık olanı da vardır muhtemelen. Burda arkadaş gitar çalamıyorum demek yerine sadece 2 senedir kullandığı gitarın ömrünün bittiğini düşünmüş… ne israf ama değil mi… O ağaç, bu arkadaşın elinde bir gitar olarak değil de ressamın defterinde bir kağıt olarak işlenilseydi asıl hak ettiği değeri alırdı. Değil 2 sene belki 500 sene ileriyi görebilirdi.
~~
Sosyal medyanın 15 saniyelik videolarının sonucu bu hızlı tüketim her yerde karşımıza çıkar olmuştur. Ve üstel olarak artmaya da devam eder. En son gördüğünüz gibi yiyemediğimiz şeyler de tükenir olmuştur.
Herhangi bir gitar üzerinde öğrenilecek şeyler 2 seneyle sınırlı değildir. Gitar sizden zamandan bağımsız olarak hep daha iyidir(özellikle de başlangıcınızda)… Kötü olan, beceremeyen insandır…
Bakınız soru sorup akıl danışacağı, belki 17 belki 50 yaşındaki insanlara hitabında “satanistler” demiştir. Hitabı bile becerememiştir ne de olsa …
Bazen yaptığımız yardımların, önerilerin, fikirlerin, gösterdiğimiz yolların, sunduğumuz ayak izlerimizin yani deneyimlerimizin çoğu boşadır. Tıpkı şuan uzun uzadıya sizi yanıtlamam gibi… Ne kadar anlatsak da dolmayacak içlere sahip birileri hep vardır.
Düşünüp sunabildiğim en iyi tavsiye de gitar çalmaması oldu. Çünkü buna daha yakın. Nasıl söylediğimin çok bir önemi yok.
~~
Küresel olarak baktığımızda bu çılgın tüketimcilikle beraber üstel artış, bizi -bahanesiz olarak her daim gitar çalmayı seven insanları- da bundan bikaç yıl sonra etkileyecek. İklim değişikliğine kadar yolu var… Yanlış kişinin elindeki ağaçlar, doğru kişinin elinde olmadığından israf olacak. Bu en küçük israfın bile grafikte payı büyük.
Hevesini umarım kırabilmişimdir. Bir ağaca küçük katkım olmuş olur.
Ben artık belli insanların buraya müzik,gitar konuşmaya değil
Çok doğru eleştiri. Forumdaki çoğu insan olarak da zaten bunu düşünüyoruz. Yırtınılan şey bu artık insanlar gerçekten faydalı bir forumda konuşmak istiyor. Aynı soruyu 400 defa cevaplandırmak değil..
Ama sanki eleştiri hedefinizdeki kişiler yanlış
🙂
Egoyu tam olarak bilmediğinizi görebiliyorum. Faydacılık diye bir şey var biraz araştırın… çakma kullanıcı adıyla burda kimsenin ego mastürbasyonu yapmaya ihtiyacı yok