Herkese selamlar ilk boya işim daha doğrusu ilk gitar yapma işim daha önce manyetik değiştirdim ama ilk defa bir gitar bir gitar yapıyorum.
Projem Fiesta Red bir Stratocaster
Örn.
İlk önce işe bir body alarak başladım
Gövde sx bir gitardan zımpara ile işe başladım
Aslında biraz daha ilerledim ama fotoğraf çekmeye biraz üşendim 🙂
Burgu için Schaller markasının Fender vintage tarzdaki burgularını aldım
Potlar 250k Volume için A250k Tone içinse B250k'ları aldım
Bir arkadaşım yurt dışından geliyor ona bir maple strat sapı alması için rica ettim oda kırmadı beni 1 aya burda olacak
Köprü için Fender Vintage sistemini satın aldım bugün elimde olacak @hipertansiyon ' a teşekkür ederim
Manyetik işinine çok kafa yordum Texas Spacial'mi 69'mu diye düşünürken aklıma @Ers Guitar Pickups geldi ve tam istediğim bir parça Savage Singles manyetikleri sipariş ettim
Yani anlıyacağınız gibi 60's bir strat yapıyorum ama pek bilgili olmadığım iş boya işi boya yapacak atölye var tabanca ile boya yapabilirim ama hangi malzemeleri almam gerektiği konusunda bi bilgim yok. Boyayı oto boyacısından alacağım. Relic bir görüntü için nitro cila şart galiba. Ama nerden bulurum nasıl uygularım bilemiyorum yardımcı olursanız çok iyi olur İlerlemelerimi sizlerle payalaşacağım.
Projem Fiesta Red bir Stratocaster
Örn.

İlk önce işe bir body alarak başladım

Gövde sx bir gitardan zımpara ile işe başladım

Aslında biraz daha ilerledim ama fotoğraf çekmeye biraz üşendim 🙂
Burgu için Schaller markasının Fender vintage tarzdaki burgularını aldım

Potlar 250k Volume için A250k Tone içinse B250k'ları aldım

Bir arkadaşım yurt dışından geliyor ona bir maple strat sapı alması için rica ettim oda kırmadı beni 1 aya burda olacak

Köprü için Fender Vintage sistemini satın aldım bugün elimde olacak @hipertansiyon ' a teşekkür ederim
Manyetik işinine çok kafa yordum Texas Spacial'mi 69'mu diye düşünürken aklıma @Ers Guitar Pickups geldi ve tam istediğim bir parça Savage Singles manyetikleri sipariş ettim

Yani anlıyacağınız gibi 60's bir strat yapıyorum ama pek bilgili olmadığım iş boya işi boya yapacak atölye var tabanca ile boya yapabilirim ama hangi malzemeleri almam gerektiği konusunda bi bilgim yok. Boyayı oto boyacısından alacağım. Relic bir görüntü için nitro cila şart galiba. Ama nerden bulurum nasıl uygularım bilemiyorum yardımcı olursanız çok iyi olur İlerlemelerimi sizlerle payalaşacağım.