1.Mavi yeşil alglerde mitokondri olmadığı için solunum mezozomlarda gerçekleşir.Yani mezozomları vardır.
2.Fermantasyon yapan bitkiyi ilk defa duyuyorum.Bana pek inandırıcı gelmedi,çünkü etil alkol fermantasyon yapıpnca co2’i açığa çıkar.Bitkilerde Co2’yi kullanıp fotesentez yapar.Oksijen açığa çıkar.Fermantasyon yapan bir canlının bitki sınıfına girebileceğini sanmıyorum.Ama bitki tohumları oksijensiz solunum yaparlar
3.Bakterilerdeki büyüme eğrisi “s” diye biliyorum.
4.Evet örümceklerde başkalaşım geçirirler.
5.Omurgasızlar soğuk canlı yaratıklardır,yani vucut sıcakları sabit değil,çevreye göre değişir.
6.Uyurken beyin kabuğu çalışır diye biliyorum,fakat rüya görmeye başladığımızda Rem bölümünde işlevini yititir,yani çalışmaz.İşlevini yitirdiği için bellek,mantık,dikkat………vs gibi etmenlerden sorumlu bölümlerde rüyada aktif değildir.Zaten bu yüzden bazı rüyalarımız gerçek üstü oluyor çünkü mantıkdan sorumlu gölge rüya gördüğümüzde çalışmıyor.Aynı şekilde sabah katlığımızda rüyamızı hatırlamamızın nedenide Rem uykusunda Korteks’in işlevini yitirmesidir.Eğer Rem uykusunda uyandırılırsak rüyamızı hatırlarız fakat daha sonra uyandırılırsak hatırlamayız
7.Erkeklerde testesteron testislerdeki yumurtalılardan salgılanır.Östorejen’de salgılanır,seninde tahmin ettiğin gibi çok az da olsa böbrek üstü bezlerinden salgılanır.Zatn toplumda hor görülen “gay” denilen insanların(erkeklerin tek suçu) östörojenin fazla salgılanmasıdır.
8.Erkek kangurda kese varmı yok mu bilmiyorum ama evrimsel süreç göz alındığında keseye pek ihtiyacı olacağını sanmıyorum.Çünkü yavruya bakan ve gelişimini sağlayan anne.