Kaş yaşındasınız ? Bunu sorma nedenim, geçmişteki bazı şeyleri bilmeyecek kadar genç olabileceğinizi düşünmem.
Komedi filmi gibi gerçekten...
onedio.com
"...pasajdan 3 kişi toplamda 15 kişi aldılar. Hepsi de siyah giymiş tişörtlü çocuklar yani…"
Ciddi ciddi bu konuda kariyer planlıyorsanız kendinizi burada yormayın derim. Adres Avrupa.
Ben metal dinlemeye başladığımda, o yukarıdaki haberde adı geçen Akmar pasajı denilen yerde bir sahaf içerisinde Sadi (Çöğür) bir pasajın içerisinde plaktan kasede çektiği albümleri satardı. Daha Pentagram dükkan açmamıştı filan. O derece eskiden bahsediyorum. Sene 87 filandır.
30 yıldır bu ülkede metalin hiç bir yere gelemeyişini izledim. Tek tük iyi işler oldu, ama bırakın sizin hayal ettiğiniz şekilde popüler olmayı, ana akım içerisine bile tam olarak giremedi metal. Belki Pentagram için istisna yapılabilir. Onlar da "Anadolu metal" pazarlaması ile bir şeyler yaptılar.
Bunun asıl nedeni Türk gruplarının kötülüğü- beceriksizliği değildir. Özgün pek fazla iş yoktur, trendleri belirlememişlerdir, ama çok yetenekli olanlar da vardı. Sorun, toplumsal-kültürel-sektörel boyutlarda düşünülmeli.
Türkiye'de en popüler olmuş rock alt türü alternatiftir. Gerisi ya barlarda cover çalar, ya da kendi aralarında toplanıp beraber konser verir. Eskiden albüm yapmak hedef olarak görülürdü, ama artık tek başına hiç bir anlamı yok.
Not: "Türkiyede black metal dinleyen çok fazla, bu bir gerçek." ifadesini yanlış mı yazdınız acaba ? "dinleyen çok fazla YOK" demek istemiş olabilir misiniz ?