Blackstar Ht-5rh - Ht Venue 112 ? Önerileriniz

Yorum yazan bilgilendiren ve düşüncelerini söyleyen bütün kardeşlerime çok teşekkür ediyorum bilgiler doğrultusunda biraz da olsa bazı şeyleri öğrendim ve şuan aklımda kesinleşen Thomann'dan Randall RD5H model kafayı satın alacağım. Alım işlemini gerçekleştireceğim zaman forumda başlık açıp bilgilendirme yapacağım dostlarım. İyi Forumlar diliyorum 🙂

Konuyu mümkün mertebe baştan sona okudum. Amfi alma arifesinde olan biri olarak çokta pişman oldum. 1500-2000 tl arası bir bütçeyle şöyle uzun süre idare edecek bir amfi alma düşüncem vardı. Ancak blackstar ht serisi hakkında söylenenler ve dahası engl gigmaster hakkındaki şüpheler beni benden aldı. Lambalı amfilerin çalışma prensipleri ve devreleriyle ilgili sizler kadar engin bilgim yok ancak bunca şeyi okuduktan sonra abi biz bu paralara ne alabiliriz biri söylesin lütfen 🙂

Konuyu mümkün mertebe baştan sona okudum. Amfi alma arifesinde olan biri olarak çokta pişman oldum. 1500-2000 tl arası bir bütçeyle şöyle uzun süre idare edecek bir amfi alma düşüncem vardı. Ancak blackstar ht serisi hakkında söylenenler ve dahası engl gigmaster hakkındaki şüpheler beni benden aldı. Lambalı amfilerin çalışma prensipleri ve devreleriyle ilgili sizler kadar engin bilgim yok ancak bunca şeyi okuduktan sonra abi biz bu paralara ne alabiliriz biri söylesin lütfen 🙂

Burada yazılan çizilenler genelde yurtdışında bilinen şeyler. Bakma, forumda bir @izzzyy de olmasa zaten iyice güncelleme yoksunu olacağız. Adam bu tip konularda neredeyse tek başına çekip çeviriyor bilgi akışını.

Vintage tarz çalacaksan dert değil. Blues, rock, diyeyim hard rocka kadar amfi bulmak kolay. İş metale gelince zorlaşıyor ki bu hibrit tasarımlar da genelde metale yönelik amfilerde sözkonusu zaten. İşin high gain sularında ise ya sabredip para biriktirip tek bir seferde JCM Marshall veya yüksek modelinden Engl kapacaksın, ya da bir süre hibritlerle idare edip sonra yüksek modellere geçeceksin.

Evet bir @izzzyy münakaşası almış gidiyor 🙂 Zaman zaman forumda yanlış anlaşılmalar olup tartışmalar doğuyor ama gereksiz. Yaptığımız veya yapmaya çalıştığımız şey son derece naif ve güzel. Konular bu tarz şeylerle kirlenmese çok daha güzel olur kanımca..

Amfi konusuna gelirsekte daha çok ev müzisyeniyim. Orta seviye bir home stüdyom var ve arkadaşlarla kendi parçalarımız üzerinde çalışıyoruz. Zaman zaman tam kadro olursak sevdiğimiz parçaları çalıyoruz. Bu bağlamda blackstar serisi beni çok cezbetmişti açıkcası. Fx loop oluşu zaman zaman prosesör kullanımını kolaylaştırır . line out özelliğide kayıt konusunda çeşitlilik sağlar diyordum. Ama hem arızalanma durumu hemde gerçekte all tube prensibine sahip olmayışı soru işareti bıraktı. Bu demek değil ki o olmaz. İlk fırsatta ankara ve ya istanbulda deneyeceğim. Hoşuma da gidebilir. Ama zaten parayı zar zor kazanırken neden daha iyisi olmasın sorusu da rahat bırakmıyor. Bütçeyi biraz daha zorlim engl gigmaster serisine bakim dedim oda olmadı. Vox lar tarz olarak herzaman kullanabileceğim şekilde olmadığı için vazgeçtim.

Ya ne bileyim şöyle bir kaç pedalla süsleyip her tarza yatırabileceğim. 12" hoparlörle kayıt konusunda kullanabileceğim bişe önerin bana 🙂 bıktım artık mg serisiyle cebelleşmekten.

jet city olabilir. Gittiğimde laney'in yeni serilerini de denemek istiyorum. Forumda uygun fiyata satılan blackstar venue 1*12 celestion kabinler var. Onlardan bir tane alıp kafa için daha fazla kaynak yaratmayı düşünüyorum. Lambalı amfi soundu konusunda çok kısır olduğum için sanırım olay birazda denemeler sırasında çözülecek.

İşin teknik kısmına girmeden jet city ve blackstar ht serisini kullanan biri olarak ikisini de çok sevdiğimi söyleyemem . Pek çok pedal denedim iksiyle pek anlaşamadılar özellikle ht serisi sanki sesi prosesörden alıyormuşum hissiyatı doğurdu bende. Kafa kabin modelini sıfır almama rağmen sattım. Evde alltube kullanım konusunda kendim 50 watt alltube amfiyi 4x12 kabinle gayet rahat kullanmaktayım hem de yüksek gainde. Önüne bir sd1 , ts 9 gibi booster koysam daha da hayvanlaşır 😀 İşyerindne bir arkadaşımda da marshall jvm mevcut o da gayet ev ortamında güzel tınlıyor. Tabi iddia etmiyorum güç lambalarına yüklenildiğinde elde edilen tonla kıyaslanacağını ama bence gayet tatminkar. Hatta bazı amfi modelleri ev içi kullanım için çözümler sunuyor. Belki psikolojik ama bu ev için alltube muhabbeti için üretilen amfiler bana hacimsiz geliyor. Bundan önce jcm2000 dsl100 kullanıyordum şimdi laney mevcut dediğim gibi ses konusunda çok sıkıntı yaşamadım. Bana kalırsa kafanda watt sınırı koymaktansa amfi modelleri ve bütçe üzerinde çalış.

İşin teknik kısmına girmeden jet city ve blackstar ht serisini kullanan biri olarak ikisini de çok sevdiğimi söyleyemem . Pek çok pedal denedim iksiyle pek anlaşamadılar özellikle ht serisi sanki sesi prosesörden alıyormuşum hissiyatı doğurdu bende. Kafa kabin modelini sıfır almama rağmen sattım. Evde alltube kullanım konusunda kendim 50 watt alltube amfiyi 4x12 kabinle gayet rahat kullanmaktayım hem de yüksek gainde. Önüne bir sd1 , ts 9 gibi booster koysam daha da hayvanlaşır 😀 İşyerindne bir arkadaşımda da marshall jvm mevcut o da gayet ev ortamında güzel tınlıyor. Tabi iddia etmiyorum güç lambalarına yüklenildiğinde elde edilen tonla kıyaslanacağını ama bence gayet tatminkar. Hatta bazı amfi modelleri ev içi kullanım için çözümler sunuyor. Belki psikolojik ama bu ev için alltube muhabbeti için üretilen amfiler bana hacimsiz geliyor. Bundan önce jcm2000 dsl100 kullanıyordum şimdi laney mevcut dediğim gibi ses konusunda çok sıkıntı yaşamadım. Bana kalırsa kafanda watt sınırı koymaktansa amfi modelleri ve bütçe üzerinde çalış.
Blackstar HT serisinin pedallar ile anlaşamamasının şikayet konusu olduğunu biliyorum fakat Jet City ile ilgile böyle bir şikayet hiç duymamıştım, hangi modelini kullanmıştın?

Aslında Gigmaster hakkında herhangi bir şüphe yok. Gigmaster şüpheye mahal vermeksizin hibrit bir ampli, hem pre hem de power katı hibrit yapıya sahip. Aksi olanaksız zaten, zira tek 12AX7 ile high gain seviyesinde harmonik üretmek mümkün değil, öyle bile olsa faz inverter için bir 12AX7' ye daha ihtiyaç var, ayrıca effect loop için bir 12AX7' ye daha ihtiyaç var.

20 Wattlık kafa bir modeldi tam hatırlamıyorum. Ama mesajımda da dediğim gibi ht serisinde çok kötü sonuç almışken jc de beğenmemiştim. Yani beğenen olabilir ama ht serisinde ne bağladıysam ton çamurlaştı ya da olağan dışı dip ses yaptı.

20 Wattlık kafa bir modeldi tam hatırlamıyorum. Ama mesajımda da dediğim gibi ht serisinde çok kötü sonuç almışken jc de beğenmemiştim. Yani beğenen olabilir ama ht serisinde ne bağladıysam ton çamurlaştı ya da olağan dışı dip ses yaptı.

JCA20 modelidir o zaman,aradığın high gain ise beğenmemen normal, boostlansa dahi istenen sonuç alınamayabilir. Boğukluk HT serisi ile ilgili en sık şikayet edilen konu,o konuda çok haklısın.

@izzzyy cevap için teşekkür ederim. Şöyle bir noktaya parmak basmak istiyorum. Aslında amfinin hibrit yada full lambası olması durumuyla teknik açıdan çok ilgilenmiyorum. Sürekli metal ve türevleri çalan biri değilim ama amfinin drive soundunda ki doygunluk ve kalite benim için önemli. Birde tek kanal bir amfi yapısı benim kullanım şeklime uymuyor.

Ben sana birde marshall DSL 15 modeli hakkındaki görüşlerini sormak istiyorum ?

Neredeyse 600-700'e Ht5 bulunuyor. Bu fiyata metal müzik için "Türkiye'de" daha iyi alternatifler var da ben mi bilmiyorum? Her şeyi fiyat/performans olarak değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.
Bu doğru bir bakış açısı, bunu bende geliştirmeliyim.

Paranızla aldığınız cihazla mutluysanız sizden iyisi yok, gerisi boş. Bu kadar kılına tüyüne takarsanız, elinizdekinden keyif almayı da untursunuz.

JCA20'yi ben de kullandım ve sevemedim pek. Preampli distortion'ı fizzy olarak tanımlanabilir. Reverb bu tip bir ampi için fazla derin. Basları biraz fazla ( Kabin büyüklüğü ve hoparlörden de kaynaklanabilir. Bir resonans potu koyarak dengelemeye çalışmıştım) Tuşe hassasiyeti de nispeten düşüktü.

Belki de bias ayarı da yanlıştı. Hoş, bu preamplideki tatsız distortion'ı açıklamıyor.

Sanıyorum JCA20 Soldano Atomic 16'nın büyük ölçüde kopyası. Ancak tonal manada çok da alakası yok gibi.

Son düzenleme:
Bu doğru bir bakış açısı, bunu bende geliştirmeliyim.

Paranızla aldığınız cihazla mutluysanız sizden iyisi yok, gerisi boş. Bu kadar kılına tüyüne takarsanız, elinizdekinden keyif almayı da untursunuz.

Buna bende katılıyorum. Şahsen benim burda bilgi alma ihtiyacımda ki amaç cebimdeki para ve teknik açıdan edinebileceğim en fazla bilgiyi edinip o doğrultuda bir amfi seçmek. Çünkü yaşadığım yerde deneme yanılma şansım yok. Her ekipman alışımda 1200 km yol gidiyorum ve uzun süre kullanıyorum. Yukardaki msj larda da belirttim. Deneme ye gittiğimde belki kararımı blackstar dan yana vericem bilemiyorum.

Bu ve benzer başlıklarda devresinden potuna derinlemesine yorum yapan arkadaşlar gibi olmakta sıkıntı. Aradığın şey 500 liralık bir amfide varsa senin için en iyisi odur dediğiniz gibi.

@izzzyy cevap için teşekkür ederim. Şöyle bir noktaya parmak basmak istiyorum. Aslında amfinin hibrit yada full lambası olması durumuyla teknik açıdan çok ilgilenmiyorum. Sürekli metal ve türevleri çalan biri değilim ama amfinin drive soundunda ki doygunluk ve kalite benim için önemli. Birde tek kanal bir amfi yapısı benim kullanım şeklime uymuyor.

Ben sana birde marshall DSL 15 modeli hakkındaki görüşlerini sormak istiyorum ?

Hibrit olması pedallar ile anlaşma konusunda bazı problemlere sebep olabiliyor ilgilenmen gereken nokta bu aslında ve ayrıca fiyat olarak hibrit bir amplinin uygu olması gerekli, çünkü maliyeti düşüyor. Fakat gigmaster güzel bir ampli, boost mevzusu işin içine girdiğinde de iyi sonuçlar veriyor, lakin fiyatı çok yüksek. DSL 15 hiç kullanmadım fakat DSL serisini oldum olası sevmem, fala kuru ve kompresyonlu, uğultu gibi geliyor bana sesi ama beğeneni de var.

JCA20'yi ben de kullandım ve sevemedim pek. Preampli distortion'ı fizzy olarak tanımlanabilir. Reverb bu tip bir ampi için fazla derin. Basları biraz fazla ( Kabin büyüklüğü ve hoparlörden de kaynaklanabilir. Bir resonans potu koyarak dengelemeye çalışmıştım) Tuşe hassasiyeti de nispeten düşüktü.

Belki de bias ayarı da yanlıştı. Hoş, bu preamplideki tatsız distortion'ı açıklamıyor.

Sanıyorum JCA20 Soldano Atomic 16'nın büyük ölçüde kopyası. Ancak tonal manada çok da alakası yok gibi.
Ben bir hafta dayanabildim ve aldıktan bir hafta sonra tüm preamp devresini değiştirmiştim. Fakat çok güzel bir kartı var modlamak çok kolay.

Ben bir hafta dayanabildim ve aldıktan bir hafta sonra tüm preamp devresini değiştirmiştim. Fakat çok güzel bir kartı var modlamak çok kolay.

Bence de. İçi genişçe, basit sayılır ve trafoları da fena görünmüyordu. Gerçek bir all-tube ampli işte.. Ben devre kartlı amplilere kıyamıyorum ancak. Laney'imi de biraz bu sebepten satışa çıkardım.

Bu amplinin kabin versiyonuyla ilgili bir sorun da lambalara erişmenin biraz zor olması. Eller yeterince küçük değilse şasiyi sökmek gerekiyor.

Jet City'lerin Türkiye fiyatları bence çok yüksek. Blackstar biraz da do-re'nin bu amplileri Amerika fiyatları civarında satabilmesinden kazanıyor aslında.

Geri