- Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam az önce dore'ye gittim aldım amfiyi artık eve götürünce göreceğiz gürültü aynen devam edecek mi. eğer ederse noise gate kullanırım olmazsa ne ala 🙂 şimdi tekrar denedim amfiyi, her yanımız spot ve florasan dolu, bitişiğinde onlarca amfi var. evde sonuç daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. deneyimleri aktarırım denedikten sonra.bak arkadas demis ki high-gainlerde enstruman takili degilken de ses gelir demis oluyor demek ki
bendeki tek high gain lambali orange o da yapmiyor, ama orange da high gain degildir belki kimilerine gore
bu enstruman takili olma meselesi devre vesaire ile alakali degil de, benim kastettigim ne gitar takili olacak ne de gitarin jackleri amfiye ama amfi acik olacak calisiyor yani. Gitarin manyetikleri, gitar kablolari bunlar hep havadan sinyal topluyor ondan bir gurultu olur takiliyken.
sonucta kamyon degil bu, al calistirmadan baska bir odaya tasi baska yere tasi dukkanda orada gor, dene. odanin icinde yerini degistirince bile degisir bu gurultu olaylari.
Zira, benim kullandigim odada, topraklama sorunu yok sadece 220v'dan 210 bir dusus ile, florasan olmadan bilgisayar calisiyorken hic gurultusuz calisiyor. single-coil takinca hafif bir gurultu geliyor ama rahatsz etmiyor
bu arada amfi gerçekten çok güzel, çaldıkça çalası geliyor insanın çünkü ton giderek güzelleşiyor. dün ve bugün toplamda bir saat kadar çaldım. boost pedalı da denedik bir kaç tane ama kendi drive'ı bana daha iyi geldi. ayrıca sesi çok yükseltiyor pedallar. konuyu yine başka bir yere çekmiş gibi olacak ama sorayım; drive arttırıp ses arttırmayan bir boost pedalı var mıdır acaba?