Rica ederim. Umarım istediğiniz tonlara ulaşırsınız. Ben açıkçası Blackstar Ht-1 den çok memnunum, her yola gelebilen bir amfi. Daha önce alıp satmıştım ilk çıktığı yıllarda. Sonra tadı öyle damağımda kalmış ki, dayanamayıp 1-2 ay önce tekrar sıfır satın aldım.
Bir de şunu hatırlartma ihtiyacı duydum : şimdiye kadar Soldano dan Marshall a, Mesa dan, Orange a ve Vox a bir çok amfi alıp sattım ve şöyle bir tespitim oldu : Bazı amfiler, gitar action ındaki kusurları çok bariz ortaya çıkarırken, bazıları bu kusurları gizliyorlar. Örnek vermek gerekirse, Marshall, Blackstar gibi amfiler, klavyenizdeki minik bir bızlamayı bile asla affetmeyip çok dramatik tonlar verirken, özellikle ve özellikle Vox ve Orange amfiler çok ilginçtir ki, gitar bızlamalarını neredeyse hiç hissettirmiyorlar. Bu sanırım amiflerin eq karakteristikleri ile alakalı.
Elimde 4 tane amfi var. Marshall DSL-1, Blackstar Ht-1, Orange Micro Terror ve Vox NightTrain 15w. Aynı gitarla deneme yaptıığmda, actionun da bızlama olan gitarla çaldıığmda, Blackstar ve Marshall da inanılmaz bızlamadan kaynaklı kötü sesi duyarken, Vox ve Orange da gitar actionunda hiç bir sorun yokmuş gibi ses üretiyor.
Yani işin özü gitar actionı ve perdelerdeki minik bızlama cızlamalarda, seste kırılmalar varmış hissi yapabiliyor. Dediğim gibi umarım amfi elinize geçince sorununuz hallolmuş olur, istediğiniz tonlara ulaşırsınız. 👍
Selamlar..