Blackstar HT1R'yi combo almak mı yoksa kafa alıp id core 10 ile kullanmak mı ?

Selamlar yaklaşık 5 aydır id core 10 v3 kullanıyorum artık tonlar fazla dijital geldiği için (tuşem biraz oturdu yetmiyor) ve artık tarzım da oturduğu için düşük fiyatlı ve evde kullanılacak lambalı bir amfi arıyorum . Biraz araştırdım şuan Blackstar HT1R güzel geliyor tonları evde kullanılması fiyatı vs. . Combo halini alacaksam amfiyi satmam gerekicek (id core 10u) . Kafa amfisi olarak alırsam id coreu kabin olarak kullanabileceğimi düşünüyorum ayrıca muhtemelen bu yolla 1000 TL civarı ucuza gelecek . Siz ne düşünüyorsunuz ayrıca başka amfi önerileriniz varsa sonuna kadar açığım

Not : Gitarım Yamaha Pacifica 112J

Id coreu kabin olarak kullanabileceğini sanmıyorum, zira internet aramasında speaker in gibi bir girişi yok gibi duruyor.

Bu arada şunu da soyleyim, 1 watt bile tüplü amfi için çok yüksek bir volüm demek. Marshall dsl1 var bende, poprock işinde grup provasını götürdüğümde davulcunun üzerine çıkabiliyordu.

Id coreu kabin olarak kullanabileceğini sanmıyorum, zira internet aramasında speaker in gibi bir girişi yok gibi duruyor.

Bu arada şunu da soyleyim, 1 watt bile tüplü amfi için çok yüksek bir volüm demek. Marshall dsl1 var bende, poprock işinde grup provasını götürdüğümde davulcunun üzerine çıkabiliyordu.
ID Core'u kabin olarak kullanamazsın. Ha şöyle olabilir Ht1'in emulated output'undan çıkıp ID Core guitar inputa yada varsa aux-in'e girersin ama duyacağın ses ID Coredan cok da farklı olmayacaktır
id core'ın line in girişi var ama kabin gibi olmayacaksa o şekilde düşünmemeliyim o zaman

pena ve baget kanalının inceleme videosunda clean tonlarda konusma sesine yakındı ayrıca kulaklıkla id coredan iyi iş görmez mi ?

Line in line seviyesi sinyal içindir, tüplü amfinin hoparlör kablosunu takarsanız en iyi ihtimalle sigortaları attırır, en kötü ihtimalle iki amfiyi de yakarsınız.

Htr1 bilmiyorum, ama dsl1i evde 0.1 watt ayarında kullanıyorum. Kulaklık çıkışı iyi aletin bu arada, dsl tavsiye ederim her türlü.

Selam, HT1R vardı bende uzun süre kullandım. Medyalarda iki adet kaydım var biri "Satriani - Forgotten", biri de "SRV - Scuttle Butin". İlki drive channel, ikincisi overdrive ile boost edilip clean kanalda yapılmış kayıtlar, gerçi cep telefonu ile kaydetmiştim ama fikir verebilir. Sesi clean kanalda da konuşma sesinden çok yükseğe çıkabiliyor, amfi o kadar sessiz değil.

ID Core 10'un içini açıp, hoparlör bağlantısını söktükten sonra hoparlör kablosunun ucundan dışarıya bir jack uzatmanız gerekir. Onu da HT1R kafaya bağlayacaksınız ki amfi hoparlör yüküyle çalışsın. Ama sizdeki amfide 2 tane 3'' hoparlör var, güç oranları yeter mi, OHM değerleri nedir bilemiyorum, dijital bir amfi sonuçta. En az 8'' hoparlör öneririm HT1R için.

1000 TL için bu kadar bilinmezliğe ve ID CORE 10'u söküp takmaya değmez, HT1R alacaksanız kombo alın .

Son düzenleme:
Selam, HT1R vardı bende uzun süre kullandım. Medyalarda iki adet kaydım var biri "Satriani - Forgotten", biri de "SRV - Scuttle Butin". İlki drive channel, ikincisi overdrive ile boost edilip clean kanalda yapılmış kayıtlar, gerçi cep telefonu ile kaydetmiştim ama fikir verebilir. Sesi clean kanalda da konuşma sesinden çok yükseğe çıkabiliyor, amfi o kadar sessiz değil.
Tamamdır hocam kayıtları dinledim . Peki mesela daha hard rock tonlarında komşularla problem çıkarır mı ?

ID Core 10'un içini açıp, hoparlör bağlantısını söktükten sonra hoparlör kablosunun ucundan dışarıya bir jack uzatmanız gerekir. Onu da HT1R kafaya bağlayacaksınız ki amfi hoparlör yüküyle çalışsın. Ama sizdeki amfide 2 tane 3'' hoparlör var, güç oranları yeter mi, OHM değerleri nedir bilemiyorum, dijital bir amfi sonuçta. En az 8'' hoparlör öneririm HT1R için.

1000 TL için bu kadar bilinmezliğe ve ID CORE 10'u söküp takmaya değmez, HT1R alacaksanız kombo alın .
Tamamdır teşekkür ederim

hard rock tonlarında komşularla problem çıkarır mı ?
Kaç desibel bi ses çıkaracaksın? Komşularının gürültü eşiği nedir? Yaşlı veya küçük çocuklu biriyse ya da çok gürültülü ya da yoğun emek gerektiren bir işte çalışan biriyse ve eve geldiğinde sessizlik istiyorsa tahamülü düşük olabilir. Ya da komşularınızla aranız nasıl? Yani arada onlarla görüşüyor ve onlara da gitar falan çalıyor musunuz? Yani demem o ki sizin gitar çalmanızı tölere edebilecek samimiyette misiniz ve sizi severler mi?

Kendi adıma eşim arada site bahçesinden bile gitar sesimin duyulduğunu söylediği anlarda dahi hiç şikayet almadım. Ama insanlarla ilişkiyi de ona göre kurmaya gayret ettim. Bu sorunun yanıtını burada aramaktan çok kendiniz yanıt vermeye gayret edin. Ama ne olursa olsun mümkünse insanların dinlemeye geçtiği akşam saatlerinde sesi kısarak çalışın, hatta gece 22'den sonra amfi ile değil kulaklıkla gitar çalmanızı tavsiye ederim. Yoksa komşularınız ne kadar anlayışlı olursa olsun fazla naz aşık usandırabilir birisi kapıya "yetti ha" diye dayanabilir.

Son düzenleme:
mesela daha hard rock tonlarında komşularla problem çıkarır mı ?
aşağıdaki başlıkta anlattım... ses seviyesi, volume, gain vb ile "gürültü" seviyesinin hele de müzik türünün hiçbir alakası yok.... yan odada çocuk uyurken death metal bile çaldım amfiyle

Kaç desibel bi ses çıkaracaksın? Komşularının gürültü eşiği nedir? Yaşlı veya küçük çocuklu biriyse ya da çok gürültülü ya da yoğun emek gerektiren bir işte çalışan biriyse ve eve geldiğinde sessizlik istiyorsa tahamülü düşük olabilir. Ya da komşularınızla aranız nasıl? Yani arada onlarla görüşüyor ve onlara da gitar falan çalıyor musunuz? Yani demem o ki sizin gitar çalmanızı tölere edebilecek samimiyette misiniz ve sizi severler mi?

Kendi adıma eşim arada site bahçesinden bile gitar sesimin duyulduğunu söylediği anlarda dahi hiç şikayet almadım. Ama insanlarla ilişkiyi de ona göre kurmaya gayret ettim. Bu sorunun yanıtını burada aramaktan çok kendiniz yanıt vermeye gayret edin. Ama ne olursa olsun mümkünse insanların dinlemeye geçtiği akşam saatlerinde sesi kısarak çalışın, hatta gece 22'den sonra amfi ile değil kulaklıkla gitar çalmanızı tavsiye ederim. Yoksa komşularınız ne kadar anlayışlı olursa olsun fazla naz aşık usandırabilir birisi kapıya "yetti ha" diye dayanabilir.
Tamamdır teşekkürler hocam

aşağıdaki başlıkta anlattım... ses seviyesi, volume, gain vb ile "gürültü" seviyesinin hele de müzik türünün hiçbir alakası yok.... yan odada çocuk uyurken death metal bile çaldım amfiyle

Kastettigim şey sonuçta amfi lambalı ve hard rock için daha driveli tonlara geçmem lazım onun için de sesi biraz atttirmam lazım işte o ses cok sorun çıkartır mı

Kastettigim şey sonuçta amfi lambalı ve hard rock için daha driveli tonlara geçmem lazım onun için de sesi biraz atttirmam lazım işte o ses cok sorun çıkartır mı

Bu bilginin kaynağı ne bilmiyorum ama bir plexi vb olmadıkça külliyen hatalı bir ifade. HT1R bunu ne kadar oldurabilir bu tartışılır ancak yeterli gaini sunabilen bir aleti zorlamadan da istenen elde edilebilir. Benim önerim hem kanal hem master volume knobları olan bir alet çözülmesi. Bütçeye ne uyar ne gider bilmiyorum ancak bu iki knob olduğunda preampe fazlasıyla yüklenilip master kısık tutulduğunda da yeterli satürasyona sahip tonlar alınabiliyor. Bu sayede Fireball 100 ya da Roadking II amfimi fısıltı seviyelerinde bile fazlasıyla sert şekilde çalabilirken kanal volume kontrolü olmayan 5150 III'te belirli seviyeleri zorlamadan tatmin edici bir ton alamıyorum. Düşük ses, yüksek gain ayarında malesef gereken gövdeyi sunamıyor.

HT1R'ye gelince, içinde 1 preamp 1 poweramp tüpü olan adı lambalı bir amfi. "Lambalı olsun" heyecanıyla girişildiğinde yüz güldürecek bir ürün değil. Bütçe yalnızca buna yetiyorsa belki de hiç kurcalamamak lazım. Yine de "nasıl bir tonu olur" diye fikir vermesi adına 2 adet video ekliyorum. İlkinde gelişigüzel bir inceleme söz konusu. Diğerinde ise aleti toplamda birkaç bin euroluk gitar ve kabin eşliğinde kullandım. Sanıyorum alınıp alınabilecek en yüksek verim bu videoda mevcuttur.

Bilgi için yazıyorum. Kabinimi sattığımdan beri evde HT1-R kafayı kabinsiz kullanıyorum. Ya kulaklık çıkışından doğrudan referans kulaklıkla, ya line out çıkışından, direkt monitörlere ya da ses kartına girmek suretiyle.
Evet dediğiniz gibi hoparlör yükü olmadan çalışıyormuş gerçekten, yazdığınız çıkışlardan bağlantı yapılınca power amp katını kesiyormuş otomatik olarak. Yeni öğrendim teşekkür ederim. Bu amfiye sahipken hiç denememiştim.

Geri