Ürün açılmaz, bozuk üründür o, geri döndürülmüştür, o yüzden açıyoruz vs derler. Eğer 2. el ürün satıyorlarsa kanunen bildirmek zorundalar, herhangi bir bildirim olmadan bu şekilde satıyorlarsa suç teşkil eder. 1-2 bin tl ucuz aldığım tüm ürünler açılmış geldi geri gönderdim.
Hatta Amazon’dan Türkiye’den bir satıcı 2. el ps5 göndermişti, Amazon olduğundan hemen iade ettim fakat Amazon müşteri hizmetleri bile ürün çalışıyor mu diye sürekli sordu, olumsuz yorumumu da yayınlamadılar. Belki başkasının PSN hesabına kayıt edilmiştir ben nerden bileyim? Satıcı da kutunun içine adaptör koydum o yüzden açtım gibi saçma sapan birşey söylemişti, dışına yapıştır ne diye kutuyu açıyorsun adamı şüpheye sokuyorsun, değil mi? Çoğu sahtekar bunların. Amazon bile Türkiye’de bozuldu.
Çekmeköy’deki müzik satıcısından alma hep açık ürün gönderiyor kötü yorumları da sildiriyor. Zaten mağaza adını da sürekli değiştiriyor. Birkaç arkadaşın da başına geldi. Kargo süresi konusunda kötü olsa da Zuhal ve Doremüzik’ten şaşmayın derim, en azından ne aldığınızı bilirsiniz. Hatta bu ikisinden gitar veya amfi alamıyorsanız (şehrinizde mağazaları yoksa) sahibinden sitesinden 2. el ürün alın çok daha iyi. Çoğunlukla üni. öğrencilerinden 2. el olarak aldığım (ben de o zamanlar üni.deydim) ürünlerin hiçbirinde bir sıkıntı olmadı. Gençler daha dürüst.